Гаспачо - рецепт
З'явився гаспачо кілька століть тому в Іспанії. Тоді він вважався їжею бідняків, тому що складався із звичайних продуктів: хліба, солі, олії, оцту і часнику. Коли в цю країну було завезено і стали вирощувати помідори, то склад змінився. Правда, випадково. Місцеві жителі просто намагалися врятувати врожай, відправляючи в суп перезрілі помідори. Однак смак його настільки покращився, що незабаром його стали готувати і у вищих верствах суспільства. Більше того, як ми тепер можемо помітити, рецепт супу гаспачо з помідорів розлетівся по всьому світу.
Якщо вам подобається освіжаючий смак подібних супів, то пропонуємо вам дізнатися, як приготувати гаспачо — рецептів у нас кілька.
Інгредієнти:
помідори — 350-370 г;
перець солодкий — 35-40 г;
огірки — 200-220 г;
сметана — 5 ст. ложок;
перець чилі сухий;
майоран свіжий — 3 гілочки;
цибуля зелена;
сіль;
яйця — 3 шт.;
олія оливкова — 3 ст. ложок;
часник.
Приготування
Всі овочі промиваємо. Перець чистимо від насіння і нарізаємо великим кубиком. Також ріжемо огірки. Помідори відправляємо в каструлю з окропом, а потім в ємність з холодною водою, перемішаної з льодом. Очищаємо їх від шкірки і ріжемо на 4 частини. Майоран і цибулю промиваємо, позбавляє від грубих стебел і рубаємо.
З'єднуємо всі ці продукти в ємності кухонного комбайна (блендера), вливаємо олію і збиваємо. В отриманій масі не повинні проглядатися шматочки окремих продуктів. Додаємо в суп чилі, сіль і охолоджуємо. Варимо яйця. При подачі в кожну порцію додаємо рубані варені яйця і сметану.
Інгредієнти:
перець солодкий — 65-80 г;
лук фіолетовий — 45-50 г;
огірки — 90-100 г;
помідори — 180-200 г;
олія оливкова — 3 ст. ложки;
суміш білого і червоного перцю;
сіль йодована;
часник — 1 зубчик.
Приготування
Перець промиваємо, кладемо на фольгу, зробивши з неї подобу тарілки. Запікаємо до м'якості. Виймаємо. Відразу ж не приступаємо до його нарізці, тому як всередині — гарячий сік, який може витекти і обпалити. Коли перець охолоне, позбавляємо його від шкірки, плодоніжки і насіння і нарізаємо. Так само чинимо і з огірками, фіолетовим цибулею. Помідори, попередньо обшпаривши і очистивши, теж нарізаємо. Кладемо всі ці продукти в ємність кухонного приладу, призначеного для збивання, додаємо суміш червоного і білого перцю, часник, сіль, масло і перетворюємо на пюре.
Інгредієнти:
помідори — 850-900 г;
перець солодкий — 80-100 г;
базилік фіолетовий — 4 гілочки;
часникові часточки — 2 шт.;
спеції (шафран, імбир);
олія оливкова;
сіль морська.
Приготування
Помідори разом з перцем очищаємо, приправляємо шафраном і імбиром, солимо, присмачую маслом і викладаємо на деко. Запікаємо максимум 30 хвилин. Четверту частину цієї овочевої суміші прибираємо в сторону, а інші три чверті в гарячому стані перебиваємо в блендері, додавши часник, масло і сіль.
Тепер займаємося відкладеної сумішшю. Очищаємо в ній всі овочі від шкірки, приминаем їх виделкою і злегка перемішуємо з рубаним базиліком. Гарячий суп розливаємо по тарілках, зверху кладемо по ложці овочевої суміші з базиліком.
Інгредієнти:
огірки — 200-230 г;
йогурт без добавок — 80-100 мл;
м'ята — 6-8 листочків;
оцет — 1 ст. ложка;
помідори — 330-350 м;
сіль морська;
хліб білий — 60-70 р.
