Пісна окрошка
У нашому розумінні окрошка – це страва, до складу якого найчастіше входять майонез, яйця, ковбаса або м'ясо. Загалом, блюдо абсолютно не пісне. А виявляється, що є маса рецептів приготування пісної окрошки. Ось з ними ми вас і познайомимо в даній статті.
Пісна окрошка – рецепт
Інгредієнти:
хлібний квас – 500 мл;
гірчиця – 10 г;
огірок свіжий – 180 г;
варена картопля – 3 шт.;
свіжий редис – 5 шт.;
зелень кропу – 20 г;
цибуля зелена – 40 г;
сіль.
Приготування
Картоплю остуджуємо, чистимо і шаткуємо соломкою або кубиками. Таким же чином нарізаємо огірки і редис. Дрібненько кришимо вимиту зелень. Поміщаємо підготовлені продукти в глибоку ємність, заливаємо хлібним квасом, додаємо гірчицю, сіль і добре все це перемішуємо, а потім прибираємо на півгодинки в холод.
Окрошка пісна з горохом
Інгредієнти:
сухий горох – 180 г;
редис – 6 шт.;
огірки свіжі – 3-4 шт.;
кріп – 1 пучок;
квас – 15 літра;
цибуля зелена – 1 пучок;
консерви «кілька в томаті» - 1 банку;
сіль.
Приготування
Горох відварюємо до м'якості і проціджуємо. Вимитий редис і огірки шаткуємо соломкою. Зелень дрібненько кришимо. Кільку в томаті добре розминаємо. Змішуємо підготовлені продукти, вливаємо квас, солимо і добре розмішуємо. Перед подачею пісну окрошку з рибою охолоджуємо.
Пісна крихта з кальмарами на квасі
Інгредієнти:
кальмари – 400 г;
огірки свіжі – 190 г;
зелена цибуля – 100 р;
гірчиця – 1 ч. ложка;
картопля – 400 г;
сіль;
цукор;
зелень кропу;
квас хлібний – 14 л.
Приготування
Кальмари очищаємо і після закипання варимо 3 хвилини, потім їх остуджуємо і ріжемо кубиками. Так само подрібнюємо і картоплю з огірками. Дрібненько шаткуємо вимиту зелень. З'єднайте підготовлені продукти, заливаємо хлібним квасом, додаємо гірчицю, солимо, сахарим і добре розмішуємо. Прибираємо до подачі в холод.
Як приготувати пісну окрошку?
Інгредієнти:
огірки свіжі – 400 г;
свіжий редис – 300 г;
пророщені насіння – 150 г;
сіль;
зелень;
лимон великого розміру – 1 шт.;
оцет яблучний – 4 ст. ложки;
часник – 2 зубчики;
кип'ячена вода.
Приготування
Почнемо з приготування заправки для окрошки. Пророщені насіння кладемо в чашу блендера, додаємо часник, лимонний сік, сіль. Потім вливаємо приблизно 400 мл попередньо охолодженої кип'яченої води і все це збиваємо до однорідного стану. У підсумку вийде густа маса, дуже схожа на кефір. Вимиті огірки і редис шаткуємо кубиками або соломкою. Подрібнюємо зелень. Заливаємо овочі підготовленої заправкою. Вливаємо воду, доводячи окрошку до бажаної густоти. Додаємо яблучний оцет і добре розмішуємо.
Пісна окрошка з грибами
Інгредієнти:
мочені яблука середнього розміру – 2 шт.;
хрін – за смаком;
кріп – 40 г;
огірки свіжі – 300 г;
квас білий – 15 літра;
цибулю зелений – 30 р;
солоні гриби рижики – 100 р.
Приготування
Грибочки ретельно промиваємо та нарізаємо їх дрібненько. Також подрібнюємо огірки, дрібно рубаємо кріп і цибулю. Зелень трохи підсолюємо і розтираємо за допомогою дерев'яної товкачика. Мочені яблука очищаємо від серцевинки і теж дрібно кришимо. Змішуємо інгредієнти, заливаємо охолодженим квасом, за смаком додаємо хрін і добре розмішуємо.
Окрошка з грибами пісна
Інгредієнти:
хлібний квас – 1 літр;
бочкові огірки солоні – 3 шт.;
зелень кропу – 30 г;
цибуля зелена – 1 пучок;
середня буряк – 1 шт.;
свіжі гриби – 200 г;
хрін;
сіль.
