Вернуться назад Распечатать

Окрошка класична з ковбасою – рецепт

Окрошка класична з ковбасою – рецепт
Спекотним літнім днем гарячих перших страв зовсім не хочеться. А вже стояти біля плити і готувати їх – і поготів! А ось окрошка в такому випадку – це те, що треба. Холодний суп з овочів з м'ясом або ковбасою на кефірі, квасі, сироватці – це те, що вгамує і голод, і спрагу. Читайте нижче, як приготувати класичну окрошку з ковбасою.

Окрошка на кефірі з ковбасою


Інгредієнти:

  • знежирений кефір – 25 л;

  • варена ковбаса – 170 г;

  • сметана – 120 г;

  • зварені круто яйця – 2-3 шт.;

  • огірки – 300 г;

  • картопля відварена в мундирі» – 500 г;

  • кріп – 40 г;

  • зелена цибуля – 30 р;

  • сіль.


  • Приготування
    Варену ковбасу, очищені яйця, свіжі огірки і картоплю нарізаємо дрібненькими кубиками. Дрібно кришимо кріп і зелений лук. Змішуємо всі підготовлені продукти, підсолюємо за смаком. Потім додаємо охолоджену сметану, перемішуємо і заливаємо все це охолодженим кефіром. Якщо не виявилося під рукою знежиреного кефіру, можна взяти і жирний, але тоді його треба ще розбавити холодною кип'яченою водою. Все, окрошка з ковбасою на кефірі готова. Її відразу ж можна ставити на стіл.

    Класична окрошка з ковбасою


    Інгредієнти:

  • нефільтрований неосвітлений квас – 1 літр;

  • варена ковбаса – 300 р;

  • огірки свіжі – 250 г;

  • яйця курячі – 3 шт.;

  • картопля – 4 шт.;

  • сметана – 200 г;

  • свіжа зелень;

  • сіль.


  • Приготування
    Огірки, ковбасу ріжемо дрібненькими кубиками. Свіжу зелень (можна узяти петрушку, кріп, цибуля зелена) дрібно рубаємо. Яйця варимо «круто», картопля «в мундирі». Після цього яйця і картоплю чистимо і також нарізаємо кубиками. Змішуємо підготовлені продукти, додаємо сметану, квас і солимо за смаком.

    Окрошка з ковбасою і майонезом


    Інгредієнти:

  • ковбаса – 340 г;

  • картопля – 3-4 шт.;

  • яйця курячі – 4 шт.;

  • огірки – 3 шт.;

  • зелена цибуля – 1 пучок;

  • кріп – 05 пучка;

  • майонез – 200 г;

  • лимонний сік.


  • Приготування
    Картоплю в шкірці доводимо до готовності – можна відварити його цілком, а можна просто запекти його в мікрохвильовці. Яйця варимо круто. Картоплю і яйця чистимо, а потім ріжемо дрібненькими кубиками. Точно так само подрібнюємо і огірки з ковбасою. Зелень дрібненько кришимо. Поміщаємо всі підготовлені продукти в каструлю і перемішуємо. Додаємо майонез, перемішуємо і вливаємо воду. Її кількість регулюємо самостійно, виходячи з того, наскільки густу окрошку хочемо отримати. І в самому кінці додаємо свіжовичавлений лимонний сік за смаком. Якщо потрібно, то досолює за смаком.

    Окрошка з ковбасою на сироватці – рецепт


    Інгредієнти:

  • варена ковбаса – 270 г;

  • сироватка – 2 л;

  • огірки – 350 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • зелена цибуля – 1 пучок;

  • кріп – 1 пучок;

  • петрушка – 1 пучок;

  • сметана 20% жирності – 450 г;

  • лимонний сік -1 ст. ложка.


  • Приготування
    Подрібнюємо огірки, ковбасу і зварені круто яйця. Вимиту зелень кропу, петрушки і цибулі дрібно рубаємо. Додаємо сметану, сіль за смаком, лимонний сік, вливаємо сироватку і добре перемішуємо. Даємо настоятися готової окрошці в холодильнику, а потім в охолодженому вигляді подаємо до столу.

    Окрошка з копченою ковбасою


    Інгредієнти:

  • копчена ковбаса – 320 г;

  • картопля – 400 г;

  • курячі яйця – 3-4 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 100 г;

  • петрушка – 40 г;

  • кріп – 40 г;
  • Окрошка класична з ковбасою – рецепт

  • зелена цибуля – 1 пучок;

  • свіжі огірки – 450 г;

  • сметана – 440 г;

  • слабо газована вода – 25 л;

  • сіль, лимонна кислота.


  • Приготування
    Відварені до готовності картоплю і яйця спочатку очищаємо, а потім вже нарізаємо кубиками. Точно так само кришимо ковбасу і огірки. Зелень дрібно шаткуємо. Змішуємо інгредієнти, додаємо сметану, вливаємо слабо газовану воду, сіль, лимону кислоту за смаком і перемішуємо. Охолоджуємо окрошку і подаємо до столу.