Капоната

Смажені овочі з кисло-солодким соусом - ось що таке капоната.
Як практично будь-яке блюдо такого роду, його можна їсти і гарячим і холодним. Взагалі-то, якщо у вас вистачить терпіння, то капоната повинна трохи постояти, щоб овочі встигли просочитися соусом
Капоната по-сицилійськи
Потрібні для приготування цієї страви продукти не з розряду тих, що завжди під рукою. Якщо ви вирішили приготувати овочеву капонату, то доведеться купити всі потрібні інгредієнти.
Інгредієнти:
Приготування
Ви кидали коли-небудь гральні кості? Ось такого розміру повинні бути шматочки баклажана. Наріжемо, і нехай годинку постоять, посипати крупною сіллю. Таким чином баклажани втрачають свою гіркоту.
Далі всі овочі ми будемо намагатися нарізати так само, як і баклажан.
Наступним етапом ми обсмажуємо цибулю з селерою. Але кубики селери перед обсмаженням потребують того, щоб їх злегка треба відварити в підсоленій воді. Не більше трьох хвилин. Відкинули на сито і обсушили. Ось тепер можна смажити.
Додаємо до обсмаженою цибулі і селери горішки, каперси і оливки і залишаємо на середньому вогні ще на 10 хвилин.

Займемося найголовнішим компонентом страви - баклажанами. Вони вже втратили гіркоту, і ми промиваємо їх від солі, обсушуємо і смажимо окремо від інших овочів. Тільки після того, як баклажани будуть готові, додаємо їх в дружну сімейку на першу сковороду. Тепер підійшла черга спецій. Додаємо цукор, оцет. Сигналом готовності капонати буде зникнення оцтового запаху.
Готову капонату, рецепт якої у вас будуть просити всі, хто її спробує, прикрашаємо листком базиліка.
Подаємо страву окремо, або разом з полентою і шматочком хліба чіабатта .
Рекомендуємо добрі рецепти

Тушкована капуста з баклажанами
Ваше повсякденне меню можуть чудово урізноманітнити страви з тушкованих овочів. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати тушковану капусту з

Баклажани тушковані з овочами - рецепт
Баклажани тушковані з овочами - це смачне і корисне блюдо, чудово підходять для людей стежать за своєю фігурою і вегетаріанців. Таке овочеве рагу

Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені

Печені баклажани
Баклажани, запечені в духовці, можна подавати до столу як самостійне блюдо, так і додавати їх різні салати і закуски. Давайте розглянемо кілька

Полента з баклажанами
Полента - страва, поширене у багатьох кухнях світу під різними назвами. По суті справи це каша з завареною кукурудзяного борошна, яка вариться до

Імам баялди - рецепт
Імам баялди - східне блюдо, яке у всіх народах готують по-своєму. Найчастіше - це вегетаріанське блюдо, але можна зустріти рецепт з м'ясом. Ми