Рецепт гаспачо в домашніх умовах
Гаспачо – блюдо іспанської кухні, що представляє собою холодний суп, що складається з сирих перетертих овочів. Більшість людей помилково вважають, що таку страву – виключно літнє блюдо, освіжаюче в жарку погоду. Але холодним воно буває далеко не завжди. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування супу гаспачо в домашніх умовах.
Інгредієнти:
помідори стиглі – 3 шт.;
свіжий огірок – 3 шт.;
болгарський жовтий перець – 1 шт.;
цибулина – 05 шт.;
часник – 2 зубчики;
перець чилі;
свіжа зелень – 1 пучок;
олія оливкова – 3 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Пропонуємо вам розпочати знайомство з простого рецепту гаспачо.
Огірки і помідори промиваємо, акуратно зрізаємо шкірку, а у перцю видаляємо насіння. Цибулину обробляємо і шаткуємо кубиками. Тепер викладаємо підготовлені овочі в чашу блендера, додаємо перець чилі, кілька очищених зубчиків часнику і трохи зелені. Подрібнюємо все до однорідної консистенції, додаємо за смаком спеції і переливаємо готовий суп в глибоку тарілку. Поливаємо гаспачо оливковою олією, прикрашаємо шматочками свіжих овочів і подаємо в холодному вигляді.
Інгредієнти:
червона цибулина – 1 шт.;
часник – 2 зубчики;
огірок – 1 шт.;
помідори – 5 шт.;
селера – 2 шт.;
цукіні – 1 шт.;
спеції;
сік томатний – 300 мл;
олія оливкова – 50 мл;
цукор – 2 ст. ложки;
соус Табаско – 5 крапель;
креветки – 8 шт.
Приготування
Часник чистимо і дрібно рубаємо. Цибулину обробляємо, шаткуємо кубиками. Всі інші овочі промиваємо, при необхідності очищаємо і нарізаємо скибочками. Потім перекладаємо половину підготовлених овочів в чашу блендера, заливаємо томатний сік, оливкову олію, винний оцет. Кидаємо спеції, цукор за смаком, додаємо кілька крапель соусу і збиваємо все до отримання однорідної маси. Готове пюре перелити в миску, викладаємо залишилися подрібнені овочі і прибираємо посуд з супом в холодильник. Не гаючи часу, обсмажуємо кілька скибочок хліба і креветки. Розливаємо гаспачо по тарілках, прикрашаємо морепродуктів, зеленню і подаємо з рум'яними грінками .
Інгредієнти:
солодкий болгарський перець – 1 шт.;
хліб – 1 кг;
спеції;
часник – 2 зубчики;
апельсин – 1 шт.;
помідори – 4 шт.
Приготування
Отже, беремо каструлю, викладаємо в неї півбуханця хліба й помідори. Заливаємо вміст водою і ставимо на вогонь. Після закипання виймаємо томати, хліб і розкладаємо в різні миски. Потім з помідорів знімаємо шкірку, а залишився хліб подрібнюємо руками в крихту. У глибоку миску кидаємо нарізану невеликими кубиками солодкий перець, очищені часточки часнику і подрібнюємо все за допомогою блендера. Після цього додаємо очищені помідори і варену хліб. Солимо вміст за смаком, знову збиваємо і висипаємо хлібні крихти. При необхідності розбавляємо суп відваром до потрібної консистенції. Далі заправляємо гаспачо оливковим маслом, підігріваємо і подаємо до столу, поливши апельсиновим соком.
Інгредієнти:
помідори – 1 кг;
цибулина – 05 шт.;
зелений болгарський перець – 1 шт.;
хліб – 250 г;
огірок – 1 шт.;
олія оливкова – 250 мл;
оцет винний – 40 мл;
козячий сир – 100 г;
маслини – 6 шт.;
базилік – 2 гілочки;
спеції.
Приготування
Томати бланшируем, знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть кубиками. Цибулину, базилік, солодкий перець і свіжий огірок шаткуємо скибочками, а маслини подрібнюємо в крихту, звільнивши їх від кісточок. У блендері по черзі пюрируем спочатку помідори, потім цибулю, перець, огірок і хлібні шматочки. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо оцет, оливкова масло і спеції. Ретельно перемішуємо і знімаємо суп на 3 години в холодильник. Козячий сир віджимаємо від сироватки, перетираємо в крихту і скачуємо невеликі кульки. Обвалюємо їх у раніше приготовленої суміші з маслин і подаємо до супу, приправивши блюдо базиліком та оливковою олією.
