Вернуться назад Распечатать

Пісна окрошка

Пісна окрошка
У нашому розумінні окрошка – це страва, до складу якого найчастіше входять майонез, яйця, ковбаса або м'ясо. Загалом, блюдо абсолютно не пісне. А виявляється, що є маса рецептів приготування пісної окрошки. Ось з ними ми вас і познайомимо в даній статті.
Пісна окрошка – рецепт
Інгредієнти:

  • хлібний квас – 500 мл;

  • гірчиця – 10 г;

  • огірок свіжий – 180 г;

  • варена картопля – 3 шт.;

  • свіжий редис – 5 шт.;

  • зелень кропу – 20 г;

  • цибуля зелена – 40 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Картоплю остуджуємо, чистимо і шаткуємо соломкою або кубиками. Таким же чином нарізаємо огірки і редис. Дрібненько кришимо вимиту зелень. Поміщаємо підготовлені продукти в глибоку ємність, заливаємо хлібним квасом, додаємо гірчицю, сіль і добре все це перемішуємо, а потім прибираємо на півгодинки в холод.
    Окрошка пісна з горохом
    Інгредієнти:

  • сухий горох – 180 г;

  • редис – 6 шт.;

  • огірки свіжі – 3-4 шт.;

  • кріп – 1 пучок;

  • квас – 15 літра;

  • цибуля зелена – 1 пучок;

  • консерви «кілька в томаті» - 1 банку;

  • сіль.


  • Приготування
    Горох відварюємо до м'якості і проціджуємо. Вимитий редис і огірки шаткуємо соломкою. Зелень дрібненько кришимо. Кільку в томаті добре розминаємо. Змішуємо підготовлені продукти, вливаємо квас, солимо і добре розмішуємо. Перед подачею пісну окрошку з рибою охолоджуємо.
    Пісна крихта з кальмарами на квасі
    Інгредієнти:

  • кальмари – 400 г;

  • огірки свіжі – 190 г;

  • зелена цибуля – 100 р;

  • гірчиця – 1 ч. ложка;

  • картопля – 400 г;

  • сіль;

  • цукор;

  • зелень кропу;

  • квас хлібний – 14 л.


  • Приготування
    Кальмари очищаємо і після закипання варимо 3 хвилини, потім їх остуджуємо і ріжемо кубиками. Так само подрібнюємо і картоплю з огірками. Дрібненько шаткуємо вимиту зелень. З'єднайте підготовлені продукти, заливаємо хлібним квасом, додаємо гірчицю, солимо, сахарим і добре розмішуємо. Прибираємо до подачі в холод.
    Як приготувати пісну окрошку?
    Інгредієнти:

  • огірки свіжі – 400 г;

  • свіжий редис – 300 г;

  • пророщені насіння – 150 г;

  • сіль;

  • зелень;

  • лимон великого розміру – 1 шт.;

  • оцет яблучний – 4 ст. ложки;

  • часник – 2 зубчики;

  • кип'ячена вода.


  • Приготування
    Почнемо з приготування заправки для окрошки. Пророщені насіння кладемо в чашу блендера, додаємо часник, лимонний сік, сіль. Потім вливаємо приблизно 400 мл попередньо охолодженої кип'яченої води і все це збиваємо до однорідного стану. У підсумку вийде густа маса, дуже схожа на кефір. Вимиті огірки і редис шаткуємо кубиками або соломкою. Подрібнюємо зелень. Заливаємо овочі підготовленої заправкою. Вливаємо воду, доводячи окрошку до бажаної густоти. Додаємо яблучний оцет і добре розмішуємо.
    Пісна окрошка з грибами
    Інгредієнти:

  • мочені яблука середнього розміру – 2 шт.;

  • хрін – за смаком;

  • кріп – 40 г;

  • огірки свіжі – 300 г;

  • квас білий – 15 літра;

  • цибулю зелений – 30 р;

  • солоні гриби рижики – 100 р.


  • Приготування
    Грибочки ретельно промиваємо та нарізаємо їх дрібненько. Також подрібнюємо огірки, дрібно рубаємо кріп і цибулю. Зелень трохи підсолюємо і розтираємо за допомогою дерев'яної товкачика. Мочені яблука очищаємо від серцевинки і теж дрібно кришимо. Змішуємо інгредієнти, заливаємо охолодженим квасом, за смаком додаємо хрін і добре розмішуємо.
    Окрошка з грибами пісна
    Інгредієнти:

  • хлібний квас – 1 літр;

  • бочкові огірки солоні – 3 шт.;

  • зелень кропу – 30 г;

  • цибуля зелена – 1 пучок;

  • середня буряк – 1 шт.;

  • свіжі гриби – 200 г;
  • Пісна окрошка

  • хрін;

  • сіль.


  • Приготування
    Буряк відварюємо, а потім очищаємо і подрібнюємо на тертці. Відварюємо гриби, відкидаємо їх на друшляк і дрібненько кришимо. Солоні огірки ріжемо невеликими кубиками. Змішуємо інгредієнти в одній ємності, заливаємо квасом і знову розмішуємо. За смаком додаємо хрін, сіль, а також подрібнену зелень. Перед подачею пісну окрошку з квасом і грибами охолоджуємо.