Вернуться назад Распечатать

Пісний сніданок

Пісний сніданок
Під час великого посту не так вже просто урізноманітнити своє меню. Особливо спантеличує вибір страв на сніданок. Пропонуємо кілька ідей для пісного сніданку, які ви зможете реалізувати у себе на кухні, тим самим забезпечивши себе до ранкової трапези смачним і корисним не дивлячись на пісний складу стравою.

Пісні каші на сніданок


Солодка вівсяна каша
Інгредієнти:

  • пластівці вівсяні – 75 г;

  • вода очищена (окріп) – 160 мл;

  • мед рідкий – 35 г;

  • цукати – 10 г;

  • горіхи подрібнені – 10 г;

  • родзинки без кісточок – 10 г;

  • свіжа груша або яблуко – 1 шт.


  • Приготування
    Для приготування пісної каші заливаємо вівсяні пластівці в мисці окропом, прикриваємо ємність кришкою і даємо настоятися хвилин п'ятнадцять. Після цього додаємо нарізану дрібненько або перетерту на тертці грушу або яблуко, кидаємо також цукати, родзинки і горіхи, поливаємо страва медом і відразу ж подаємо до столу.
    Пісна гречана каша з грибами
    Інгредієнти:

  • гречана крупа – 250 г;

  • свіжі печериці – 275 г;

  • цибулина ріпчаста – 65 г;

  • рослинна олія без запаху – 35 мл;

  • мелений чорний перець – 1 щіпка;

  • кухонна сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    Перебираємо і промиваємо крупу гречану, заливаємо її водою, взявши на одну порцію гречки дві порції води. Підсолюємо вміст за смаком і ставимо варитися на помірному вогні під кришкою, не перемішуючи. У той же час миємо й нарізаємо пластинами грибочки і півкільцями цибулину, закладаємо в прогріту з рафінованим рослинним маслом сковорідку спочатку цибулю, потім додаємо гриби і смажимо, помішуючи, до м'якості і повного випаровування всієї рідини. Після цього змішуємо готову гречку зі смаженими грибочками і можемо подавати, розклавши по тарілках.

    Варіанти швидких пісних бутербродів на сніданок


    Бутерброди з хумусом
    Інгредієнти:

  • хумус – 75 г;

  • хліб або тости – 3-4 скибочки;

  • помідори свіжі – 75 г;

  • огірки свіжі – 75 г;

  • гілочки свіжої зелені – 3-4 шт.;

  • невеликі салатні листя – 3-4 шт.


  • Приготування
    Ситні і поживні пісні бутерброди можна приготувати з хумусом. Для цього скибочки свіжого хліба або тости промазуємо трохи хумусом, викладаємо зверху салатний лист, покриваємо ще шаром хумуса, оформляємо зверху скибочками свіжих томатів і огірків, гілочкою свіжої зелені і тут же подаємо.
    Бутерброди з помідорами і часником
    Інгредієнти:

  • хліб – 3-4 великих скибочок;

  • помідори свіжі – 75 г;

  • оливкова олія – 3-4 ст. ложки;

  • зубці часникові – 2-3 шт.;

  • гілочки свіжого базиліка – 3-4 шт.;

  • невеликі салатні листя – 3-4 шт.


  • Приготування
    Для бутербродів в даному випадку свіжий хліб необхідно підсмажити в тостері або на сковороді з оливковою олією, а потім натерти очищеними зубцями часнику. Свіжий помідор ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо дрібненькими кубиками. Викладаємо скибочки томатів на хлібні шматочки з салатними листям, поливаємо оливковою олією і доповнюємо листочками свіжого базиліка.
    Бутерброди з грибною ікрою
    Інгредієнти:

  • хліб – 3-4 великих скибочки;

  • морква – 65 г;

  • свіжі печериці – 275 г;

  • цибулина ріпчаста – 65 г;

  • рослинна олія без запаху – 35 мл;

  • мелений чорний перець – 1 щіпка;

  • кухонна сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    Для початку приготуємо грибну ікру. Для цього відварюємо до готовності грибочки, а подрібнені овочі пасеруємо на рослинній масло без запаху до м'якості. Після цього розбиваємо відварені гриби і піджарку в блендері, присмачую за смаком сіллю, перцем і рослинним маслом і ще раз збиваємо блендером.
    Намазуємо отриману грибну ікру на свіжі або підсмажені в тостері скибочки хліба і тут же подаємо.

    Пісні картопляні котлети

    Пісний сніданок

    Інгредієнти:

  • густе картопляне пюре без молока і масла – 520 г;

  • борошно пшеничне – 65 г;

  • сухарі панірувальні – 120 г;

  • олія соняшникова без запаху – 100 мл


  • Приготування
    Остигле густе картопляне пюре змішуємо з борошном, скачуємо з отриманої маси кульки, придавлюємо їх небагато до отримання круглих котлеток, паніруємо в сухарях і підрум'янюємо до хрусткої скоринки в рослинному маслі на сильному вогні на сковороді.