Приготування
Буряк відварюємо, а потім очищаємо і подрібнюємо на тертці. Відварюємо гриби, відкидаємо їх на друшляк і дрібненько кришимо. Солоні огірки ріжемо невеликими кубиками. Змішуємо інгредієнти в одній ємності, заливаємо квасом і знову розмішуємо. За смаком додаємо хрін, сіль, а також подрібнену зелень. Перед подачею пісну окрошку з квасом і грибами охолоджуємо.
Пісна окрошка – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю остуджуємо, чистимо і шаткуємо соломкою або кубиками. Таким же чином нарізаємо огірки і редис. Дрібненько кришимо вимиту зелень. Поміщаємо підготовлені продукти в глибоку ємність, заливаємо хлібним квасом, додаємо гірчицю, сіль і добре все це перемішуємо, а потім прибираємо на півгодинки в холод.
Окрошка пісна з горохом
Інгредієнти:
Приготування
Горох відварюємо до м'якості і проціджуємо. Вимитий редис і огірки шаткуємо соломкою. Зелень дрібненько кришимо. Кільку в томаті добре розминаємо. Змішуємо підготовлені продукти, вливаємо квас, солимо і добре розмішуємо. Перед подачею пісну окрошку з рибою охолоджуємо.
Пісна крихта з кальмарами на квасі
Інгредієнти:
Приготування
Кальмари очищаємо і після закипання варимо 3 хвилини, потім їх остуджуємо і ріжемо кубиками. Так само подрібнюємо і картоплю з огірками. Дрібненько шаткуємо вимиту зелень. З'єднайте підготовлені продукти, заливаємо хлібним квасом, додаємо гірчицю, солимо, сахарим і добре розмішуємо. Прибираємо до подачі в холод.
Як приготувати пісну окрошку?
Інгредієнти:
Приготування
Почнемо з приготування заправки для окрошки. Пророщені насіння кладемо в чашу блендера, додаємо часник, лимонний сік, сіль. Потім вливаємо приблизно 400 мл попередньо охолодженої кип'яченої води і все це збиваємо до однорідного стану. У підсумку вийде густа маса, дуже схожа на кефір. Вимиті огірки і редис шаткуємо кубиками або соломкою. Подрібнюємо зелень. Заливаємо овочі підготовленої заправкою. Вливаємо воду, доводячи окрошку до бажаної густоти. Додаємо яблучний оцет і добре розмішуємо.
Пісна окрошка з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Грибочки ретельно промиваємо та нарізаємо їх дрібненько. Також подрібнюємо огірки, дрібно рубаємо кріп і цибулю. Зелень трохи підсолюємо і розтираємо за допомогою дерев'яної товкачика. Мочені яблука очищаємо від серцевинки і теж дрібно кришимо. Змішуємо інгредієнти, заливаємо охолодженим квасом, за смаком додаємо хрін і добре розмішуємо.
Окрошка з грибами пісна
Інгредієнти:
Приготування
Буряк відварюємо, а потім очищаємо і подрібнюємо на тертці. Відварюємо гриби, відкидаємо їх на друшляк і дрібненько кришимо. Солоні огірки ріжемо невеликими кубиками. Змішуємо інгредієнти в одній ємності, заливаємо квасом і знову розмішуємо. За смаком додаємо хрін, сіль, а також подрібнену зелень. Перед подачею пісну окрошку з квасом і грибами охолоджуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Окрошка класична з ковбасою – рецепт
З приходом теплих днів оновлюється наше меню, додаються страви зі свіжих овочів, на зміну гарячих супів приходять холодні. Найулюбленіше холодне
Окрошка на квасі
Окрошка - знамените блюдо, яке швидко готується і швидко з'їдається. Якщо ви вирішили зробити цей чудовий суп своїй родині, то варто переглянути наші
Окрошка на воді
Окрошка може бути приготована не тільки на кефірі, сироватці, квасі або мінералці, але і на звичайній воді. Так-так, ви не помилилися! Про рецепти
Окрошка на бульйоні
Основою для окрошки може виступати квас, айран, сироватка, або мінеральна вода, однак найбільш прижившимся і звичним рецептом вважається заснований
Окрошка на сироватці
Доступний рецепт окрошки на сироватці не тільки простий у приготуванні, але і відмінно насичує, не створюючи почуття переїдання. З рецептами цього
Борщ на квасі
Борщ - це холодний суп з додаванням буряків. За способом приготування схожий на окрошку. Давайте детально розберемося, як його зробити на квасі.