» » Паелья з креветками

Паелья з креветками

Паелья з креветками
Справжня іспанська паелья, крім бази з рису, включає у свій склад кілька видів риби і морепродуктів, нерідко змішаних з м'ясом і птицею. Ми вирішили віддати данина класичним поєднанням і приготувати паелью з креветками за трьома різними рецептами.

Паелья - рецепт з куркою і креветками


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 40 мл;

  • куряче філе - 2 шт.;

  • великий солодкий перець - 2 шт.;

  • креветки - 500 г;

  • зелена цибуля - 6-8 пір'я;

  • копчена паприка - 1 ст. ложка;

  • мелений чилі - за смаком;

  • рис - 2 ст.


  • Приготування
    Розігрів оливкову олію в глибокій сковороді, кладемо в нього шматочки курки і обсмажуємо 5 хвилин під кришкою. До птиці додаємо кубики солодкого перцю, чекаємо ще 5 хвилин і закладаємо креветки. Коли ракоподібні порозовеют, доповнюємо блюдо спеціями і пір'ям зеленого лука. Змішуємо обсмажену куру і овочі з вареним рисом, додаємо трохи курячого бульйону або, що залишилася після варіння рису, води (не більше 120 мл), щоб домогтися необхідної консистенції страви, і паелья з куркою і креветками готова!

    Паелья з креветками і кальмарами


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 15 мл;

  • цибуля порей (біла частина) - 1 шт.;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • часниковий зубок;

  • гострі ковбаски чорізо - 100 г;

  • куркума - 1 ч. ложка;

  • рис - 300 г;

  • томатне пюре - 2 ст. ложки;

  • рибний бульйон - 800 мл;

  • зелений горошок - 150 г;

  • очищені кальмари - 200 г;

  • очищені хвости креветок - 200 р.


  • Приготування
    Розігрів оливкову олію, обсмажуємо на ньому кільця порею, кубики солодкого перцю і скибочки чорізо рівно до того моменту, коли овочі дійдуть до напівготовності, а з ковбасок весь жир витопиться. Приправляємо вміст сковороди куркумою, додаємо рис і перемішуємо. У бульйоні розчиняємо томатну пасту і вливаємо розчин рис. Постійно помішуючи, варимо блюдо 15 хвилин, потім додаємо горошок і морепродукти. Через п'ять хвилин ароматне іспанське блюдо готове!

    Класична паелья з мідіями і креветками – рецепт


    Інгредієнти:

  • рис - 500 г;

  • креветки - 250 г;

  • тигрові креветки - 6-8 шт.;

  • мідії - 500 г;
  • Паелья з креветками

  • кільця кальмара - 250 г;

  • томати у власному соку - 1 ст.;

  • часникові зубки - 4-5 шт.;

  • солодкі перці - 2 шт.;

  • філе анчоусів - 4 шт.;

  • бульйон курячий - 18 л;

  • шафран - 3 щіпки;

  • жменя оливок;

  • копчена паприка - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Обсмажуємо перці з часником на суміші оливкової олії і філе анчоусів. Додаємо спеції, заливаємо все томатами і бульйоном. Всипаємо рис і готуємо його 15 хвилин, після чого кладемо морепродукти і жменю оливок. Продовжуємо готування ще 5 хвилин, а потім пробуємо нашу паелью з креветками.
    Додав: admin | 8-07-2015, 22:12
    Переглядів: 745