Рецепт супу гаспачо
Інгредієнти:
Приготування
Пропонуємо вам розпочати знайомство з простого рецепту гаспачо.
Огірки і помідори промиваємо, акуратно зрізаємо шкірку, а у перцю видаляємо насіння. Цибулину обробляємо і шаткуємо кубиками. Тепер викладаємо підготовлені овочі в чашу блендера, додаємо перець чилі, кілька очищених зубчиків часнику і трохи зелені. Подрібнюємо все до однорідної консистенції, додаємо за смаком спеції і переливаємо готовий суп в глибоку тарілку. Поливаємо гаспачо оливковою олією, прикрашаємо шматочками свіжих овочів і подаємо в холодному вигляді.
Рецепт супу гаспачо з помідорів і креветок
Інгредієнти:
Приготування
Часник чистимо і дрібно рубаємо. Цибулину обробляємо, шаткуємо кубиками. Всі інші овочі промиваємо, при необхідності очищаємо і нарізаємо скибочками. Потім перекладаємо половину підготовлених овочів в чашу блендера, заливаємо томатний сік, оливкову олію, винний оцет. Кидаємо спеції, цукор за смаком, додаємо кілька крапель соусу і збиваємо все до отримання однорідної маси. Готове пюре перелити в миску, викладаємо залишилися подрібнені овочі і прибираємо посуд з супом в холодильник. Не гаючи часу, обсмажуємо кілька скибочок хліба і креветки. Розливаємо гаспачо по тарілках, прикрашаємо морепродуктів, зеленню і подаємо з рум'яними грінками .
Рецепт гарячого гаспачо
Інгредієнти:
Приготування
Отже, беремо каструлю, викладаємо в неї півбуханця хліба й помідори. Заливаємо вміст водою і ставимо на вогонь. Після закипання виймаємо томати, хліб і розкладаємо в різні миски. Потім з помідорів знімаємо шкірку, а залишився хліб подрібнюємо руками в крихту. У глибоку миску кидаємо нарізану невеликими кубиками солодкий перець, очищені часточки часнику і подрібнюємо все за допомогою блендера. Після цього додаємо очищені помідори і варену хліб. Солимо вміст за смаком, знову збиваємо і висипаємо хлібні крихти. При необхідності розбавляємо суп відваром до потрібної консистенції. Далі заправляємо гаспачо оливковим маслом, підігріваємо і подаємо до столу, поливши апельсиновим соком.
Рецепт гаспачо в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Томати бланшируем, знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть кубиками. Цибулину, базилік, солодкий перець і свіжий огірок шаткуємо скибочками, а маслини подрібнюємо в крихту, звільнивши їх від кісточок. У блендері по черзі пюрируем спочатку помідори, потім цибулю, перець, огірок і хлібні шматочки. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо оцет, оливкова масло і спеції. Ретельно перемішуємо і знімаємо суп на 3 години в холодильник. Козячий сир віджимаємо від сироватки, перетираємо в крихту і скачуємо невеликі кульки. Обвалюємо їх у раніше приготовленої суміші з маслин і подаємо до супу, приправивши блюдо базиліком та оливковою олією.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з помідорів – рецепт
Суп з томатів – страва поза сезону, яке можна подавати охолодженим - для боротьби з літньою спекою або зігріваючим, коли за вікном негода. Мінімальна
Як приготувати гаспачо?
Гаспачо - традиційний томатний суп іспанських господинь. Однак тепер його готує весь світ, так і рецепт трохи видозмінився - гаспачо, який традиційно
Холодний томатний суп
У літні спекотні дні хочеться чогось легкого і приємного. Якщо вам вже набридли традиційні окрошки і свекольники, пропонуємо зварити холодний
Зелений гаспачо - іспанська заміна приїлася окрошці
Гаспачо - це іспанське блюдо, яке готується, насамперед, з перетертих томатів. Але сьогодні ми поговоримо про іншому варіанті цього супчика - зелений
Суп гаспачо - рецепт
Суп гаспачо - широко поширене блюдо іспанської кухні. Перетерті сирі овочі заправляють оливковою маслом, поливаються оцтом або соком лимона і
Томатний суп гаспачо
Гаспачо - традиційний суп іспанської кухні, який подається холодним. Він виходить ароматним і ситним і подається з хлібними тостами з часником.