Пісні супи у Великий піст
Дотримуючись посту, особливо важливо зробити своє меню збалансованим і наповнити його стравами, які містять максимум необхідних елементів і вітамінів. Рекомендуємо рецепти смачних і безперечно корисних пісних супів, які можна приготувати в Великий піст.
Інгредієнти:
гарбуз свіжа – 550 г;
стебловий селера – 2 шт.;
морква свіжа – 95 г;
цибулина ріпчаста – 95 г;
зубці часнику – 2 шт.;
олія рослинна рафінована – 45 мл;
пюре томатне – 65 г;
перець кайенский мелений – 1 щіпка;
горіх мелений мускатний – 1 невелика щіпка;
перець чорний мелений – 1 щіпка;
кухонна сіль – 2 щіпки.
Приготування
Для приготування супу нам знадобиться свіжа очищена гарбуз, яку необхідно нарізати довільними шматочками. Подрібнюємо також промиті стебла селери, очищену цибулину, часникові зубці і моркву. Тепер на прогрітому рослинному рафінованому маслі в сковороді обсмажуємо цибульку і моркву, а потім перекладаємо піджарку в каструлю. Додаємо селеру і гарбуз, заливаємо овочевим бульйоном або просто водою, щоб вона просто покрила вміст, закладаємо томатне пюре, перемішуємо і після закипання проварюємо вміст посудини до м'якості всіх овочевих компонентів.
На наступному етапі пробиваємо овочі блендером, підсолюємо за смаком, кидаємо по щіпці меленого чорного і кайенского перцю, а також мускатний горіх. Даємо знову закипіти, вимикаємо вогонь і хвилин двадцять даємо настоятися під кришкою.
Інгредієнти:
сочевиця червона – 190 г;
морква свіжа – 160 г;
цибулина ріпчаста – 120 г;
зубці часнику – 2-3 шт.;
олія рослинна рафінована – 45 мл;
паприка мелена – 2-3 щіпки;
перець чорний мелений – 1 щіпка;
свіжа зелень петрушки або м'яти на вибір – 3-4 гілочки;
кухонна сіль – 2 щіпки.
Приготування
Пісний супчик із сочевиці готується дуже швидко і просто. Для цього промиту червону сочевицю заливаємо холодною очищеною водою і ставимо на плиту на середній вогонь. Одночасно пасеруємо дрібненько порізану цибулю ріпчасту і перетерту на крупній тертці моркву на рослинному масло в сковороді і додаємо в каструлю до сочевиці.
Після закипання зменшуємо вогонь і даємо страви прокипіти до готовності чечевичных зерен. Потім додаємо за смаком сіль кухонну, мелену червону паприку і чорний перець, закладаємо очищені і дуже дрібненько нарубані часникові зубці, вимикаємо вогонь і даємо страві трохи настоятися. При подачі присмачую пісний супчик свіжою зеленню петрушки або м'яти.
Інгредієнти:
печериці свіжі – 360 г;
морква свіжа – 60 р;
цибулина ріпчаста – 60 г;
часникові зубці – 2-3 шт.;
олія рослинна рафінована – 45 мл;
борошно пшеничне – 30 г;
перець чорний мелений – 1 щіпка;
майонез пісний – 60 г;
кухонна сіль – 2 щіпки.
Приготування
Печериці ретельно промиваємо, нарізаємо довільно і відварюємо в невеликій кількості води протягом десяти хвилин. Після цього виймаємо грибочки на друшляк і даємо стекти над каструлею з бульйоном.
Пасеруємо на рослинній олії цибульку з морквою, всипаємо після цього борошно і закладаємо грибочки і обсмажуємо ще кілька хвилин, додавши в кінці очищені і подрібнені часникові зубчики. Викладаємо вміст сковороди в бульйон і прогріваємо до кипіння. Потім вогонь вимикаємо пюрируем масу блендером, присмачую за смаком сіллю, перцем і пісним майонезом, перемішуємо і можемо подавати.
Інгредієнти:
помідори у власному соку – 420 г;
цибулина ріпчаста – 95-120 г;
часникові зубці – 2-3 шт.;
олія рослинна рафінована – 55 мл;
лечо готове – 320 г;
перець чорний мелений – 1 щіпка;
грінки для подачі – за смаком;
свіжа зелень базиліка і петрушки – за смаком;
бульйон овочевий – за смаком;
кухонна сіль – 2 щіпки.
