Справжня іспанська паелья, крім бази з рису, включає у свій склад кілька видів риби і морепродуктів, нерідко змішаних з м'ясом і птицею. Ми вирішили віддати данина класичним поєднанням і приготувати паелью з креветками за трьома різними рецептами.
Паелья - рецепт з куркою і креветками
Інгредієнти: оливкова олія - 40 мл; куряче філе - 2 шт.; великий солодкий перець - 2 шт.; креветки - 500 г; зелена цибуля - 6-8 пір'я; копчена паприка - 1 ст. ложка; мелений чилі - за смаком; рис - 2 ст. Приготування Розігрів оливкову олію в глибокій сковороді, кладемо в нього шматочки курки і обсмажуємо 5 хвилин під кришкою. До птиці додаємо кубики солодкого перцю, чекаємо ще 5 хвилин і закладаємо креветки. Коли ракоподібні порозовеют, доповнюємо блюдо спеціями і пір'ям зеленого лука. Змішуємо обсмажену куру і овочі з вареним рисом, додаємо трохи курячого бульйону або, що залишилася після варіння рису, води (не більше 120 мл), щоб домогтися необхідної консистенції страви, і паелья з куркою і креветками готова!
Паелья з креветками і кальмарами
Інгредієнти: оливкова олія - 15 мл; цибуля порей (біла частина) - 1 шт.; солодкий перець - 1 шт.; часниковий зубок; гострі ковбаски чорізо - 100 г; куркума - 1 ч. ложка; рис - 300 г; томатне пюре - 2 ст. ложки; рибний бульйон - 800 мл; зелений горошок - 150 г; очищені кальмари - 200 г; очищені хвости креветок - 200 р. Приготування Розігрів оливкову олію, обсмажуємо на ньому кільця порею, кубики солодкого перцю і скибочки чорізо рівно до того моменту, коли овочі дійдуть до напівготовності, а з ковбасок весь жир витопиться. Приправляємо вміст сковороди куркумою, додаємо рис і перемішуємо. У бульйоні розчиняємо томатну пасту і вливаємо розчин рис. Постійно помішуючи, варимо блюдо 15 хвилин, потім додаємо горошок і морепродукти. Через п'ять хвилин ароматне іспанське блюдо готове!
Класична паелья з мідіями і креветками – рецепт
Інгредієнти: рис - 500 г; креветки - 250 г; тигрові креветки - 6-8 шт.; мідії - 500 г; кільця кальмара - 250 г; томати у власному соку - 1 ст.; часникові зубки - 4-5 шт.; солодкі перці - 2 шт.; філе анчоусів - 4 шт.; бульйон курячий - 18 л; шафран - 3 щіпки; жменя оливок; копчена паприка - 1 ст. ложка. Приготування Обсмажуємо перці з часником на суміші оливкової олії і філе анчоусів. Додаємо спеції, заливаємо все томатами і бульйоном. Всипаємо рис і готуємо його 15 хвилин, після чого кладемо морепродукти і жменю оливок. Продовжуємо готування ще 5 хвилин, а потім пробуємо нашу паелью з креветками.