Гаспачо – блюдо іспанської кухні, що представляє собою холодний суп, що складається з сирих перетертих овочів. Більшість людей помилково вважають, що таку страву – виключно літнє блюдо, освіжаюче в жарку погоду. Але холодним воно буває далеко не завжди. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування супу гаспачо в домашніх умовах.
Рецепт супу гаспачо
Інгредієнти: помідори стиглі – 3 шт.; свіжий огірок – 3 шт.; болгарський жовтий перець – 1 шт.; цибулина – 05 шт.; часник – 2 зубчики; перець чилі; свіжа зелень – 1 пучок; олія оливкова – 3 ст. ложки; спеції. Приготування Пропонуємо вам розпочати знайомство з простого рецепту гаспачо.
Огірки і помідори промиваємо, акуратно зрізаємо шкірку, а у перцю видаляємо насіння. Цибулину обробляємо і шаткуємо кубиками. Тепер викладаємо підготовлені овочі в чашу блендера, додаємо перець чилі, кілька очищених зубчиків часнику і трохи зелені. Подрібнюємо все до однорідної консистенції, додаємо за смаком спеції і переливаємо готовий суп в глибоку тарілку. Поливаємо гаспачо оливковою олією, прикрашаємо шматочками свіжих овочів і подаємо в холодному вигляді.
Рецепт супу гаспачо з помідорів і креветок
Інгредієнти: червона цибулина – 1 шт.; часник – 2 зубчики; огірок – 1 шт.; помідори – 5 шт.; селера – 2 шт.; цукіні – 1 шт.; спеції; сік томатний – 300 мл; олія оливкова – 50 мл; цукор – 2 ст. ложки; соус Табаско – 5 крапель; креветки – 8 шт. Приготування Часник чистимо і дрібно рубаємо. Цибулину обробляємо, шаткуємо кубиками. Всі інші овочі промиваємо, при необхідності очищаємо і нарізаємо скибочками. Потім перекладаємо половину підготовлених овочів в чашу блендера, заливаємо томатний сік, оливкову олію, винний оцет. Кидаємо спеції, цукор за смаком, додаємо кілька крапель соусу і збиваємо все до отримання однорідної маси. Готове пюре перелити в миску, викладаємо залишилися подрібнені овочі і прибираємо посуд з супом в холодильник. Не гаючи часу, обсмажуємо кілька скибочок хліба і креветки. Розливаємо гаспачо по тарілках, прикрашаємо морепродуктів, зеленню і подаємо з рум'яними грінками .
Рецепт гарячого гаспачо
Інгредієнти: солодкий болгарський перець – 1 шт.; хліб – 1 кг; спеції; часник – 2 зубчики; апельсин – 1 шт.; помідори – 4 шт. Приготування Отже, беремо каструлю, викладаємо в неї півбуханця хліба й помідори. Заливаємо вміст водою і ставимо на вогонь. Після закипання виймаємо томати, хліб і розкладаємо в різні миски. Потім з помідорів знімаємо шкірку, а залишився хліб подрібнюємо руками в крихту. У глибоку миску кидаємо нарізану невеликими кубиками солодкий перець, очищені часточки часнику і подрібнюємо все за допомогою блендера. Після цього додаємо очищені помідори і варену хліб. Солимо вміст за смаком, знову збиваємо і висипаємо хлібні крихти. При необхідності розбавляємо суп відваром до потрібної консистенції. Далі заправляємо гаспачо оливковим маслом, підігріваємо і подаємо до столу, поливши апельсиновим соком.
Рецепт гаспачо в домашніх умовах
Інгредієнти: помідори – 1 кг; цибулина – 05 шт.; зелений болгарський перець – 1 шт.; хліб – 250 г; огірок – 1 шт.; олія оливкова – 250 мл; оцет винний – 40 мл; козячий сир – 100 г; маслини – 6 шт.; базилік – 2 гілочки; спеції. Приготування Томати бланшируем, знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть кубиками. Цибулину, базилік, солодкий перець і свіжий огірок шаткуємо скибочками, а маслини подрібнюємо в крихту, звільнивши їх від кісточок. У блендері по черзі пюрируем спочатку помідори, потім цибулю, перець, огірок і хлібні шматочки. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо оцет, оливкова масло і спеції. Ретельно перемішуємо і знімаємо суп на 3 години в холодильник. Козячий сир віджимаємо від сироватки, перетираємо в крихту і скачуємо невеликі кульки. Обвалюємо їх у раніше приготовленої суміші з маслин і подаємо до супу, приправивши блюдо базиліком та оливковою олією.