Паелья - класичний рецепт

Класична іспанська паелья з морепродуктів
Незважаючи на те, що класична паелья готується на основі курки з кроликом і овочами, ми звикли вважати класикою варіацію з морепродуктами. Остання, трохи більш екзотична версія, не вимагає найдоступніші інгредієнти для свого приготування, але витрати коштів і часу в цьому випадку окупаються з лишком.
Інгредієнти:
Приготування
Спассеруйе подрібнений ріпчаста цибуля, часник, а коли шматочки стануть прозорими, додайте креветочні хвости, попередньо очистивши їх. Коли креветки стануть рожевими, перекладіть їх на окрему страву, а замість них обсмажте шматочки гребінців і кальмара. Через 5 хвилин всипте рис, додайте розведений у вині шафран, бульйон і томати. Накривши посуд кришкою, залиште страву на 10 хвилин. Промийте мідії і покладіть їх до рісу разом із зеленим горщиком. Збільште жар і дайте залишків вологи випаруватися. З'єднайте класичну паелью з креветками і приправте за смаком.
Паелья - класичний рецепт з куркою і з морепродуктів
Інгредієнти:
Приготування
Підрум'яньте курячі гомілки і викладіть на тарілку. Тепер обсмажте чорізо, а на вытопившемся жиру припустіть подрібнені овочі. Додайте зубки часнику, а через півхвилини викладіть листочки розмарину, орегано і томати. Всипте рис, перемішайте і залийте вміст сковороди бульйоном. Викладіть курячі гомілки в сковороду і залиште страву під кришкою на 35 хвилин. За 7 хвилин до готовності додайте до рису морепродукти. Коли вся волога випарується, рис розм'якшиться, а раковини мідій відкриються – страва готова.
При необхідності відтворити класичний рецепт страви можна і в мультиварці, виставивши режим «Рис» на аналогічний період часу.
Паелья з морепродуктів - класичний рецепт
Широке асорті морепродуктів в класичній паельї може бути замінено одним лише восьминогом, а легку гостроту і жирність додасть страві ковбаса чорізо.
Інгредієнти:

Приготування
Нарізавши восьминога, приправити його сіллю з перцем, збризніть маслом і краплею лимонного соку. Залиште шматочки промаринуватися.
Підрум'яньте скибочки чорізо, а на вытопившемся жиру припустіть овочі до напівготовності. Додайте шматочки томатів, дайте їм розійтися в соус. Додайте інші інгредієнти прямо в сковороду і залиште на плиті, поки рідина не закипить. Далі класичну іспанську паелью ставлять у розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин, попередньо накривши поверхню фольгою.
Рекомендуємо добрі рецепти

Ковбаса чорізо
Поринути в іспанську кулінарію допоможуть представлені далі докладні рецепти класичної ковбаси чорізо. Далі розповімо, як зробити цю чудову м'ясну

Рис з морепродуктами
Здивувати гостей стравою із звичайного рису цілком можливо. Проявивши трохи терпіння і фантазії можна приготувати чудову страву з цієї звичайної

Паелья з морепродуктів
Паелья - національне іспанське блюдо, яке користується популярністю і в нашій країні. Зазвичай паелья готується з рису і морепродуктів на сковороді.

Паелья з креветками
Паелья з креветками буде яскраво виглядати на будь-якому столі, але особливо підійде для романтичної вечері, адже вона допоможе створити неповторний

Плов з морепродуктів
Плов з морепродуктів - це, звичайно ж, не плов у класичному вигляді, а ароматний рис, приготовлений з морепродуктів. Давайте розберемо кілька

Паелья в мультиварці
В даний час практично у кожної господині є така чудова техніка - мультиварка. У ній можна створювати різні кулінарні шедеври від супів до тортів. У