Рецепт пасти з куркою
Паста, або спагетті - одне з найпопулярніших страв, адже готувати її легко, а різних варіацій просто не злічити. Паста може бути вегетаріанської або м'ясний, з рибою, наприклад, лососем , або креветками , з соусом або сиром, запечена, гостра - все, що тільки можна побажати. Паста з куркою користується особливою популярністю, адже ця страва містить весь набір поживних речовин. За легендою, італійська паста з куркою була придумана жінками, що готували для гангстерів - нагодувати їх треба було не тільки смачно, але і швидко і ситно - невідомо, чи вдасться їм спокійно доїсти свій обід і коли буде наступний. Сьогодні і ми навчимося, як готувати пасту з куркою.
Для італійської кухні зазвичай використовується сир пармезан, але можна використовувати будь-сир твердих сортів. Кількість його залежить від ваших уподобань - у загальному-те, без нього можна обійтися. Свіжа зелень потрібна переважно для прикраси готового страви, тому тут підійдуть будь-які трави, які вам до смаку. Оливкову олію на соняшникову при приготуванні пасти з куркою краще не замінювати, так як воно надає стравам особливий відтінок. Біле вино деякі господині не використовують, вважаючи за краще брати в тій же кількості курячий бульйон, але традиційний рецепт пасти з куркою включає саме вино, так страва виходить більш легким, ніж з бульйоном.
Інгредієнти:
спагетті - 1 пачка;
філе курки - 500 грам;
цибулина - 1штука;
часник - 4 зубчики;
томати - 450 грам;
біле вино - 05 склянки;
цукор, сіль, перець;
олія оливкова;
свіжа зелень;
твердий сир.
Приготування
Для початку поставимо грітися воду для спагетті, і починаємо готувати соус для пасти з куркою. Курку треба порізати невеликими шматочками, на ваш смак, змішати зі спеціями і сіллю і трохи обсмажити в оливковій олії. Поки вона смажиться, займемося овочами. Цибулю дрібно ріжемо. Щоб було зручніше робити, при очищенні цибулини залиште хвостик, і не прорізайте його повністю. Часник теж ріжемо або тиснемо, як зручніше. З томатів знімаємо шкірку - для цього їх треба ошпарити окропом.
Поки займаємося овочами, не забуваємо і поглядати за спагетті - їх треба опустити в киплячу воду. Щоб макарони не злипалися, деякі господині наливають у воду трохи рослинного масла - воно покриє тісто тонкою плівкою, але на смак не вплине. Деякі турбуються про те, що спагетті не поміщаються в каструлю повністю. Не переживайте - просто поставте» довгі макарони в каструлю, та частина, що опиниться під водою, швидко стане м'якою, тоді спагетті повністю помістяться. Ламати їх не треба - страва втратить частину своєї чарівності.
Коли м'ясо обжарилось до напівготовності, виймаємо його, а на цю ж сковороду кладемо цибулю з часником і заливаємо їх вином. Рецепт приготування пасти з куркою являє собою спагетті з соусом, а не сухими шматочками м'яса, тому в сковорідці має бути достатньо рідини. Обсмажуючи цибулю і часник, стежимо, щоб вино випарилось не більше, ніж на половину. Тепер викладаємо сюди подрібнені помідори, солимо-перчимо і тушкуємо хвилин 15. Наш соус практично готовий, залишилося додати головне - курку. М'ясо у нас було обсмажене не до готовності, тому знову викладаємо його в сковорідку, вже в соус і тушкуємо ще хвилин 10-15. До цього часу вже повинні бути готові спагетті, тому нам залишилося лише викласти їх на тарілку і полити нашим соусом з куркою, прикрасити зеленню і посипати тертим сиром. Як бачите, приготувати пасту з куркою дуже просто, і це страва може прикрасити ваш стіл в будь-який день. Звичайно, дотримання цього рецепту не є строго обов'язковим, наприклад, курку можна замінити на будь-яке інше м'ясо. Все у ваших руках!
