» » Пісні супи у Великий піст

Пісні супи у Великий піст

Пісні супи у Великий піст
Дотримуючись посту, особливо важливо зробити своє меню збалансованим і наповнити його стравами, які містять максимум необхідних елементів і вітамінів. Рекомендуємо рецепти смачних і безперечно корисних пісних супів, які можна приготувати в Великий піст.

Гарбузовий суп-пюре - пісний рецепт


Інгредієнти:

  • гарбуз свіжа – 550 г;

  • стебловий селера – 2 шт.;

  • морква свіжа – 95 г;

  • цибулина ріпчаста – 95 г;

  • зубці часнику – 2 шт.;

  • олія рослинна рафінована – 45 мл;

  • пюре томатне – 65 г;

  • перець кайенский мелений – 1 щіпка;

  • горіх мелений мускатний – 1 невелика щіпка;

  • перець чорний мелений – 1 щіпка;

  • кухонна сіль – 2 щіпки.


  • Приготування
    Для приготування супу нам знадобиться свіжа очищена гарбуз, яку необхідно нарізати довільними шматочками. Подрібнюємо також промиті стебла селери, очищену цибулину, часникові зубці і моркву. Тепер на прогрітому рослинному рафінованому маслі в сковороді обсмажуємо цибульку і моркву, а потім перекладаємо піджарку в каструлю. Додаємо селеру і гарбуз, заливаємо овочевим бульйоном або просто водою, щоб вона просто покрила вміст, закладаємо томатне пюре, перемішуємо і після закипання проварюємо вміст посудини до м'якості всіх овочевих компонентів.
    На наступному етапі пробиваємо овочі блендером, підсолюємо за смаком, кидаємо по щіпці меленого чорного і кайенского перцю, а також мускатний горіх. Даємо знову закипіти, вимикаємо вогонь і хвилин двадцять даємо настоятися під кришкою.

    Як приготувати пісний сочевичний суп?


    Інгредієнти:

  • сочевиця червона – 190 г;

  • морква свіжа – 160 г;

  • цибулина ріпчаста – 120 г;

  • зубці часнику – 2-3 шт.;

  • олія рослинна рафінована – 45 мл;

  • паприка мелена – 2-3 щіпки;

  • перець чорний мелений – 1 щіпка;

  • свіжа зелень петрушки або м'яти на вибір – 3-4 гілочки;

  • кухонна сіль – 2 щіпки.


  • Приготування
    Пісний супчик із сочевиці готується дуже швидко і просто. Для цього промиту червону сочевицю заливаємо холодною очищеною водою і ставимо на плиту на середній вогонь. Одночасно пасеруємо дрібненько порізану цибулю ріпчасту і перетерту на крупній тертці моркву на рослинному масло в сковороді і додаємо в каструлю до сочевиці.
    Після закипання зменшуємо вогонь і даємо страви прокипіти до готовності чечевичных зерен. Потім додаємо за смаком сіль кухонну, мелену червону паприку і чорний перець, закладаємо очищені і дуже дрібненько нарубані часникові зубці, вимикаємо вогонь і даємо страві трохи настоятися. При подачі присмачую пісний супчик свіжою зеленню петрушки або м'яти.

    Пісний суп-пюре з печериць


    Інгредієнти:

  • печериці свіжі – 360 г;

  • морква свіжа – 60 р;

  • цибулина ріпчаста – 60 г;

  • часникові зубці – 2-3 шт.;

  • олія рослинна рафінована – 45 мл;

  • борошно пшеничне – 30 г;

  • перець чорний мелений – 1 щіпка;

  • майонез пісний – 60 г;

  • кухонна сіль – 2 щіпки.


  • Приготування
    Печериці ретельно промиваємо, нарізаємо довільно і відварюємо в невеликій кількості води протягом десяти хвилин. Після цього виймаємо грибочки на друшляк і даємо стекти над каструлею з бульйоном.
    Пасеруємо на рослинній олії цибульку з морквою, всипаємо після цього борошно і закладаємо грибочки і обсмажуємо ще кілька хвилин, додавши в кінці очищені і подрібнені часникові зубчики. Викладаємо вміст сковороди в бульйон і прогріваємо до кипіння. Потім вогонь вимикаємо пюрируем масу блендером, присмачую за смаком сіллю, перцем і пісним майонезом, перемішуємо і можемо подавати.

    Пісний томатний суп


    Інгредієнти:

  • помідори у власному соку – 420 г;

  • цибулина ріпчаста – 95-120 г;

  • часникові зубці – 2-3 шт.;

  • олія рослинна рафінована – 55 мл;

  • лечо готове – 320 г;

  • перець чорний мелений – 1 щіпка;

  • грінки для подачі – за смаком;

  • свіжа зелень базиліка і петрушки – за смаком;

  • бульйон овочевий – за смаком;

  • кухонна сіль – 2 щіпки.
  • Пісні супи у Великий піст


    Приготування
    Очищену і нарізану ріпчасту цибулю пасеруємо в сковороді на рослинному маслі разом з гілочками базиліка і петрушки. Через пару хвилин додаємо нарізані часникові зубчики, лечо і очищені від шкірки томати у власному соку разом з рідиною. Протушиваем вміст сковороди протягом п'ятнадцяти хвилин під кришкою, а потім перетворюємо на пюре за допомогою блендера. Перекладаємо масу після цього в каструлю, доводимо до потрібної густоти додаванням овочевого бульйону, приправляємо до смаку сіллю і перцем і прогріваємо до кипіння. Подаємо томатний супчик з грінками і свіжою зеленню.
    Додав: admin | 18-04-2016, 21:54
    Переглядів: 389