Вино сангрія
Коктейль сангрія (sangre - з іспанської «кров») - традиційний літній прохолодний напій. Традиція готувати напій сангрія сформувалася приблизно 4 століття тому в південних областях Іспанії, багатих різноманітними фруктами. Іспанська сангрія являє собою напій з червоного вина, розведеного чистої, бажано, джерельною водою, з додаванням шматочків фруктів, іноді - цукру, деяких спецій (ваніль, кориця) і льоду. Таким напоєм добре втамовувати спрагу під час літньої спеки. Будучи досить легким напоєм, сангрія не викликає важкого сп'яніння.
Легенди про сангрії
Згідно однієї з легенд, звичай готувати цей напій виник і поширився спочатку серед землеробів в провінції Ріоха в кінці 17 століття. Є й інша легенда. Згідно з її сюжетом, винахідником сангрії був полонений і звільнений італійський солдат, який займався вивченням і розведенням цитрусових. Кажуть, саме він перший придумав поєднувати цитрусові з вином - хотів приготувати апельсинове вино. Знайти гармонійне поєднання вдалося не відразу, але, врешті-решт, шоковані іспанці оголосили сангрію «кров'ю диявола», підозрюючи нещасного италийца у зв'язках з нечистою силою. Його схопили, катували і спалили на вогнищі, а напій був заборонений інквізицією. Заборона була знята тільки через кілька років (слава Богу, не століть).
Це нескладно. Отже, традиційна «Сангрія». Рецепт напою в класичному варіанті.
Інгредієнти:
07-10 літр недорогого (ординарного, а краще свіжого домашнього червоного вина;
07-05 літра чистої води;
2 столові ложки цукру або фруктози;
фрукти (1 апельсин, 2 мандарина, 05 лимона, 05 лайма, 1 яблуко);
лід.
Приготування:
Змішуємо в глечику вино і воду, додаємо цукор, розмішуємо до розчинення. Фрукти очищаємо, нарізаємо шматочками (цитруси - краще поперек) і теж покласти в глечик. Ставимо години на 2-4 в холодильник. Після цього розливаємо по келихах, додаємо по кубику льоду і подаємо.
Варто зазначити, що цей варіант не можна вважати класичним - смак дійсно схожий на традиційну сангрію, однак тільки варіант з червоним вином можна вважати «справжнім» - адже не дарма іспанця дали напою таку назву - «кров». Ось рецепт білої «Сангрії».
Інгредієнти:
1 літр столового білого вина;
100 мл сухого джину;
300 мл лимонного соку;
100 грам цукру або фруктози;
кориця і ваніль за смаком;
2-3 персика;
1 яблуко;
2-3 скибочки дині;
1-2 ківі;
гроно білого столового винограду.
Приготування:
Вимиті фрукти нарізаємо часточками (виноградини - навпіл кожну), видаляємо кісточки і покласти в глечик, заливаємо вином, додаємо лимонний сік, цукор, джин і спеції. Наполягаємо в холодильнику 2-4 години, після чого додаємо лід, розливаємо по келихах і подаємо.
Традиційний, цілком сучасний рецепт сангрії включає в себе столове червоне вино, цукор, корицю, лід і різноманітні фрукти (апельсин, мандарин, лимон, лайм, абрикос, персик, грушу, яблуко, ананас, і баштанні - кавун або диню). Іноді в приготуванні «Сангрії» використовують такі пряні приправи, як кардамон і імбир. У деяких випадках, коли ви плануєте використовувати сангрію не в якості прохолодного, а в якості звеселяючого, смак напою підсилюють і прикрашають більш міцним алкоголем: бренді, коньяк, джин, ромом, орухо (іспанська самогон), різними лікерами. Популярна і біла сангрія - цей напій готують на основі білого вина. «Кава Сангрія» - напій, який готують на основі ігристих вин.
