Паелья з куркою
Паелья – традиційне блюдо Валенсії, деяким чином, подібне плову . В даний час паелья дуже популярна, її готують практично у всіх ресторанах і кафе Іспанії, і в багатьох закладах громадського харчування інших середземноморських держав.
Готується паелья в спеціальній сковороді (від назви якої, власне, і походить назва страви). Основним компонентом паельї є рис європейських сортів, також до її складу обов'язково входить оливкову олію і спеції. Іншими компонентами паельї можуть бути куряче м'ясо, морепродукти, риба, боби, зелень і/або овочі, гриби, фрукти. Рецепти в різних регіонах значно варіюють, у залежності від характерних для місцевості продуктів.
Відомо безліч рецептів приготування паельї з куркою, навчимося готувати її – буде незвично і смачно.
Інгредієнти:
рис білий середньозерний – 250 г;
курка (філе) – 600;
олія оливкова – 6 ст. ложок;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
бульйон курячий – близько 500 мл;
шафран – 2 щіпки;
квасоля стручкова – 250 г (можна використовувати заморожену);
томат-паста – 2 ст. ложки;
часник – 3 зубчики;
вино біле – 60 мл;
червоний пекучий перець;
гвоздика – 3 суцвіття;
зелень петрушки і кінзи.
Приготування
Рис промиваємо холодною водою і відкидаємо на сито.
Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками (як на плов), а цибулю – чверть кільцями або трохи дрібніше.
Готуємо в глибокій сковороді. Спочатку сильно розігріваємо масло й обсмажуємо м'ясо і цибулю, активно перевертаючи лопаткою, потім зменшуємо вогонь і до підрум'янення (близько 15 хвилин). Трохи присаливаем суміш.
Додаємо в сковороду рис, перемішуємо з м'ясом і цибулею. Вливаємо в сковороду вино і бульйон, додаємо томат-пасту і мелені спеції. Перемішуємо 1 раз.
Готуємо на середньому вогні 8 хвилин, потім на слабкому вогні такий же час. Акуратно пробуємо на готовність рис, він повинен бути майже готовий.
Накриваємо кришкою, знімаємо сковороду з плити і щільно закутуємо в товсте рушник. Хвилин через 8 додаємо в паелью подрібнені часник і зелень. Перемішуємо. До столу подаємо в сковороді.
Інгредієнти:
рис середньозернистий білий європейський – 1 склянка;
тіло кальмара – 300 г;
філе тріски – 300 г;
куряче філе з стегон – 300 г;
печериці або гливи свіжі – 200 г;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
оливкова олія – 6 ст. ложок;
вино біле міцне – 30 мл;
шафран та інші мелені спеції;
часник;
лимон;
зелень кінзи, базиліка і петрушки.
Приготування
Нарізаємо куряче м'ясо невеликими шматочками або короткими смужками, також, тіло кальмара і рибу. Проварюємо курку в мінімальній кількості води протягом 25 хвилин і виймаємо з бульйону. В цьому ж бульйоні проварюємо рибу і кальмарів протягом 3 хвилин і теж маємо. Промиваємо рис окропом, а потім холодною водою. Якщо дрібні кальмари їх можна нарізати після проварювання (смужками або спіральками).
На оливковій олії в глибокій сковороді обсмажуємо до підрум'янення лук нарізаний чверть кільцями, гриби і куряче м'ясо. Додаємо рис і спеції, вливаємо біле вино і близько 500 мл або трохи гарячого бульйону, того самого, в якому варилася курка і морепродукти. Перемішуємо 1 раз. Доводимо паелью на слабкому вогні до готовності рису (не більше 20 хвилин) під кришкою. Додаємо в сковороду проварені шматочки кальмара і риби, а також рубану зелень, часник і заправляємо все соком лимона. Перемішуємо, накриваємо кришкою і закутуємо сковороду рушником, перед подачею нехай паелья трохи дійде в режимі повільного остигання.
Подаємо світлу паелью, звичайно ж, на сковороді.
До паельї з куркою цілком гармонійно підійдуть білі або рожеві насичені вина з добре вираженою фруктової кислотністю (бажано іспанські).
