Пісний сніданок
Під час великого посту не так вже просто урізноманітнити своє меню. Особливо спантеличує вибір страв на сніданок. Пропонуємо кілька ідей для пісного сніданку, які ви зможете реалізувати у себе на кухні, тим самим забезпечивши себе до ранкової трапези смачним і корисним не дивлячись на пісний складу стравою.
Солодка вівсяна каша
Інгредієнти:
пластівці вівсяні – 75 г;
вода очищена (окріп) – 160 мл;
мед рідкий – 35 г;
цукати – 10 г;
горіхи подрібнені – 10 г;
родзинки без кісточок – 10 г;
свіжа груша або яблуко – 1 шт.
Приготування
Для приготування пісної каші заливаємо вівсяні пластівці в мисці окропом, прикриваємо ємність кришкою і даємо настоятися хвилин п'ятнадцять. Після цього додаємо нарізану дрібненько або перетерту на тертці грушу або яблуко, кидаємо також цукати, родзинки і горіхи, поливаємо страва медом і відразу ж подаємо до столу.
Пісна гречана каша з грибами
Інгредієнти:
гречана крупа – 250 г;
свіжі печериці – 275 г;
цибулина ріпчаста – 65 г;
рослинна олія без запаху – 35 мл;
мелений чорний перець – 1 щіпка;
кухонна сіль – 1 щіпка.
Приготування
Перебираємо і промиваємо крупу гречану, заливаємо її водою, взявши на одну порцію гречки дві порції води. Підсолюємо вміст за смаком і ставимо варитися на помірному вогні під кришкою, не перемішуючи. У той же час миємо й нарізаємо пластинами грибочки і півкільцями цибулину, закладаємо в прогріту з рафінованим рослинним маслом сковорідку спочатку цибулю, потім додаємо гриби і смажимо, помішуючи, до м'якості і повного випаровування всієї рідини. Після цього змішуємо готову гречку зі смаженими грибочками і можемо подавати, розклавши по тарілках.
Бутерброди з хумусом
Інгредієнти:
хумус – 75 г;
хліб або тости – 3-4 скибочки;
помідори свіжі – 75 г;
огірки свіжі – 75 г;
гілочки свіжої зелені – 3-4 шт.;
невеликі салатні листя – 3-4 шт.
Приготування
Ситні і поживні пісні бутерброди можна приготувати з хумусом. Для цього скибочки свіжого хліба або тости промазуємо трохи хумусом, викладаємо зверху салатний лист, покриваємо ще шаром хумуса, оформляємо зверху скибочками свіжих томатів і огірків, гілочкою свіжої зелені і тут же подаємо.
Бутерброди з помідорами і часником
Інгредієнти:
хліб – 3-4 великих скибочок;
помідори свіжі – 75 г;
оливкова олія – 3-4 ст. ложки;
зубці часникові – 2-3 шт.;
гілочки свіжого базиліка – 3-4 шт.;
невеликі салатні листя – 3-4 шт.
Приготування
Для бутербродів в даному випадку свіжий хліб необхідно підсмажити в тостері або на сковороді з оливковою олією, а потім натерти очищеними зубцями часнику. Свіжий помідор ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо дрібненькими кубиками. Викладаємо скибочки томатів на хлібні шматочки з салатними листям, поливаємо оливковою олією і доповнюємо листочками свіжого базиліка.
Бутерброди з грибною ікрою
Інгредієнти:
хліб – 3-4 великих скибочки;
морква – 65 г;
свіжі печериці – 275 г;
цибулина ріпчаста – 65 г;
рослинна олія без запаху – 35 мл;
мелений чорний перець – 1 щіпка;
кухонна сіль – 1 щіпка.
Приготування
Для початку приготуємо грибну ікру. Для цього відварюємо до готовності грибочки, а подрібнені овочі пасеруємо на рослинній масло без запаху до м'якості. Після цього розбиваємо відварені гриби і піджарку в блендері, присмачую за смаком сіллю, перцем і рослинним маслом і ще раз збиваємо блендером.
Намазуємо отриману грибну ікру на свіжі або підсмажені в тостері скибочки хліба і тут же подаємо.
