Паелья - класичний рецепт
Практично у кожного народу існує своя варіація страв з рису, у іспанців – це паелья. Популярність останньої за межами батьківщини обумовлюється не тільки приголомшливо багатим смаком, але і варіативністю рецептур, які в свій час адаптувалися під різні регіони країни, від того відтворити класичний рецепт страви в наших реаліях не повинно стати проблемою.
Незважаючи на те, що класична паелья готується на основі курки з кроликом і овочами, ми звикли вважати класикою варіацію з морепродуктами. Остання, трохи більш екзотична версія, не вимагає найдоступніші інгредієнти для свого приготування, але витрати коштів і часу в цьому випадку окупаються з лишком.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 55 г;
кальмар - 240 г;
креветки, мідії, гребінці - 240 г;
зелений горошок - 85 м;
томати - 115 г;
часник - 2 зубки;
щіпка шафрану;
біле вино - 120 мл;
рис - 1 1/2 ст.;
овочевий бульйон - 620 мл
Приготування
Спассеруйе подрібнений ріпчаста цибуля, часник, а коли шматочки стануть прозорими, додайте креветочні хвости, попередньо очистивши їх. Коли креветки стануть рожевими, перекладіть їх на окрему страву, а замість них обсмажте шматочки гребінців і кальмара. Через 5 хвилин всипте рис, додайте розведений у вині шафран, бульйон і томати. Накривши посуд кришкою, залиште страву на 10 хвилин. Промийте мідії і покладіть їх до рісу разом із зеленим горщиком. Збільште жар і дайте залишків вологи випаруватися. З'єднайте класичну паелью з креветками і приправте за смаком.
Інгредієнти:
курячі гомілки - 430 г;
орегано - 1 1/2 ч. ложки;
чорізо - 210 г;
фіолетовий цибулю - 115 г;
солодкий перець - 210 г;
часник - 3 зубки;
гілочка розмарину;
сушені томати - 410 г;
рис - 2 ст.;
курячий бульйон - 22 л;
зелений горошок - 1 ст.;
креветки - 130 г;
мідії - 210 р.
Приготування
Підрум'яньте курячі гомілки і викладіть на тарілку. Тепер обсмажте чорізо, а на вытопившемся жиру припустіть подрібнені овочі. Додайте зубки часнику, а через півхвилини викладіть листочки розмарину, орегано і томати. Всипте рис, перемішайте і залийте вміст сковороди бульйоном. Викладіть курячі гомілки в сковороду і залиште страву під кришкою на 35 хвилин. За 7 хвилин до готовності додайте до рису морепродукти. Коли вся волога випарується, рис розм'якшиться, а раковини мідій відкриються – страва готова.
При необхідності відтворити класичний рецепт страви можна і в мультиварці, виставивши режим «Рис» на аналогічний період часу.
Широке асорті морепродуктів в класичній паельї може бути замінено одним лише восьминогом, а легку гостроту і жирність додасть страві ковбаса чорізо.
Інгредієнти:
восьминіг - 540 г;
чорізо - 230 г;
часникові зубки - 8 шт.;
солодкий перець - 230 г;
фіолетовий цибуля - 75 г;
томати - 420 г;
рис - 2 ст.;
курячий бульйон - 620 мл;
біле вино - 85 мл;
зелений горошок - 1/2 ст.;
щіпка шафрану.
Приготування
Нарізавши восьминога, приправити його сіллю з перцем, збризніть маслом і краплею лимонного соку. Залиште шматочки промаринуватися.
Підрум'яньте скибочки чорізо, а на вытопившемся жиру припустіть овочі до напівготовності. Додайте шматочки томатів, дайте їм розійтися в соус. Додайте інші інгредієнти прямо в сковороду і залиште на плиті, поки рідина не закипить. Далі класичну іспанську паелью ставлять у розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин, попередньо накривши поверхню фольгою.
Класична іспанська паелья з морепродуктів
Незважаючи на те, що класична паелья готується на основі курки з кроликом і овочами, ми звикли вважати класикою варіацію з морепродуктами. Остання, трохи більш екзотична версія, не вимагає найдоступніші інгредієнти для свого приготування, але витрати коштів і часу в цьому випадку окупаються з лишком.
Інгредієнти:
Приготування
Спассеруйе подрібнений ріпчаста цибуля, часник, а коли шматочки стануть прозорими, додайте креветочні хвости, попередньо очистивши їх. Коли креветки стануть рожевими, перекладіть їх на окрему страву, а замість них обсмажте шматочки гребінців і кальмара. Через 5 хвилин всипте рис, додайте розведений у вині шафран, бульйон і томати. Накривши посуд кришкою, залиште страву на 10 хвилин. Промийте мідії і покладіть їх до рісу разом із зеленим горщиком. Збільште жар і дайте залишків вологи випаруватися. З'єднайте класичну паелью з креветками і приправте за смаком.
Паелья - класичний рецепт з куркою і з морепродуктів
Інгредієнти:
Приготування
Підрум'яньте курячі гомілки і викладіть на тарілку. Тепер обсмажте чорізо, а на вытопившемся жиру припустіть подрібнені овочі. Додайте зубки часнику, а через півхвилини викладіть листочки розмарину, орегано і томати. Всипте рис, перемішайте і залийте вміст сковороди бульйоном. Викладіть курячі гомілки в сковороду і залиште страву під кришкою на 35 хвилин. За 7 хвилин до готовності додайте до рису морепродукти. Коли вся волога випарується, рис розм'якшиться, а раковини мідій відкриються – страва готова.
При необхідності відтворити класичний рецепт страви можна і в мультиварці, виставивши режим «Рис» на аналогічний період часу.
Паелья з морепродуктів - класичний рецепт
Широке асорті морепродуктів в класичній паельї може бути замінено одним лише восьминогом, а легку гостроту і жирність додасть страві ковбаса чорізо.
Інгредієнти:
Приготування
Нарізавши восьминога, приправити його сіллю з перцем, збризніть маслом і краплею лимонного соку. Залиште шматочки промаринуватися.
Підрум'яньте скибочки чорізо, а на вытопившемся жиру припустіть овочі до напівготовності. Додайте шматочки томатів, дайте їм розійтися в соус. Додайте інші інгредієнти прямо в сковороду і залиште на плиті, поки рідина не закипить. Далі класичну іспанську паелью ставлять у розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин, попередньо накривши поверхню фольгою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ковбаса чорізо
Поринути в іспанську кулінарію допоможуть представлені далі докладні рецепти класичної ковбаси чорізо. Далі розповімо, як зробити цю чудову м'ясну
Рис з морепродуктами
Здивувати гостей стравою із звичайного рису цілком можливо. Проявивши трохи терпіння і фантазії можна приготувати чудову страву з цієї звичайної
Паелья з морепродуктів
Паелья - національне іспанське блюдо, яке користується популярністю і в нашій країні. Зазвичай паелья готується з рису і морепродуктів на сковороді.
Паелья з креветками
Паелья з креветками буде яскраво виглядати на будь-якому столі, але особливо підійде для романтичної вечері, адже вона допоможе створити неповторний
Плов з морепродуктів
Плов з морепродуктів - це, звичайно ж, не плов у класичному вигляді, а ароматний рис, приготовлений з морепродуктів. Давайте розберемо кілька
Паелья в мультиварці
В даний час практично у кожної господині є така чудова техніка - мультиварка. У ній можна створювати різні кулінарні шедеври від супів до тортів. У