» » Паелья з куркою

Паелья з куркою

Паелья з куркою
Паелья – традиційне блюдо Валенсії, деяким чином, подібне плову . В даний час паелья дуже популярна, її готують практично у всіх ресторанах і кафе Іспанії, і в багатьох закладах громадського харчування інших середземноморських держав.
Готується паелья в спеціальній сковороді (від назви якої, власне, і походить назва страви). Основним компонентом паельї є рис європейських сортів, також до її складу обов'язково входить оливкову олію і спеції. Іншими компонентами паельї можуть бути куряче м'ясо, морепродукти, риба, боби, зелень і/або овочі, гриби, фрукти. Рецепти в різних регіонах значно варіюють, у залежності від характерних для місцевості продуктів.
Відомо безліч рецептів приготування паельї з куркою, навчимося готувати її – буде незвично і смачно.

Іспанська гостра паелья з куркою і овочами – рецепт


Інгредієнти:

  • рис білий середньозерний – 250 г;

  • курка (філе) – 600;

  • олія оливкова – 6 ст. ложок;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • бульйон курячий – близько 500 мл;

  • шафран – 2 щіпки;

  • квасоля стручкова – 250 г (можна використовувати заморожену);

  • томат-паста – 2 ст. ложки;

  • часник – 3 зубчики;

  • вино біле – 60 мл;

  • червоний пекучий перець;

  • гвоздика – 3 суцвіття;

  • зелень петрушки і кінзи.


  • Приготування
    Рис промиваємо холодною водою і відкидаємо на сито.
    Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками (як на плов), а цибулю – чверть кільцями або трохи дрібніше.
    Готуємо в глибокій сковороді. Спочатку сильно розігріваємо масло й обсмажуємо м'ясо і цибулю, активно перевертаючи лопаткою, потім зменшуємо вогонь і до підрум'янення (близько 15 хвилин). Трохи присаливаем суміш.
    Додаємо в сковороду рис, перемішуємо з м'ясом і цибулею. Вливаємо в сковороду вино і бульйон, додаємо томат-пасту і мелені спеції. Перемішуємо 1 раз.
    Готуємо на середньому вогні 8 хвилин, потім на слабкому вогні такий же час. Акуратно пробуємо на готовність рис, він повинен бути майже готовий.
    Накриваємо кришкою, знімаємо сковороду з плити і щільно закутуємо в товсте рушник. Хвилин через 8 додаємо в паелью подрібнені часник і зелень. Перемішуємо. До столу подаємо в сковороді.

    Світла паелья з куркою, морепродуктами і грибами


    Інгредієнти:

  • рис середньозернистий білий європейський – 1 склянка;

  • тіло кальмара – 300 г;

  • філе тріски – 300 г;

  • куряче філе з стегон – 300 г;

  • печериці або гливи свіжі – 200 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • оливкова олія – 6 ст. ложок;

  • вино біле міцне – 30 мл;

  • шафран та інші мелені спеції;

  • часник;

  • лимон;

  • зелень кінзи, базиліка і петрушки.


  • Приготування
    Нарізаємо куряче м'ясо невеликими шматочками або короткими смужками, також, тіло кальмара і рибу. Проварюємо курку в мінімальній кількості води протягом 25 хвилин і виймаємо з бульйону. В цьому ж бульйоні проварюємо рибу і кальмарів протягом 3 хвилин і теж маємо. Промиваємо рис окропом, а потім холодною водою. Якщо дрібні кальмари їх можна нарізати після проварювання (смужками або спіральками).
    На оливковій олії в глибокій сковороді обсмажуємо до підрум'янення лук нарізаний чверть кільцями, гриби і куряче м'ясо. Додаємо рис і спеції, вливаємо біле вино і близько 500 мл або трохи гарячого бульйону, того самого, в якому варилася курка і морепродукти. Перемішуємо 1 раз. Доводимо паелью на слабкому
    Паелья з куркою
    вогні до готовності рису (не більше 20 хвилин) під кришкою. Додаємо в сковороду проварені шматочки кальмара і риби, а також рубану зелень, часник і заправляємо все соком лимона. Перемішуємо, накриваємо кришкою і закутуємо сковороду рушником, перед подачею нехай паелья трохи дійде в режимі повільного остигання.
    Подаємо світлу паелью, звичайно ж, на сковороді.
    До паельї з куркою цілком гармонійно підійдуть білі або рожеві насичені вина з добре вираженою фруктової кислотністю (бажано іспанські).
    Додав: admin | 31-01-2016, 14:41
    Переглядів: 1037