Приготування
Огірки крупно рубаємо. Помідори, попередньо обшпаривши і очистивши від шкірки, ріжемо на 4-8 частин. Хліб ріжемо або ламаємо на шматочки. В чашу кухонного комбайна (блендера) викладаємо огірки, хліб, помідори, листя м'яти, морську сіль, вливаємо йогурт і оцет і збиваємо. Прикрашаємо кожну порцію кружечком огірка і листочком м'яти.
Якщо вам подобається освіжаючий смак подібних супів, то пропонуємо вам дізнатися, як приготувати гаспачо — рецептів у нас кілька.
Суп гаспачо - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі промиваємо. Перець чистимо від насіння і нарізаємо великим кубиком. Також ріжемо огірки. Помідори відправляємо в каструлю з окропом, а потім в ємність з холодною водою, перемішаної з льодом. Очищаємо їх від шкірки і ріжемо на 4 частини. Майоран і цибулю промиваємо, позбавляє від грубих стебел і рубаємо.
З'єднуємо всі ці продукти в ємності кухонного комбайна (блендера), вливаємо олію і збиваємо. В отриманій масі не повинні проглядатися шматочки окремих продуктів. Додаємо в суп чилі, сіль і охолоджуємо. Варимо яйця. При подачі в кожну порцію додаємо рубані варені яйця і сметану.
Суп гаспачо - рецепт приготування в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Перець промиваємо, кладемо на фольгу, зробивши з неї подобу тарілки. Запікаємо до м'якості. Виймаємо. Відразу ж не приступаємо до його нарізці, тому як всередині — гарячий сік, який може витекти і обпалити. Коли перець охолоне, позбавляємо його від шкірки, плодоніжки і насіння і нарізаємо. Так само чинимо і з огірками, фіолетовим цибулею. Помідори, попередньо обшпаривши і очистивши, теж нарізаємо. Кладемо всі ці продукти в ємність кухонного приладу, призначеного для збивання, додаємо суміш червоного і білого перцю, часник, сіль, масло і перетворюємо на пюре.
Гарячий гаспачо - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Помідори разом з перцем очищаємо, приправляємо шафраном і імбиром, солимо, присмачую маслом і викладаємо на деко. Запікаємо максимум 30 хвилин. Четверту частину цієї овочевої суміші прибираємо в сторону, а інші три чверті в гарячому стані перебиваємо в блендері, додавши часник, масло і сіль.
Тепер займаємося відкладеної сумішшю. Очищаємо в ній всі овочі від шкірки, приминаем їх виделкою і злегка перемішуємо з рубаним базиліком. Гарячий суп розливаємо по тарілках, зверху кладемо по ложці овочевої суміші з базиліком.
Іспанський суп гаспачо - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Огірки крупно рубаємо. Помідори, попередньо обшпаривши і очистивши від шкірки, ріжемо на 4-8 частин. Хліб ріжемо або ламаємо на шматочки. В чашу кухонного комбайна (блендера) викладаємо огірки, хліб, помідори, листя м'яти, морську сіль, вливаємо йогурт і оцет і збиваємо. Прикрашаємо кожну порцію кружечком огірка і листочком м'яти.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гаспачо - класичний рецепт
Більшість страв іспанської кухні просочені сонцем і кричать про літо, але самим яскравим поєднанням сезонних плодів може порадувати лише гаспачо.
Рецепт гаспачо в домашніх умовах
У цій статті представлені рецепти, які легко урізноманітнюють повсякденне меню. Розповімо, як приготувати чудовий іспанський суп гаспачо. Пропонуємо
Як приготувати гаспачо?
Гаспачо - традиційний томатний суп іспанських господинь. Однак тепер його готує весь світ, так і рецепт трохи видозмінився - гаспачо, який традиційно
Зелений гаспачо - іспанська заміна приїлася окрошці
Гаспачо - це іспанське блюдо, яке готується, насамперед, з перетертих томатів. Але сьогодні ми поговоримо про іншому варіанті цього супчика - зелений
Суп гаспачо - рецепт
Суп гаспачо - широко поширене блюдо іспанської кухні. Перетерті сирі овочі заправляють оливковою маслом, поливаються оцтом або соком лимона і
Томатний суп гаспачо
Гаспачо - традиційний суп іспанської кухні, який подається холодним. Він виходить ароматним і ситним і подається з хлібними тостами з часником.