Окрошка класична з ковбасою – рецепт
Спекотним літнім днем гарячих перших страв зовсім не хочеться. А вже стояти біля плити і готувати їх – і поготів! А ось окрошка в такому випадку – це те, що треба. Холодний суп з овочів з м'ясом або ковбасою на кефірі, квасі, сироватці – це те, що вгамує і голод, і спрагу. Читайте нижче, як приготувати класичну окрошку з ковбасою.
Інгредієнти:
знежирений кефір – 25 л;
варена ковбаса – 170 г;
сметана – 120 г;
зварені круто яйця – 2-3 шт.;
огірки – 300 г;
картопля відварена в мундирі» – 500 г;
кріп – 40 г;
зелена цибуля – 30 р;
сіль.
Приготування
Варену ковбасу, очищені яйця, свіжі огірки і картоплю нарізаємо дрібненькими кубиками. Дрібно кришимо кріп і зелений лук. Змішуємо всі підготовлені продукти, підсолюємо за смаком. Потім додаємо охолоджену сметану, перемішуємо і заливаємо все це охолодженим кефіром. Якщо не виявилося під рукою знежиреного кефіру, можна взяти і жирний, але тоді його треба ще розбавити холодною кип'яченою водою. Все, окрошка з ковбасою на кефірі готова. Її відразу ж можна ставити на стіл.
Інгредієнти:
нефільтрований неосвітлений квас – 1 літр;
варена ковбаса – 300 р;
огірки свіжі – 250 г;
яйця курячі – 3 шт.;
картопля – 4 шт.;
сметана – 200 г;
свіжа зелень;
сіль.
Приготування
Огірки, ковбасу ріжемо дрібненькими кубиками. Свіжу зелень (можна узяти петрушку, кріп, цибуля зелена) дрібно рубаємо. Яйця варимо «круто», картопля «в мундирі». Після цього яйця і картоплю чистимо і також нарізаємо кубиками. Змішуємо підготовлені продукти, додаємо сметану, квас і солимо за смаком.
Інгредієнти:
ковбаса – 340 г;
картопля – 3-4 шт.;
яйця курячі – 4 шт.;
огірки – 3 шт.;
зелена цибуля – 1 пучок;
кріп – 05 пучка;
майонез – 200 г;
лимонний сік.
Приготування
Картоплю в шкірці доводимо до готовності – можна відварити його цілком, а можна просто запекти його в мікрохвильовці. Яйця варимо круто. Картоплю і яйця чистимо, а потім ріжемо дрібненькими кубиками. Точно так само подрібнюємо і огірки з ковбасою. Зелень дрібненько кришимо. Поміщаємо всі підготовлені продукти в каструлю і перемішуємо. Додаємо майонез, перемішуємо і вливаємо воду. Її кількість регулюємо самостійно, виходячи з того, наскільки густу окрошку хочемо отримати. І в самому кінці додаємо свіжовичавлений лимонний сік за смаком. Якщо потрібно, то досолює за смаком.
Інгредієнти:
варена ковбаса – 270 г;
сироватка – 2 л;
огірки – 350 г;
яйця – 4 шт.;
зелена цибуля – 1 пучок;
кріп – 1 пучок;
петрушка – 1 пучок;
сметана 20% жирності – 450 г;
лимонний сік -1 ст. ложка.
Приготування
Подрібнюємо огірки, ковбасу і зварені круто яйця. Вимиту зелень кропу, петрушки і цибулі дрібно рубаємо. Додаємо сметану, сіль за смаком, лимонний сік, вливаємо сироватку і добре перемішуємо. Даємо настоятися готової окрошці в холодильнику, а потім в охолодженому вигляді подаємо до столу.
Інгредієнти:
копчена ковбаса – 320 г;
картопля – 400 г;
курячі яйця – 3-4 шт.;
ріпчаста цибуля – 100 г;
петрушка – 40 г;
кріп – 40 г;
зелена цибуля – 1 пучок;
свіжі огірки – 450 г;
сметана – 440 г;
слабо газована вода – 25 л;
сіль, лимонна кислота.
