Гаспачо - класичний рецепт
Варіації холодних супів є практично в кожній кухні, іспанський варіант – гаспачо. Справжній гаспачо готується з перетертих томатів, але припустимі численні варіації, в рамках яких популярних холодний суп готується не тільки з овочів, але ще і з фруктів з ягодами, але якщо ви вирішили втілити в життя класичний рецепт гаспачо, на допомогу прийде цей матеріал.
Інгредієнти:
томати - 980 р;
огірок - 135 г;
солодкий перець - 95 г;
ріпчаста цибуля - 110 г;
часниковий зубок - 1 шт.;
хліб - 55 г;
оливкова олія - 55 мл;
винний оцет - 55 мл
Приготування
Починаємо рецепт з підготовки складових: довільно і досить крупно наріжте томати. Очистіть огірок з солодким перцем і також розділіть їх на великі шматочки. Наріжте цибулю і пропустіть через прес зубки часнику. Нарвете підсохлий хліб на невеликі скибочки. Всі підготовлені складові покладіть в чашу блендера, слідом влийте оливкове масло і оцет. Збийте гаспачо до однорідності і приправити морською сіллю за смаком. Отриману пюреобразную масу перекладіть на сито і ложкою почніть видавлювати овочеві соки в каструльку. Отримана рідина і є популярний іспанський суп! Перед подачею його слід ще трохи потримати в холодильнику, а потім можна подавати, доповнивши нарізаними шматочками перцю, огірка і скибочками хліба.
На ділі «класичним» рецепт приготування гарячого гаспачо не можна назвати ніяк, але, безумовно, це одна з варіацій іспанської річної класики, яку можна подавати в холодну пору року. Рецепт страви нагадує рецепт звичайного супу-пюре, хоча, по суті справи, він ним і є.
Інгредієнти:
бекон - 135 г;
томати - 940 м;
огірок - 110 г;
ріпчаста цибуля - 85 м;
часниковий зубок - 1 шт.;
зелень петрушки - 1 ст. ложка.
Приготування
Рецепт класичного гарячого гаспачо починається з смаження бекону. Скибочки бекону підрум'янюють її до тих пір, поки з них не витопиться велика частина жиру і вони не стануть хрусткими. Одночасно з жаркою бекону займіться та іншими складовими: наріжте томати, цибулю і огірки довільно, а потім покладіть їх у чашу блендера і пюрируйте.
З зажареного бекону злийте надлишки жиру і додайте пюрированный часниковий зубок. Через півхвилини влийте овочеве пюре і варіть суп близько 15-20 хвилин. У фіналі посипте гарячий гаспачо петрушкою.
Зізнаємося, в самому своєму автентичному варіанті гаспачо готується без гострого перцю, але для того, щоб додати смаку страви більшого різноманіття, іспанський суп можна доповнити і гострими добавками.
Інгредієнти:
огірок - 135 г;
солодкий перець - 290 г;
ріпчаста цибуля - 85 м;
зелень петрушки - 15 г;
томати - 12 кг;
томатний сік - 245 мл;
червоний винний оцет - 45 мл;
оливкова олія - 45 мл;
часникові зубки - 3 шт.;
гострий перець - за смаком.
Приготування
Перед стартом приготування видаліть насіння з перцю і огірка. Подрібніть, але не пюрируйте, обидва інгредієнти за допомогою блендера. Перекладіть суміш огірка і перцю в миску, а замість них збийте цибулю з петрушкою. Додайте шматочки томатів і збийте їх 30 секунд. Змішайте томати з іншими подрібненими овочами, влийте в супову основу томатний сік, оцет, олію, додайте пюрированный часник і подрібнений гострий перець. Не забудьте про сіль. Через пару годин відпочинку в прохолодному місці, класичний гаспачо буде готовий до подачі.
Суп гаспачо - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо рецепт з підготовки складових: довільно і досить крупно наріжте томати. Очистіть огірок з солодким перцем і також розділіть їх на великі шматочки. Наріжте цибулю і пропустіть через прес зубки часнику. Нарвете підсохлий хліб на невеликі скибочки. Всі підготовлені складові покладіть в чашу блендера, слідом влийте оливкове масло і оцет. Збийте гаспачо до однорідності і приправити морською сіллю за смаком. Отриману пюреобразную масу перекладіть на сито і ложкою почніть видавлювати овочеві соки в каструльку. Отримана рідина і є популярний іспанський суп! Перед подачею його слід ще трохи потримати в холодильнику, а потім можна подавати, доповнивши нарізаними шматочками перцю, огірка і скибочками хліба.
Класичний рецепт гарячого супу гаспачо
На ділі «класичним» рецепт приготування гарячого гаспачо не можна назвати ніяк, але, безумовно, це одна з варіацій іспанської річної класики, яку можна подавати в холодну пору року. Рецепт страви нагадує рецепт звичайного супу-пюре, хоча, по суті справи, він ним і є.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт класичного гарячого гаспачо починається з смаження бекону. Скибочки бекону підрум'янюють її до тих пір, поки з них не витопиться велика частина жиру і вони не стануть хрусткими. Одночасно з жаркою бекону займіться та іншими складовими: наріжте томати, цибулю і огірки довільно, а потім покладіть їх у чашу блендера і пюрируйте.
З зажареного бекону злийте надлишки жиру і додайте пюрированный часниковий зубок. Через півхвилини влийте овочеве пюре і варіть суп близько 15-20 хвилин. У фіналі посипте гарячий гаспачо петрушкою.
Класичний томатний суп гаспачо
Зізнаємося, в самому своєму автентичному варіанті гаспачо готується без гострого перцю, але для того, щоб додати смаку страви більшого різноманіття, іспанський суп можна доповнити і гострими добавками.
Інгредієнти:
Приготування
Перед стартом приготування видаліть насіння з перцю і огірка. Подрібніть, але не пюрируйте, обидва інгредієнти за допомогою блендера. Перекладіть суміш огірка і перцю в миску, а замість них збийте цибулю з петрушкою. Додайте шматочки томатів і збийте їх 30 секунд. Змішайте томати з іншими подрібненими овочами, влийте в супову основу томатний сік, оцет, олію, додайте пюрированный часник і подрібнений гострий перець. Не забудьте про сіль. Через пару годин відпочинку в прохолодному місці, класичний гаспачо буде готовий до подачі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гаспачо - рецепт
Самим яскравим поєднанням літніх плодів може порадувати лише гаспачо. Легкий суп стане ідеальним ланчем в спекотний день. Його рецепт нагадує звичний
Рецепт гаспачо в домашніх умовах
У цій статті представлені рецепти, які легко урізноманітнюють повсякденне меню. Розповімо, як приготувати чудовий іспанський суп гаспачо. Пропонуємо
Суп з помідорів – рецепт
Суп з томатів – страва поза сезону, яке можна подавати охолодженим - для боротьби з літньою спекою або зігріваючим, коли за вікном негода. Мінімальна
Як приготувати гаспачо?
Гаспачо - традиційний томатний суп іспанських господинь. Однак тепер його готує весь світ, так і рецепт трохи видозмінився - гаспачо, який традиційно
Зелений гаспачо - іспанська заміна приїлася окрошці
Гаспачо - це іспанське блюдо, яке готується, насамперед, з перетертих томатів. Але сьогодні ми поговоримо про іншому варіанті цього супчика - зелений
Томатний суп гаспачо
Гаспачо - традиційний суп іспанської кухні, який подається холодним. Він виходить ароматним і ситним і подається з хлібними тостами з часником.