Варіації холодних супів є практично в кожній кухні, іспанський варіант – гаспачо. Справжній гаспачо готується з перетертих томатів, але припустимі численні варіації, в рамках яких популярних холодний суп готується не тільки з овочів, але ще і з фруктів з ягодами, але якщо ви вирішили втілити в життя класичний рецепт гаспачо, на допомогу прийде цей матеріал.
Суп гаспачо - класичний рецепт
Інгредієнти: томати - 980 р; огірок - 135 г; солодкий перець - 95 г; ріпчаста цибуля - 110 г; часниковий зубок - 1 шт.; хліб - 55 г; оливкова олія - 55 мл; винний оцет - 55 мл Приготування Починаємо рецепт з підготовки складових: довільно і досить крупно наріжте томати. Очистіть огірок з солодким перцем і також розділіть їх на великі шматочки. Наріжте цибулю і пропустіть через прес зубки часнику. Нарвете підсохлий хліб на невеликі скибочки. Всі підготовлені складові покладіть в чашу блендера, слідом влийте оливкове масло і оцет. Збийте гаспачо до однорідності і приправити морською сіллю за смаком. Отриману пюреобразную масу перекладіть на сито і ложкою почніть видавлювати овочеві соки в каструльку. Отримана рідина і є популярний іспанський суп! Перед подачею його слід ще трохи потримати в холодильнику, а потім можна подавати, доповнивши нарізаними шматочками перцю, огірка і скибочками хліба.
Класичний рецепт гарячого супу гаспачо
На ділі «класичним» рецепт приготування гарячого гаспачо не можна назвати ніяк, але, безумовно, це одна з варіацій іспанської річної класики, яку можна подавати в холодну пору року. Рецепт страви нагадує рецепт звичайного супу-пюре, хоча, по суті справи, він ним і є.
Інгредієнти: бекон - 135 г; томати - 940 м; огірок - 110 г; ріпчаста цибуля - 85 м; часниковий зубок - 1 шт.; зелень петрушки - 1 ст. ложка. Приготування Рецепт класичного гарячого гаспачо починається з смаження бекону. Скибочки бекону підрум'янюють її до тих пір, поки з них не витопиться велика частина жиру і вони не стануть хрусткими. Одночасно з жаркою бекону займіться та іншими складовими: наріжте томати, цибулю і огірки довільно, а потім покладіть їх у чашу блендера і пюрируйте.
З зажареного бекону злийте надлишки жиру і додайте пюрированный часниковий зубок. Через півхвилини влийте овочеве пюре і варіть суп близько 15-20 хвилин. У фіналі посипте гарячий гаспачо петрушкою.
Класичний томатний суп гаспачо
Зізнаємося, в самому своєму автентичному варіанті гаспачо готується без гострого перцю, але для того, щоб додати смаку страви більшого різноманіття, іспанський суп можна доповнити і гострими добавками.
Інгредієнти: огірок - 135 г; солодкий перець - 290 г; ріпчаста цибуля - 85 м; зелень петрушки - 15 г; томати - 12 кг; томатний сік - 245 мл; червоний винний оцет - 45 мл; оливкова олія - 45 мл; часникові зубки - 3 шт.; гострий перець - за смаком. Приготування Перед стартом приготування видаліть насіння з перцю і огірка. Подрібніть, але не пюрируйте, обидва інгредієнти за допомогою блендера. Перекладіть суміш огірка і перцю в миску, а замість них збийте цибулю з петрушкою. Додайте шматочки томатів і збийте їх 30 секунд. Змішайте томати з іншими подрібненими овочами, влийте в супову основу томатний сік, оцет, олію, додайте пюрированный часник і подрібнений гострий перець. Не забудьте про сіль. Через пару годин відпочинку в прохолодному місці, класичний гаспачо буде готовий до подачі.