Легенди про сангрії
Згідно однієї з легенд, звичай готувати цей напій виник і поширився спочатку серед землеробів в провінції Ріоха в кінці 17 століття. Є й інша легенда. Згідно з її сюжетом, винахідником сангрії був полонений і звільнений італійський солдат, який займався вивченням і розведенням цитрусових. Кажуть, саме він перший придумав поєднувати цитрусові з вином - хотів приготувати апельсинове вино. Знайти гармонійне поєднання вдалося не відразу, але, врешті-решт, шоковані іспанці оголосили сангрію «кров'ю диявола», підозрюючи нещасного италийца у зв'язках з нечистою силою. Його схопили, катували і спалили на вогнищі, а напій був заборонений інквізицією. Заборона була знята тільки через кілька років (слава Богу, не століть).
Як приготувати напій «Сангрія» в домашніх умовах?
Це нескладно. Отже, традиційна «Сангрія». Рецепт напою в класичному варіанті.
Інгредієнти:
Приготування:
Змішуємо в глечику вино і воду, додаємо цукор, розмішуємо до розчинення. Фрукти очищаємо, нарізаємо шматочками (цитруси - краще поперек) і теж покласти в глечик. Ставимо години на 2-4 в холодильник. Після цього розливаємо по келихах, додаємо по кубику льоду і подаємо.
Біла сангрія
Варто зазначити, що цей варіант не можна вважати класичним - смак дійсно схожий на традиційну сангрію, однак тільки варіант з червоним вином можна вважати «справжнім» - адже не дарма іспанця дали напою таку назву - «кров». Ось рецепт білої «Сангрії».
Інгредієнти:
Приготування:
Вимиті фрукти нарізаємо часточками (виноградини - навпіл кожну), видаляємо кісточки і покласти в глечик, заливаємо вином, додаємо лимонний сік, цукор, джин і спеції. Наполягаємо в холодильнику 2-4 години, після чого додаємо лід, розливаємо по келихах і подаємо.
Як приготувати сангрію: варіанти
Традиційний, цілком сучасний рецепт сангрії включає в себе столове червоне вино, цукор, корицю, лід і різноманітні фрукти (апельсин, мандарин, лимон, лайм, абрикос, персик, грушу, яблуко, ананас, і баштанні - кавун або диню). Іноді в приготуванні «Сангрії» використовують такі пряні приправи, як кардамон і імбир. У деяких випадках, коли ви плануєте використовувати сангрію не в якості прохолодного, а в якості звеселяючого, смак напою підсилюють і прикрашають більш міцним алкоголем: бренді, коньяк, джин, ромом, орухо (іспанська самогон), різними лікерами. Популярна і біла сангрія - цей напій готують на основі білого вина. «Кава Сангрія» - напій, який готують на основі ігристих вин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Глінтвейн з білого вина
Традиційно глінтвейн гарячий напій готують з напівсухого червоного вина. Але сьогодні ми відійдемо від класичних рецептів та приготуємо глінтвейн з
Рецепт глінтвейну з червоного вина
Глінтвейн - популярний гарячий алкогольний напій, який готується з вина. І сьогодні мова піде про глінтвейн з червоного вина. Пропонуємо вашій увазі
Збитень: рецепт
Збитень називають також "російським глінтвейном", однак на відміну від свого західного побратима збитень найчастіше готують безалкогольним. Цей напій
Сангрія - рецепт
Сангрія - напій, який прийшов до нас із сонячної Іспанії. Його здавна пили на великих святах і гуляннях, тому і в наш час він вважається напоєм
Сангрія в домашніх умовах
Сангрія - іспанський алкогольний напій, який готується на основі червоного вина з додаванням свіжих фруктів, віскі, рому або бренді. Давайте
Сангрія з шампанським - рецепт
Сангрія - смачний алкогольний напій іспанської кухні, який за традицією роблять на основі червоного вина. Але сьогодні ми трохи відійде від класики,