Рис з морепродуктами
Замылившие очі гарніри з круп, при правильному приготуванні, можуть стати головним надбанням святкового столу. Так, рис важко уявити собі в центрі банкетного столу, а от якщо доповнити його морепродуктів – виходить дивовижно мальовниче блюдо, яке стане популярним серед гостей. Про те, як готують рис з морепродуктами в різних куточках світу ми розповімо нижче.
Паелья – вважається чи не головним надбанням іспанської кухні. Це національна страва має свята в свою честь, йому присвячують окремі кулінарні книги, а за цієї іспанської паельєю з'їжджаються туристи з усіх куточків Землі. Що ж такого дивного в іспанському рис з морепродуктами? Давайте розбиратися.
Інгредієнти:
куряче філе - 390 г;
стручкова квасоля - 115 г;
суцвіття брокколі - 80 г;
гребінці - 160 г;
креветки - 240 г;
мідії - 210 г;
томатний соус - 65 мл;
курячий бульйон - 355 мл;
біле вино (сухе) - 355 мл;
іспанська рис - 1 ст.;
гостра ковбаса чорізо - 55 г;
копчена паприка - 1 ч. ложка;
часниковий зубок - 1 шт.
Приготування
Розділивши куряче філе на не великі шматочки, підрум'яньте його разом з ковбасками чорізо. Додайте томатний соус, суцвіття брокколі і часник. Через 3 хвилини залийте все бульйоном і вином. Збільшивши вогонь, дайте рідини закипіти, всипте рис, додайте гребінці. Через 10 хвилин зменшіть вогонь до середнього і покладіть мідії з креветками. Коли вся волога вбереться, а зерна рису розм'якшаться, зніміть сковороду з вогню і накрийте паперовими серветками. Цей нехитрий трюк допоможе зробити рис на дні посуду хрустким.
Інгредієнти:
зубки часнику - 4 шт.;
корінь імбиру (великий палець) - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 85 м;
картопля - 115 г;
кабачки - 155 г;
креветки великі - 12-14 шт.;
зелень шпинату - 2 жмені;
рибний бульйон - 355 мл;
соєвий соус - 45 мл;
саке - 15 мл;
мірін - 15 мл
Приготування
Поставте варитися рис. Швидко обсмажте подрібнений часник і додайте до нього лук. Через 3 хвилини покладіть до засмажки картопля, почекайте ще 3-4 хвилини і покладіть кабачки з креветками. Коли креветки почнуть міняти колір, змішайте вміст посуду зі шпинатом, бульйоном, соєвим соусом, саке і мирином. Продовжуйте приготування до тих пір, картопля не стане м'яким. Змішайте вміст все з рисом. Крохмаль з рисових зерен допоможе загустити і ввібрати залишки соусу.
При бажанні, рис з морепродуктами можна зробити в мультиварці, повторивши процес приготування в режимі «Випічка», перемкнувшись на «Гасіння» після додавання рідини.
Це тайське блюдо прийнято готувати із залишків рису, який швидко обсмажується з креветками і яйцями. Виходить дивовижно швидке і ситне блюдо, повне смаків і ідеально підходить для любителів гострого.
Інгредієнти:
відварений рис - 2 ст.;
креветки - 470 г;
часникові зубки - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 45 г;
яйце - 1 шт.;
соєвий соус - 10 мл;
гострий перець чилі - за смаком;
рибний соус - 45 мл;
жменю зеленої цибулі та зелені базиліка.
Приготування
Змішайте соєвий соус з рибним соусом і щіпкою цукру. У воке розігрійте масло, швидко обсмажте в ньому часник з чилі і додайте креветки. Коли панцир останніх порожевіє, покладіть шматочки цибулі і смажте всі ще пару хвилин. Потім змішайте вміст вока з відварним рисом, підігрійте його і вбийте яйце. Швидко перемішайте, щоб покрити яйцем зерна і дати йому схопитися, а потім заправте блюдо соусом, приготованим на самому початку. Посипте все свіжою зеленню.
Смажений рис з морепродуктами по-іспанськи
Паелья – вважається чи не головним надбанням іспанської кухні. Це національна страва має свята в свою честь, йому присвячують окремі кулінарні книги, а за цієї іспанської паельєю з'їжджаються туристи з усіх куточків Землі. Що ж такого дивного в іспанському рис з морепродуктами? Давайте розбиратися.
Інгредієнти:
Приготування
Розділивши куряче філе на не великі шматочки, підрум'яньте його разом з ковбасками чорізо. Додайте томатний соус, суцвіття брокколі і часник. Через 3 хвилини залийте все бульйоном і вином. Збільшивши вогонь, дайте рідини закипіти, всипте рис, додайте гребінці. Через 10 хвилин зменшіть вогонь до середнього і покладіть мідії з креветками. Коли вся волога вбереться, а зерна рису розм'якшаться, зніміть сковороду з вогню і накрийте паперовими серветками. Цей нехитрий трюк допоможе зробити рис на дні посуду хрустким.
Рис з морепродуктами по-японськи – рецепт з соєвим соусом
Інгредієнти:
Приготування
Поставте варитися рис. Швидко обсмажте подрібнений часник і додайте до нього лук. Через 3 хвилини покладіть до засмажки картопля, почекайте ще 3-4 хвилини і покладіть кабачки з креветками. Коли креветки почнуть міняти колір, змішайте вміст посуду зі шпинатом, бульйоном, соєвим соусом, саке і мирином. Продовжуйте приготування до тих пір, картопля не стане м'яким. Змішайте вміст все з рисом. Крохмаль з рисових зерен допоможе загустити і ввібрати залишки соусу.
При бажанні, рис з морепродуктами можна зробити в мультиварці, повторивши процес приготування в режимі «Випічка», перемкнувшись на «Гасіння» після додавання рідини.
Як приготувати рис з морепродуктами по-тайськи?
Це тайське блюдо прийнято готувати із залишків рису, який швидко обсмажується з креветками і яйцями. Виходить дивовижно швидке і ситне блюдо, повне смаків і ідеально підходить для любителів гострого.
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте соєвий соус з рибним соусом і щіпкою цукру. У воке розігрійте масло, швидко обсмажте в ньому часник з чилі і додайте креветки. Коли панцир останніх порожевіє, покладіть шматочки цибулі і смажте всі ще пару хвилин. Потім змішайте вміст вока з відварним рисом, підігрійте його і вбийте яйце. Швидко перемішайте, щоб покрити яйцем зерна і дати йому схопитися, а потім заправте блюдо соусом, приготованим на самому початку. Посипте все свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паелья з креветками
Паелья з креветками буде яскраво виглядати на будь-якому столі, але особливо підійде для романтичної вечері, адже вона допоможе створити неповторний
Фетучіні з креветками
Італійці використовують фетучіні для приготування різноманітних страв, але особливо смачними вони виходять з креветками. Це блюдо підійде і для
Плов з морепродуктів
Плов з морепродуктів - це, звичайно ж, не плов у класичному вигляді, а ароматний рис, приготовлений з морепродуктів. Давайте розберемо кілька
Різотто з морепродуктами в мультиварці
Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні
Смажений рис
Більшість з нас готують рис звичним способом, відварюючи рис у воді або на пару. Але чи знайомі ви зі східним гарніром з смаженого рису? Ні, тоді
Рисова локшина з креветками
Ви пробували рисову локшину? Напевно, можливо, навіть вживаєте в їжу регулярно. А ви знаєте, що існує безліч смачних рецептів, основу яких становить