Інгредієнти:
густе картопляне пюре без молока і масла – 520 г;
борошно пшеничне – 65 г;
сухарі панірувальні – 120 г;
олія соняшникова без запаху – 100 мл
Приготування
Остигле густе картопляне пюре змішуємо з борошном, скачуємо з отриманої маси кульки, придавлюємо їх небагато до отримання круглих котлеток, паніруємо в сухарях і підрум'янюємо до хрусткої скоринки в рослинному маслі на сильному вогні на сковороді.
Пісні каші на сніданок
Солодка вівсяна каша
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування пісної каші заливаємо вівсяні пластівці в мисці окропом, прикриваємо ємність кришкою і даємо настоятися хвилин п'ятнадцять. Після цього додаємо нарізану дрібненько або перетерту на тертці грушу або яблуко, кидаємо також цукати, родзинки і горіхи, поливаємо страва медом і відразу ж подаємо до столу.
Пісна гречана каша з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Перебираємо і промиваємо крупу гречану, заливаємо її водою, взявши на одну порцію гречки дві порції води. Підсолюємо вміст за смаком і ставимо варитися на помірному вогні під кришкою, не перемішуючи. У той же час миємо й нарізаємо пластинами грибочки і півкільцями цибулину, закладаємо в прогріту з рафінованим рослинним маслом сковорідку спочатку цибулю, потім додаємо гриби і смажимо, помішуючи, до м'якості і повного випаровування всієї рідини. Після цього змішуємо готову гречку зі смаженими грибочками і можемо подавати, розклавши по тарілках.
Варіанти швидких пісних бутербродів на сніданок
Бутерброди з хумусом
Інгредієнти:
Приготування
Ситні і поживні пісні бутерброди можна приготувати з хумусом. Для цього скибочки свіжого хліба або тости промазуємо трохи хумусом, викладаємо зверху салатний лист, покриваємо ще шаром хумуса, оформляємо зверху скибочками свіжих томатів і огірків, гілочкою свіжої зелені і тут же подаємо.
Бутерброди з помідорами і часником
Інгредієнти:
Приготування
Для бутербродів в даному випадку свіжий хліб необхідно підсмажити в тостері або на сковороді з оливковою олією, а потім натерти очищеними зубцями часнику. Свіжий помідор ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо дрібненькими кубиками. Викладаємо скибочки томатів на хлібні шматочки з салатними листям, поливаємо оливковою олією і доповнюємо листочками свіжого базиліка.
Бутерброди з грибною ікрою
Інгредієнти:
Приготування
Для початку приготуємо грибну ікру. Для цього відварюємо до готовності грибочки, а подрібнені овочі пасеруємо на рослинній масло без запаху до м'якості. Після цього розбиваємо відварені гриби і піджарку в блендері, присмачую за смаком сіллю, перцем і рослинним маслом і ще раз збиваємо блендером.
Намазуємо отриману грибну ікру на свіжі або підсмажені в тостері скибочки хліба і тут же подаємо.
Пісні картопляні котлети
Інгредієнти:
Приготування
Остигле густе картопляне пюре змішуємо з борошном, скачуємо з отриманої маси кульки, придавлюємо їх небагато до отримання круглих котлеток, паніруємо в сухарях і підрум'янюємо до хрусткої скоринки в рослинному маслі на сильному вогні на сковороді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісні супи у Великий піст
У період Великого посту можна готувати незвичайні перші страви, без додавання заборонених компонентів. Далі опишемо рецепт незрівнянного гарбузового
Бутерброди зі шпротами і свіжим огірком
Бутерброди зі шпротами - знайома кожному радянська класика. Таку закуску готували в кожному будинку ми запропонуємо найбільш оригінальні варіанти
Бутерброди з сьомгою
Бутерброди з сьомгою - це чудова і швидка закуска для святкового столу, меню вихідного дня. Приготувати її не складе особливої праці за рецептами,
Бутерброди з огірком
Бутерброди - відмінна закуска для святкового застілля і фуршету. Приготувати їх можна з використанням самих різних продуктів. І сьогодні ми підкажемо
Бутерброди з паштетом
Всім нам доводиться час від часу їсти бутерброди. Хтось харчується ними кожен день, а хтось тільки за святковим столом. Бутерброди з паштетом
Гарячі бутерброди в мікрохвильовій печі
Гарячі бутерброди в мікрохвильовій печі - відмінний засіб швидко і смачно втамувати голод. Рецептів такого простого блюда існує досить багато, деякі