З'явився гаспачо кілька століть тому в Іспанії. Тоді він вважався їжею бідняків, тому що складався із звичайних продуктів: хліба, солі, олії, оцту і часнику. Коли в цю країну було завезено і стали вирощувати помідори, то склад змінився. Правда, випадково. Місцеві жителі просто намагалися врятувати врожай, відправляючи в суп перезрілі помідори. Однак смак його настільки покращився, що незабаром його стали готувати і у вищих верствах суспільства. Більше того, як ми тепер можемо помітити, рецепт супу гаспачо з помідорів розлетівся по всьому світу.
Якщо вам подобається освіжаючий смак подібних супів, то пропонуємо вам дізнатися, як приготувати гаспачо — рецептів у нас кілька.
Суп гаспачо - класичний рецепт
Інгредієнти: помідори — 350-370 г; перець солодкий — 35-40 г; огірки — 200-220 г; сметана — 5 ст. ложок; перець чилі сухий; майоран свіжий — 3 гілочки; цибуля зелена; сіль; яйця — 3 шт.; олія оливкова — 3 ст. ложок; часник. Приготування Всі овочі промиваємо. Перець чистимо від насіння і нарізаємо великим кубиком. Також ріжемо огірки. Помідори відправляємо в каструлю з окропом, а потім в ємність з холодною водою, перемішаної з льодом. Очищаємо їх від шкірки і ріжемо на 4 частини. Майоран і цибулю промиваємо, позбавляє від грубих стебел і рубаємо.
З'єднуємо всі ці продукти в ємності кухонного комбайна (блендера), вливаємо олію і збиваємо. В отриманій масі не повинні проглядатися шматочки окремих продуктів. Додаємо в суп чилі, сіль і охолоджуємо. Варимо яйця. При подачі в кожну порцію додаємо рубані варені яйця і сметану.
Суп гаспачо - рецепт приготування в домашніх умовах
Інгредієнти: перець солодкий — 65-80 г; лук фіолетовий — 45-50 г; огірки — 90-100 г; помідори — 180-200 г; олія оливкова — 3 ст. ложки; суміш білого і червоного перцю; сіль йодована; часник — 1 зубчик. Приготування Перець промиваємо, кладемо на фольгу, зробивши з неї подобу тарілки. Запікаємо до м'якості. Виймаємо. Відразу ж не приступаємо до його нарізці, тому як всередині — гарячий сік, який може витекти і обпалити. Коли перець охолоне, позбавляємо його від шкірки, плодоніжки і насіння і нарізаємо. Так само чинимо і з огірками, фіолетовим цибулею. Помідори, попередньо обшпаривши і очистивши, теж нарізаємо. Кладемо всі ці продукти в ємність кухонного приладу, призначеного для збивання, додаємо суміш червоного і білого перцю, часник, сіль, масло і перетворюємо на пюре.
Гарячий гаспачо - рецепт
Інгредієнти: помідори — 850-900 г; перець солодкий — 80-100 г; базилік фіолетовий — 4 гілочки; часникові часточки — 2 шт.; спеції (шафран, імбир); олія оливкова; сіль морська. Приготування Помідори разом з перцем очищаємо, приправляємо шафраном і імбиром, солимо, присмачую маслом і викладаємо на деко. Запікаємо максимум 30 хвилин. Четверту частину цієї овочевої суміші прибираємо в сторону, а інші три чверті в гарячому стані перебиваємо в блендері, додавши часник, масло і сіль.
Тепер займаємося відкладеної сумішшю. Очищаємо в ній всі овочі від шкірки, приминаем їх виделкою і злегка перемішуємо з рубаним базиліком. Гарячий суп розливаємо по тарілках, зверху кладемо по ложці овочевої суміші з базиліком.
Іспанський суп гаспачо - рецепт
Інгредієнти: огірки — 200-230 г; йогурт без добавок — 80-100 мл; м'ята — 6-8 листочків; оцет — 1 ст. ложка; помідори — 330-350 м; сіль морська; хліб білий — 60-70 р. Приготування Огірки крупно рубаємо. Помідори, попередньо обшпаривши і очистивши від шкірки, ріжемо на 4-8 частин. Хліб ріжемо або ламаємо на шматочки. В чашу кухонного комбайна (блендера) викладаємо огірки, хліб, помідори, листя м'яти, морську сіль, вливаємо йогурт і оцет і збиваємо. Прикрашаємо кожну порцію кружечком огірка і листочком м'яти.