Для італійської кухні зазвичай використовується сир пармезан, але можна використовувати будь-сир твердих сортів. Кількість його залежить від ваших уподобань - у загальному-те, без нього можна обійтися. Свіжа зелень потрібна переважно для прикраси готового страви, тому тут підійдуть будь-які трави, які вам до смаку. Оливкову олію на соняшникову при приготуванні пасти з куркою краще не замінювати, так як воно надає стравам особливий відтінок. Біле вино деякі господині не використовують, вважаючи за краще брати в тій же кількості курячий бульйон, але традиційний рецепт пасти з куркою включає саме вино, так страва виходить більш легким, ніж з бульйоном.
Рецепт пасти з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Для початку поставимо грітися воду для спагетті, і починаємо готувати соус для пасти з куркою. Курку треба порізати невеликими шматочками, на ваш смак, змішати зі спеціями і сіллю і трохи обсмажити в оливковій олії. Поки вона смажиться, займемося овочами. Цибулю дрібно ріжемо. Щоб було зручніше робити, при очищенні цибулини залиште хвостик, і не прорізайте його повністю. Часник теж ріжемо або тиснемо, як зручніше. З томатів знімаємо шкірку - для цього їх треба ошпарити окропом.
Поки займаємося овочами, не забуваємо і поглядати за спагетті - їх треба опустити в киплячу воду. Щоб макарони не злипалися, деякі господині наливають у воду трохи рослинного масла - воно покриє тісто тонкою плівкою, але на смак не вплине. Деякі турбуються про те, що спагетті не поміщаються в каструлю повністю. Не переживайте - просто поставте» довгі макарони в каструлю, та частина, що опиниться під водою, швидко стане м'якою, тоді спагетті повністю помістяться. Ламати їх не треба - страва втратить частину своєї чарівності.
Коли м'ясо обжарилось до напівготовності, виймаємо його, а на цю ж сковороду кладемо цибулю з часником і заливаємо їх вином. Рецепт приготування пасти з куркою являє собою спагетті з соусом, а не сухими шматочками м'яса, тому в сковорідці має бути достатньо рідини. Обсмажуючи цибулю і часник, стежимо, щоб вино випарилось не більше, ніж на половину. Тепер викладаємо сюди подрібнені помідори, солимо-перчимо і тушкуємо хвилин 15. Наш соус практично готовий, залишилося додати головне - курку. М'ясо у нас було обсмажене не до готовності, тому знову викладаємо його в сковорідку, вже в соус і тушкуємо ще хвилин 10-15. До цього часу вже повинні бути готові спагетті, тому нам залишилося лише викласти їх на тарілку і полити нашим соусом з куркою, прикрасити зеленню і посипати тертим сиром. Як бачите, приготувати пасту з куркою дуже просто, і це страва може прикрасити ваш стіл в будь-який день. Звичайно, дотримання цього рецепту не є строго обов'язковим, наприклад, курку можна замінити на будь-яке інше м'ясо. Все у ваших руках!
Рекомендуємо добрі рецепти
Карбонара
Соус карбонара, який дуже популярний в італійському регіоні Лаціо, і яким прийнято поливати довгу пасту з твердих сортів пшениці, ще не дуже прижився
Спагетті з шинкою
Спагетті з шинкою можна сміливо назвати класичним блюдом. Його популярність велика, а тому ми розповімо вам, як приготувати це смачне і ароматне
Паста в мультиварці
Паста - смачне італійське блюдо, яке знайоме багатьом. І сьогодні ми розповімо, як її просто і легко зробити в мультиварці. Читаємо наші цікаві
Паста з лососем
Паста з лососем - дуже смачне італійське блюдо, яке готується надзвичайно просто. Вам знадобляться лише хороші макарони, філе лосося, трохи овочів,
Спагетті з овочами - рецепт
Що ще може бути простіше і смачніше, ніж спагетті з овочами? Це італійське блюдо дуже легко засвоюється, і тому його можна подавати навіть на
Італійська паста - рецепти
Італійську пасту, звичайно ж, пробував кожен з нас. Різновидів її дуже багато: спагеті, макарони, вермішель і т. д. В нашій статті ми зібрали