Готується паелья в спеціальній сковороді (від назви якої, власне, і походить назва страви). Основним компонентом паельї є рис європейських сортів, також до її складу обов'язково входить оливкову олію і спеції. Іншими компонентами паельї можуть бути куряче м'ясо, морепродукти, риба, боби, зелень і/або овочі, гриби, фрукти. Рецепти в різних регіонах значно варіюють, у залежності від характерних для місцевості продуктів.
Відомо безліч рецептів приготування паельї з куркою, навчимося готувати її – буде незвично і смачно.
Іспанська гостра паелья з куркою і овочами – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Рис промиваємо холодною водою і відкидаємо на сито.
Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками (як на плов), а цибулю – чверть кільцями або трохи дрібніше.
Готуємо в глибокій сковороді. Спочатку сильно розігріваємо масло й обсмажуємо м'ясо і цибулю, активно перевертаючи лопаткою, потім зменшуємо вогонь і до підрум'янення (близько 15 хвилин). Трохи присаливаем суміш.
Додаємо в сковороду рис, перемішуємо з м'ясом і цибулею. Вливаємо в сковороду вино і бульйон, додаємо томат-пасту і мелені спеції. Перемішуємо 1 раз.
Готуємо на середньому вогні 8 хвилин, потім на слабкому вогні такий же час. Акуратно пробуємо на готовність рис, він повинен бути майже готовий.
Накриваємо кришкою, знімаємо сковороду з плити і щільно закутуємо в товсте рушник. Хвилин через 8 додаємо в паелью подрібнені часник і зелень. Перемішуємо. До столу подаємо в сковороді.
Світла паелья з куркою, морепродуктами і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо куряче м'ясо невеликими шматочками або короткими смужками, також, тіло кальмара і рибу. Проварюємо курку в мінімальній кількості води протягом 25 хвилин і виймаємо з бульйону. В цьому ж бульйоні проварюємо рибу і кальмарів протягом 3 хвилин і теж маємо. Промиваємо рис окропом, а потім холодною водою. Якщо дрібні кальмари їх можна нарізати після проварювання (смужками або спіральками).
На оливковій олії в глибокій сковороді обсмажуємо до підрум'янення лук нарізаний чверть кільцями, гриби і куряче м'ясо. Додаємо рис і спеції, вливаємо біле вино і близько 500 мл або трохи гарячого бульйону, того самого, в якому варилася курка і морепродукти. Перемішуємо 1 раз. Доводимо паелью на слабкому вогні до готовності рису (не більше 20 хвилин) під кришкою. Додаємо в сковороду проварені шматочки кальмара і риби, а також рубану зелень, часник і заправляємо все соком лимона. Перемішуємо, накриваємо кришкою і закутуємо сковороду рушником, перед подачею нехай паелья трохи дійде в режимі повільного остигання.
Подаємо світлу паелью, звичайно ж, на сковороді.
До паельї з куркою цілком гармонійно підійдуть білі або рожеві насичені вина з добре вираженою фруктової кислотністю (бажано іспанські).
Рекомендуємо добрі рецепти
Паелья - класичний рецепт
Запропоновані в цій статті рецепти не можна назвати повсякденними, однак урізноманітнити домашнє меню просто необхідно, внісши ароматну іспанську
Паелья з морепродуктів
Паелья - національне іспанське блюдо, яке користується популярністю і в нашій країні. Зазвичай паелья готується з рису і морепродуктів на сковороді.
Паелья з креветками
Паелья з креветками буде яскраво виглядати на будь-якому столі, але особливо підійде для романтичної вечері, адже вона допоможе створити неповторний
Куряче філе - рецепти на сковороді
Куряче філе - це корисна та смачна частина курки. Варіантів приготування страв з цим м'ясом досить багато. І сьогодні ми розповімо, як правильно і
Паелья в мультиварці
В даний час практично у кожної господині є така чудова техніка - мультиварка. У ній можна створювати різні кулінарні шедеври від супів до тортів. У
Різотто з кольоровою капустою
Різотто - страва італійського походження, яке відоме у всьому світі. Основним його компонентом є рис, а додатковим наповнювачем можуть виступати