Приготування
Відварені до готовності картоплю і яйця спочатку очищаємо, а потім вже нарізаємо кубиками. Точно так само кришимо ковбасу і огірки. Зелень дрібно шаткуємо. Змішуємо інгредієнти, додаємо сметану, вливаємо слабо газовану воду, сіль, лимону кислоту за смаком і перемішуємо. Охолоджуємо окрошку і подаємо до столу.
Окрошка на кефірі з ковбасою
Інгредієнти:
Приготування
Варену ковбасу, очищені яйця, свіжі огірки і картоплю нарізаємо дрібненькими кубиками. Дрібно кришимо кріп і зелений лук. Змішуємо всі підготовлені продукти, підсолюємо за смаком. Потім додаємо охолоджену сметану, перемішуємо і заливаємо все це охолодженим кефіром. Якщо не виявилося під рукою знежиреного кефіру, можна взяти і жирний, але тоді його треба ще розбавити холодною кип'яченою водою. Все, окрошка з ковбасою на кефірі готова. Її відразу ж можна ставити на стіл.
Класична окрошка з ковбасою
Інгредієнти:
Приготування
Огірки, ковбасу ріжемо дрібненькими кубиками. Свіжу зелень (можна узяти петрушку, кріп, цибуля зелена) дрібно рубаємо. Яйця варимо «круто», картопля «в мундирі». Після цього яйця і картоплю чистимо і також нарізаємо кубиками. Змішуємо підготовлені продукти, додаємо сметану, квас і солимо за смаком.
Окрошка з ковбасою і майонезом
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю в шкірці доводимо до готовності – можна відварити його цілком, а можна просто запекти його в мікрохвильовці. Яйця варимо круто. Картоплю і яйця чистимо, а потім ріжемо дрібненькими кубиками. Точно так само подрібнюємо і огірки з ковбасою. Зелень дрібненько кришимо. Поміщаємо всі підготовлені продукти в каструлю і перемішуємо. Додаємо майонез, перемішуємо і вливаємо воду. Її кількість регулюємо самостійно, виходячи з того, наскільки густу окрошку хочемо отримати. І в самому кінці додаємо свіжовичавлений лимонний сік за смаком. Якщо потрібно, то досолює за смаком.
Окрошка з ковбасою на сироватці – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнюємо огірки, ковбасу і зварені круто яйця. Вимиту зелень кропу, петрушки і цибулі дрібно рубаємо. Додаємо сметану, сіль за смаком, лимонний сік, вливаємо сироватку і добре перемішуємо. Даємо настоятися готової окрошці в холодильнику, а потім в охолодженому вигляді подаємо до столу.
Окрошка з копченою ковбасою
Інгредієнти:
Приготування
Відварені до готовності картоплю і яйця спочатку очищаємо, а потім вже нарізаємо кубиками. Точно так само кришимо ковбасу і огірки. Зелень дрібно шаткуємо. Змішуємо інгредієнти, додаємо сметану, вливаємо слабо газовану воду, сіль, лимону кислоту за смаком і перемішуємо. Охолоджуємо окрошку і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Окрошка на мінералці
Окрошка - одне з найулюбленіших весняних страв. Саме її готують з перших врожаїв зелені, редиски, огірків. До речі кажучи, зробити смачну окрошку
Окрошка на квасі
Окрошка - знамените блюдо, яке швидко готується і швидко з'їдається. Якщо ви вирішили зробити цей чудовий суп своїй родині, то варто переглянути наші
Окрошка на воді
Окрошка може бути приготована не тільки на кефірі, сироватці, квасі або мінералці, але і на звичайній воді. Так-так, ви не помилилися! Про рецепти
Окрошка на бульйоні
Основою для окрошки може виступати квас, айран, сироватка, або мінеральна вода, однак найбільш прижившимся і звичним рецептом вважається заснований
Окрошка на сироватці
Доступний рецепт окрошки на сироватці не тільки простий у приготуванні, але і відмінно насичує, не створюючи почуття переїдання. З рецептами цього
Салат з горошком і ковбасою
Будь-який святковий стіл, та й не тільки, завжди прикрашають різноманітні салати, варіантів, приготування яких досить багато. І сьогодні ми зробили