Паста, або спагетті - одне з найпопулярніших страв, адже готувати її легко, а різних варіацій просто не злічити. Паста може бути вегетаріанської або м'ясний, з рибою, наприклад, лососем , або креветками , з соусом або сиром, запечена, гостра - все, що тільки можна побажати. Паста з куркою користується особливою популярністю, адже ця страва містить весь набір поживних речовин. За легендою, італійська паста з куркою була придумана жінками, що готували для гангстерів - нагодувати їх треба було не тільки смачно, але і швидко і ситно - невідомо, чи вдасться їм спокійно доїсти свій обід і коли буде наступний. Сьогодні і ми навчимося, як готувати пасту з куркою.
Для італійської кухні зазвичай використовується сир пармезан, але можна використовувати будь-сир твердих сортів. Кількість його залежить від ваших уподобань - у загальному-те, без нього можна обійтися. Свіжа зелень потрібна переважно для прикраси готового страви, тому тут підійдуть будь-які трави, які вам до смаку. Оливкову олію на соняшникову при приготуванні пасти з куркою краще не замінювати, так як воно надає стравам особливий відтінок. Біле вино деякі господині не використовують, вважаючи за краще брати в тій же кількості курячий бульйон, але традиційний рецепт пасти з куркою включає саме вино, так страва виходить більш легким, ніж з бульйоном.
Рецепт пасти з куркою
Інгредієнти: спагетті - 1 пачка; філе курки - 500 грам; цибулина - 1штука; часник - 4 зубчики; томати - 450 грам; біле вино - 05 склянки; цукор, сіль, перець; олія оливкова; свіжа зелень; твердий сир. Приготування Для початку поставимо грітися воду для спагетті, і починаємо готувати соус для пасти з куркою. Курку треба порізати невеликими шматочками, на ваш смак, змішати зі спеціями і сіллю і трохи обсмажити в оливковій олії. Поки вона смажиться, займемося овочами. Цибулю дрібно ріжемо. Щоб було зручніше робити, при очищенні цибулини залиште хвостик, і не прорізайте його повністю. Часник теж ріжемо або тиснемо, як зручніше. З томатів знімаємо шкірку - для цього їх треба ошпарити окропом.
Поки займаємося овочами, не забуваємо і поглядати за спагетті - їх треба опустити в киплячу воду. Щоб макарони не злипалися, деякі господині наливають у воду трохи рослинного масла - воно покриє тісто тонкою плівкою, але на смак не вплине. Деякі турбуються про те, що спагетті не поміщаються в каструлю повністю. Не переживайте - просто поставте» довгі макарони в каструлю, та частина, що опиниться під водою, швидко стане м'якою, тоді спагетті повністю помістяться. Ламати їх не треба - страва втратить частину своєї чарівності.
Коли м'ясо обжарилось до напівготовності, виймаємо його, а на цю ж сковороду кладемо цибулю з часником і заливаємо їх вином. Рецепт приготування пасти з куркою являє собою спагетті з соусом, а не сухими шматочками м'яса, тому в сковорідці має бути достатньо рідини. Обсмажуючи цибулю і часник, стежимо, щоб вино випарилось не більше, ніж на половину. Тепер викладаємо сюди

подрібнені помідори, солимо-перчимо і тушкуємо хвилин 15. Наш соус практично готовий, залишилося додати головне - курку. М'ясо у нас було обсмажене не до готовності, тому знову викладаємо його в сковорідку, вже в соус і тушкуємо ще хвилин 10-15. До цього часу вже повинні бути готові спагетті, тому нам залишилося лише викласти їх на тарілку і полити нашим соусом з куркою, прикрасити зеленню і посипати тертим сиром. Як бачите, приготувати пасту з куркою дуже просто, і це страва може прикрасити ваш стіл в будь-який день. Звичайно, дотримання цього рецепту не є строго обов'язковим, наприклад, курку можна замінити на будь-яке інше м'ясо. Все у ваших руках!