Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Капоната

4-01-2015, 20:23
438
Капоната
Давайте вирушимо на Сицилію і спробуємо дуже смачне італійське Різдвяне блюдо. Адже якщо воно Різдвяне, це зовсім не означає, що його можна їсти тільки в свято, а лише підкреслює, наскільки висока популярність капонати в Італії.
Смажені овочі з кисло-солодким соусом - ось що таке капоната.
Як практично будь-яке блюдо такого роду, його можна їсти і гарячим і холодним. Взагалі-то, якщо у вас вистачить терпіння, то капоната повинна трохи постояти, щоб овочі встигли просочитися соусом

Капоната по-сицилійськи


Потрібні для приготування цієї страви продукти не з розряду тих, що завжди під рукою. Якщо ви вирішили приготувати овочеву капонату, то доведеться купити всі потрібні інгредієнти.
Інгредієнти:

  • баклажани - 2 кг;

  • цибуля (великий) - 1 шт.;

  • томати (середнього розміру) - 8 шт.;

  • каперси - 40 г;

  • оливки без кісточок - 400 г;

  • цукровий пісок - 50 г;

  • оцет (червоний винний) - 1 склянка;

  • селера (стебла) - 1 кг;

  • базилік;

  • олія оливкова - 2 склянки;

  • горішки кедрові - 120 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Ви кидали коли-небудь гральні кості? Ось такого розміру повинні бути шматочки баклажана. Наріжемо, і нехай годинку постоять, посипати крупною сіллю. Таким чином баклажани втрачають свою гіркоту.
    Далі всі овочі ми будемо намагатися нарізати так само, як і баклажан.
    Наступним етапом ми обсмажуємо цибулю з селерою. Але кубики селери перед обсмаженням потребують того, щоб їх злегка треба відварити в підсоленій воді. Не більше трьох хвилин. Відкинули на сито і обсушили. Ось тепер можна смажити.
    Додаємо до обсмаженою цибулі і селери горішки, каперси і оливки і залишаємо на середньому вогні ще на 10 хвилин.
    Капоната
    Тепер підходить чергу томатів. З них ми обов'язково знімаємо шкірку перед нарізкою. Відправляємо томати ще на 15 хвилин до всіх інших овочів.
    Займемося найголовнішим компонентом страви - баклажанами. Вони вже втратили гіркоту, і ми промиваємо їх від солі, обсушуємо і смажимо окремо від інших овочів. Тільки після того, як баклажани будуть готові, додаємо їх в дружну сімейку на першу сковороду. Тепер підійшла черга спецій. Додаємо цукор, оцет. Сигналом готовності капонати буде зникнення оцтового запаху.
    Готову капонату, рецепт якої у вас будуть просити всі, хто її спробує, прикрашаємо листком базиліка.
    Подаємо страву окремо, або разом з полентою і шматочком хліба чіабатта .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована капуста з баклажанами
    Тушкована капуста з баклажанами
    Ваше повсякденне меню можуть чудово урізноманітнити страви з тушкованих овочів. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати тушковану капусту з
    Баклажани тушковані з овочами - рецепт
    Баклажани тушковані з овочами - рецепт
    Баклажани тушковані з овочами - це смачне і корисне блюдо, чудово підходять для людей стежать за своєю фігурою і вегетаріанців. Таке овочеве рагу
    Запечені баклажани з помідорами
    Запечені баклажани з помідорами
    Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
    Печені баклажани
    Печені баклажани
    Баклажани, запечені в духовці, можна подавати до столу як самостійне блюдо, так і додавати їх різні салати і закуски. Давайте розглянемо кілька
    Полента з баклажанами
    Полента з баклажанами
    Полента - страва, поширене у багатьох кухнях світу під різними назвами. По суті справи це каша з завареною кукурудзяного борошна, яка вариться до
    Імам баялди - рецепт
    Імам баялди - рецепт
    Імам баялди - східне блюдо, яке у всіх народах готують по-своєму. Найчастіше - це вегетаріанське блюдо, але можна зустріти рецепт з м'ясом. Ми