Приготування
Очищену і нарізану ріпчасту цибулю пасеруємо в сковороді на рослинному маслі разом з гілочками базиліка і петрушки. Через пару хвилин додаємо нарізані часникові зубчики, лечо і очищені від шкірки томати у власному соку разом з рідиною. Протушиваем вміст сковороди протягом п'ятнадцяти хвилин під кришкою, а потім перетворюємо на пюре за допомогою блендера. Перекладаємо масу після цього в каструлю, доводимо до потрібної густоти додаванням овочевого бульйону, приправляємо до смаку сіллю і перцем і прогріваємо до кипіння. Подаємо томатний супчик з грінками і свіжою зеленню.
Гарбузовий суп-пюре - пісний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування супу нам знадобиться свіжа очищена гарбуз, яку необхідно нарізати довільними шматочками. Подрібнюємо також промиті стебла селери, очищену цибулину, часникові зубці і моркву. Тепер на прогрітому рослинному рафінованому маслі в сковороді обсмажуємо цибульку і моркву, а потім перекладаємо піджарку в каструлю. Додаємо селеру і гарбуз, заливаємо овочевим бульйоном або просто водою, щоб вона просто покрила вміст, закладаємо томатне пюре, перемішуємо і після закипання проварюємо вміст посудини до м'якості всіх овочевих компонентів.
На наступному етапі пробиваємо овочі блендером, підсолюємо за смаком, кидаємо по щіпці меленого чорного і кайенского перцю, а також мускатний горіх. Даємо знову закипіти, вимикаємо вогонь і хвилин двадцять даємо настоятися під кришкою.
Як приготувати пісний сочевичний суп?
Інгредієнти:
Приготування
Пісний супчик із сочевиці готується дуже швидко і просто. Для цього промиту червону сочевицю заливаємо холодною очищеною водою і ставимо на плиту на середній вогонь. Одночасно пасеруємо дрібненько порізану цибулю ріпчасту і перетерту на крупній тертці моркву на рослинному масло в сковороді і додаємо в каструлю до сочевиці.
Після закипання зменшуємо вогонь і даємо страви прокипіти до готовності чечевичных зерен. Потім додаємо за смаком сіль кухонну, мелену червону паприку і чорний перець, закладаємо очищені і дуже дрібненько нарубані часникові зубці, вимикаємо вогонь і даємо страві трохи настоятися. При подачі присмачую пісний супчик свіжою зеленню петрушки або м'яти.
Пісний суп-пюре з печериць
Інгредієнти:
Приготування
Печериці ретельно промиваємо, нарізаємо довільно і відварюємо в невеликій кількості води протягом десяти хвилин. Після цього виймаємо грибочки на друшляк і даємо стекти над каструлею з бульйоном.
Пасеруємо на рослинній олії цибульку з морквою, всипаємо після цього борошно і закладаємо грибочки і обсмажуємо ще кілька хвилин, додавши в кінці очищені і подрібнені часникові зубчики. Викладаємо вміст сковороди в бульйон і прогріваємо до кипіння. Потім вогонь вимикаємо пюрируем масу блендером, присмачую за смаком сіллю, перцем і пісним майонезом, перемішуємо і можемо подавати.
Пісний томатний суп
Інгредієнти:
Приготування
Очищену і нарізану ріпчасту цибулю пасеруємо в сковороді на рослинному маслі разом з гілочками базиліка і петрушки. Через пару хвилин додаємо нарізані часникові зубчики, лечо і очищені від шкірки томати у власному соку разом з рідиною. Протушиваем вміст сковороди протягом п'ятнадцяти хвилин під кришкою, а потім перетворюємо на пюре за допомогою блендера. Перекладаємо масу після цього в каструлю, доводимо до потрібної густоти додаванням овочевого бульйону, приправляємо до смаку сіллю і перцем і прогріваємо до кипіння. Подаємо томатний супчик з грінками і свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісний борщ з квасолею
Ідеальним рішенням зробити пісний борщ більш насиченим, поживним і неодмінно стане смачним додавання в основний склад звичайної квасолі. Страва вийде
Як приготувати квасолевий суп?
Квасолеві супи відрізняються своєю неймовірною здатністю швидко наситити навіть самого голодного їдця. У таку страву навіть м'ясо можна не додавати -
Пісний сніданок
При складанні пісного меню необхідно обов'язково подбати про важливому ранковому прийомі їжі. Далі опишемо рецепти, які ідеально підійдуть для
Томатний суп-пюре - класичний рецепт
У багатьох кухнях світу існує свій традиційний рецепт томатного супу. У цій статті запропоновано базовий варіант цієї страви, який здійснимо в
Суп-пюре - рецепти приготування
Спробуйте урізноманітнити повсякденний обід чудовим стравою з французької ноткою. Пропонуємо три варіанти чудового супу-пюре на різній основі. Блюдо
Грибний суп з сиром
Приготувати грибний суп - справа нескладна. Напевно кожен зможе впоратися з цим завданням. Але ж це неабияке страву можна урізноманітнити і зробити