» » Гаспачо - рецепт

Гаспачо - рецепт

Гаспачо - рецепт
З'явився гаспачо кілька століть тому в Іспанії. Тоді він вважався їжею бідняків, тому що складався із звичайних продуктів: хліба, солі, олії, оцту і часнику. Коли в цю країну було завезено і стали вирощувати помідори, то склад змінився. Правда, випадково. Місцеві жителі просто намагалися врятувати врожай, відправляючи в суп перезрілі помідори. Однак смак його настільки покращився, що незабаром його стали готувати і у вищих верствах суспільства. Більше того, як ми тепер можемо помітити, рецепт супу гаспачо з помідорів розлетівся по всьому світу.
Якщо вам подобається освіжаючий смак подібних супів, то пропонуємо вам дізнатися, як приготувати гаспачо — рецептів у нас кілька.

Суп гаспачо - класичний рецепт


Інгредієнти:

  • помідори — 350-370 г;

  • перець солодкий — 35-40 г;

  • огірки — 200-220 г;

  • сметана — 5 ст. ложок;

  • перець чилі сухий;

  • майоран свіжий — 3 гілочки;

  • цибуля зелена;

  • сіль;

  • яйця — 3 шт.;

  • олія оливкова — 3 ст. ложок;

  • часник.


  • Приготування
    Всі овочі промиваємо. Перець чистимо від насіння і нарізаємо великим кубиком. Також ріжемо огірки. Помідори відправляємо в каструлю з окропом, а потім в ємність з холодною водою, перемішаної з льодом. Очищаємо їх від шкірки і ріжемо на 4 частини. Майоран і цибулю промиваємо, позбавляє від грубих стебел і рубаємо.
    З'єднуємо всі ці продукти в ємності кухонного комбайна (блендера), вливаємо олію і збиваємо. В отриманій масі не повинні проглядатися шматочки окремих продуктів. Додаємо в суп чилі, сіль і охолоджуємо. Варимо яйця. При подачі в кожну порцію додаємо рубані варені яйця і сметану.

    Суп гаспачо - рецепт приготування в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • перець солодкий — 65-80 г;

  • лук фіолетовий — 45-50 г;

  • огірки — 90-100 г;

  • помідори — 180-200 г;

  • олія оливкова — 3 ст. ложки;

  • суміш білого і червоного перцю;

  • сіль йодована;

  • часник — 1 зубчик.


  • Приготування
    Перець промиваємо, кладемо на фольгу, зробивши з неї подобу тарілки. Запікаємо до м'якості. Виймаємо. Відразу ж не приступаємо до його нарізці, тому як всередині — гарячий сік, який може витекти і обпалити. Коли перець охолоне, позбавляємо його від шкірки, плодоніжки і насіння і нарізаємо. Так само чинимо і з огірками, фіолетовим цибулею. Помідори, попередньо обшпаривши і очистивши, теж нарізаємо. Кладемо всі ці продукти в ємність кухонного приладу, призначеного для збивання, додаємо суміш червоного і білого перцю, часник, сіль, масло і перетворюємо на пюре.

    Гарячий гаспачо - рецепт


    Інгредієнти:

  • помідори — 850-900 г;

  • перець солодкий — 80-100 г;

  • базилік фіолетовий — 4 гілочки;

  • часникові часточки — 2 шт.;

  • спеції (шафран, імбир);

  • олія оливкова;

  • сіль морська.


  • Приготування
    Помідори разом з перцем очищаємо, приправляємо шафраном і імбиром, солимо, присмачую маслом і викладаємо на деко. Запікаємо максимум 30 хвилин. Четверту частину цієї овочевої суміші прибираємо в сторону, а інші три чверті в гарячому стані перебиваємо в блендері, додавши часник, масло і сіль.
    Тепер займаємося відкладеної сумішшю. Очищаємо в ній всі овочі від шкірки, приминаем їх виделкою і злегка перемішуємо з рубаним базиліком. Гарячий суп розливаємо по тарілках, зверху кладемо по ложці овочевої суміші з базиліком.

    Іспанський суп гаспачо - рецепт


    Інгредієнти:

  • огірки — 200-230 г;

  • йогурт без добавок — 80-100 мл;
  • Гаспачо - рецепт

  • м'ята — 6-8 листочків;

  • оцет — 1 ст. ложка;

  • помідори — 330-350 м;

  • сіль морська;

  • хліб білий — 60-70 р.


  • Приготування
    Огірки крупно рубаємо. Помідори, попередньо обшпаривши і очистивши від шкірки, ріжемо на 4-8 частин. Хліб ріжемо або ламаємо на шматочки. В чашу кухонного комбайна (блендера) викладаємо огірки, хліб, помідори, листя м'яти, морську сіль, вливаємо йогурт і оцет і збиваємо. Прикрашаємо кожну порцію кружечком огірка і листочком м'яти.
    Додав: admin | 31-01-2016, 14:42
    Переглядів: 655