Паелья з куркою

Готується паелья в спеціальній сковороді (від назви якої, власне, і походить назва страви). Основним компонентом паельї є рис європейських сортів, також до її складу обов'язково входить оливкову олію і спеції. Іншими компонентами паельї можуть бути куряче м'ясо, морепродукти, риба, боби, зелень і/або овочі, гриби, фрукти. Рецепти в різних регіонах значно варіюють, у залежності від характерних для місцевості продуктів.
Відомо безліч рецептів приготування паельї з куркою, навчимося готувати її – буде незвично і смачно.
Іспанська гостра паелья з куркою і овочами – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Рис промиваємо холодною водою і відкидаємо на сито.
Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками (як на плов), а цибулю – чверть кільцями або трохи дрібніше.
Готуємо в глибокій сковороді. Спочатку сильно розігріваємо масло й обсмажуємо м'ясо і цибулю, активно перевертаючи лопаткою, потім зменшуємо вогонь і до підрум'янення (близько 15 хвилин). Трохи присаливаем суміш.
Додаємо в сковороду рис, перемішуємо з м'ясом і цибулею. Вливаємо в сковороду вино і бульйон, додаємо томат-пасту і мелені спеції. Перемішуємо 1 раз.
Готуємо на середньому вогні 8 хвилин, потім на слабкому вогні такий же час. Акуратно пробуємо на готовність рис, він повинен бути майже готовий.
Накриваємо кришкою, знімаємо сковороду з плити і щільно закутуємо в товсте рушник. Хвилин через 8 додаємо в паелью подрібнені часник і зелень. Перемішуємо. До столу подаємо в сковороді.
Світла паелья з куркою, морепродуктами і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо куряче м'ясо невеликими шматочками або короткими смужками, також, тіло кальмара і рибу. Проварюємо курку в мінімальній кількості води протягом 25 хвилин і виймаємо з бульйону. В цьому ж бульйоні проварюємо рибу і кальмарів протягом 3 хвилин і теж маємо. Промиваємо рис окропом, а потім холодною водою. Якщо дрібні кальмари їх можна нарізати після проварювання (смужками або спіральками).
На оливковій олії в глибокій сковороді обсмажуємо до підрум'янення лук нарізаний чверть кільцями, гриби і куряче м'ясо. Додаємо рис і спеції, вливаємо біле вино і близько 500 мл або трохи гарячого бульйону, того самого, в якому варилася курка і морепродукти. Перемішуємо 1 раз. Доводимо паелью на слабкому

Подаємо світлу паелью, звичайно ж, на сковороді.
До паельї з куркою цілком гармонійно підійдуть білі або рожеві насичені вина з добре вираженою фруктової кислотністю (бажано іспанські).
Рекомендуємо добрі рецепти

Паелья - класичний рецепт
Запропоновані в цій статті рецепти не можна назвати повсякденними, однак урізноманітнити домашнє меню просто необхідно, внісши ароматну іспанську

Паелья з морепродуктів
Паелья - національне іспанське блюдо, яке користується популярністю і в нашій країні. Зазвичай паелья готується з рису і морепродуктів на сковороді.

Паелья з креветками
Паелья з креветками буде яскраво виглядати на будь-якому столі, але особливо підійде для романтичної вечері, адже вона допоможе створити неповторний

Куряче філе - рецепти на сковороді
Куряче філе - це корисна та смачна частина курки. Варіантів приготування страв з цим м'ясом досить багато. І сьогодні ми розповімо, як правильно і

Паелья в мультиварці
В даний час практично у кожної господині є така чудова техніка - мультиварка. У ній можна створювати різні кулінарні шедеври від супів до тортів. У

Різотто з кольоровою капустою
Різотто - страва італійського походження, яке відоме у всьому світі. Основним його компонентом є рис, а додатковим наповнювачем можуть виступати