Паелья з морепродуктів

Розповімо, як приготувати іспанську паелью з морепродуктами.
Основні продукти в паельї – рис, приправлений спеціями, і оливкове масло, також до складу страви можуть входити риба, морепродукти, куряче, кроляче або качине м'ясо, кров'яні ковбаски, сосиски м'ясні, різні овочі, квасоля, біле вино, зелень і деякі інші продукти. Відомо безліч рецептів цієї страви, однак варіації в інгредієнтах основного рецепта обумовлені в основному національно-регіональними реаліями, індивідуальними вподобаннями й обставинами приготування (в сенсі, що є, з того і готуємо).
Зрозуміло, при виборі рису краще зупинити свій вибір на іспанських автентичних круглозерных-среднезерных сортах. Знайти в продажу на всьому пострадянському просторі свіжі середземноморські або атлантичні морепродукти, такі як мідії або молюски-гребінці, іноді складно, а ось кальмари і креветки – не рідкість, з цього і будемо виходити.
Паелья з морепродуктів і куркою – рецепт простий, адаптований
Інгредієнти:
Приготування
Тушки кальмарів обдадим окропом і зачистимо від плівок і сухожиль, бланшируем в окропі протягом 3-х хвилин (не більше), відкидаємо на друшляк і нарізаємо спіральками або соломкою. Очистимо креветки, втім, це не обов'язково, а от кишки з них все ж краще видалити.
Куряче м'ясо наріжемо брусочками-смужками і обсмажимо в сковороді на оливковій олії до появи легкого золотистого відтінку.
Додамо нарізані овочі, а саме: солодкий перець і цибулю – а також спеції (шафран, пекучий червоний перець). Засиплемо в сковороду рис, злегка всі присолим і перемішаємо, тільки один раз. Смажимо протягом 3-5 хвилин на середньо-сильному вогні, щоб утворилася скоринка, потім вливаємо вино і даємо йому випаруватися (близько 2 хвилин). Зменшуємо вогонь до мінімуму і невеликими порціями, через проміжки часу вливаємо бульйон в 3-5 прийомів. Нехай кожна порція бульйону вбереться в рис, тільки потім вливайте наступну.
З останньою порцією бульйону закладаємо зелений горошок або стручкову квасолю. Перемішуємо і зверху викладаємо морепродукти.
Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо паелью ще протягом 10-12 хвилин (тобто, до готовності горошку або квасолі і морепродуктів). Приправляємо часником і присипаємо зеленню, скроплюємо соком лимона.

Подаємо до столу в сковороді, індивідуальну порційний посуд, звичайно, можна подати, але найчастіше паелью їдять з сковороди (цей рецепт розрахований на 4 порції). Бажано подати до паельї біле іспанське вино (можна замінити його і вітчизняними винами).
Якщо вам все ж вдалося знайти мідії (грамів 300), ваша паелья з морепродуктів вийде більш близькою до іспанської класичної. Ретельно вимиті в холодній воді мідії додавайте разом з іншими морепродуктами або на 3 хвилини раніше прямо в раковинах (готові, вони розкриються).
Паелью можна їсти виделкою з ножем, дерев'яною ложкою, морепродукти, в будь-якому випадку, їдять руками.
Рекомендуємо добрі рецепти

Паелья з креветками
Паелья з креветками буде яскраво виглядати на будь-якому столі, але особливо підійде для романтичної вечері, адже вона допоможе створити неповторний

Томатний суп з морепродуктів
Якщо ви хочете приготувати незвичайне і воістину дивовижне перше блюдо, щоб убити всіх наповал, то варто звернути увагу на рецепти томатного супу з

Локшина з морепродуктами
Існує кілька різновидів локшини. Це не тільки макаронні вироби, вона також буває рисова, гречана, яєчна. І сьогодні ми розберемося, як її смачно

Плов з морепродуктів
Плов з морепродуктів - це, звичайно ж, не плов у класичному вигляді, а ароматний рис, приготовлений з морепродуктів. Давайте розберемо кілька

Паелья в мультиварці
В даний час практично у кожної господині є така чудова техніка - мультиварка. У ній можна створювати різні кулінарні шедеври від супів до тортів. У

Різотто з морепродуктами в мультиварці
Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні