Рибна солянка - рецепт приготування
Любителі рибних страв по достоїнству оцінять запропоновані нижче рецепти приготування неймовірно смачної рибної солянки. Таку страву вразить вас незрівнянним ароматом і насиченістю і стане фаворитом у вашій кулінарній записної .
Інгредієнти:
філе будь-якої свіжої риби (краще кількох сортів) – 550 г;
філе будь копченої риби – 260 г;
бульйон рибний – 22 л;
ріпчасті цибулини – 2 шт.;
огірки солоні і чи каперси – 160 або 60 г;
паста томатна – 90 г;
олія рослинна без аромату – 55 мл;
маслини і оливки – за смаком;
свіжий лимон – за смаком;
нежирна сметана – за смаком;
свіжа зелень кропу – за смаком;
лаврове листя – 1-2 шт.;
свіжозмелену чорний перець – за смаком;
кухонна сіль – за смаком.
Приготування
Для приготування рибної солянки можна взяти філе абсолютно будь-якої риби. Головне, щоб воно було без домішки дрібних кісточок і не мало різкого запаху, як наприклад у оселедця. В іншому можна покладатися на свій смак і наявність продукту. Обов'язково в такому блюді також присутність копченої рибки. Необхідну кількість свіжого і копченого рибного філе нарізаємо невеликими скибочками, а очищені цибулини шаткуємо дрібненькими кубиками. Прогріваємо в сковороді рослинне масло без аромату і закладаємо в нього лук. Пасеруємо овоч до м'якості, а потім закладаємо томатну пасту і витримуємо на вогні ще пару хвилин, помішуючи. Подрібнюємо дрібненькими кубиками або пропускаємо через тертку солоні огірочки, заливаємо їх невеликою порцією бульйону і припускаємо в сотейнику до м'якості протягом приблизно п'яти хвилин.
Прогріваємо в каструлі рибний бульйон до кипіння і опускаємо в нього підготовлені свіжі та копчені рибні скибочки. Через три хвилинки додаємо цибульну піджарку з томатом, огірки або каперси і проварюємо все разом протягом п'яти хвилин. Доводимо страву до смаку кухонною сіллю, свежесмолотым перчиком, кидаємо лаврові листочки і свіжу зелень укропчика, прикриваємо посудину кришкою і даємо настоятися протягом п'ятнадцяти хвилин.
При подачі в кожну тарілку кладемо сметану, скибочки лимона, оливки і маслини.
Інгредієнти:
філе сьомги – 350 г;
голова сьомги – 1 шт.;
вода фільтрована – 28 л;
ріпчасті цибулини – 3 шт.;
морква – 80 г;
каперси – 55 г;
помідори свіжі або томатна паста – 250 або 90 г;
олія рослинна без аромату – 55 мл;
маслини або оливки – 160 г;
свіжий лимон – за смаком;
нежирна сметана – за смаком;
будь-яка свіжа зелень – за смаком;
лаврове листя – 1-2 шт.;
горошини запашного перцю – 3-4 шт.;
свіжозмелену чорний перець – за смаком;
кухонна сіль – за смаком.
Приготування
Голову сьомги заливаємо фільтрованою водою, додаємо очищену моркву і цибулину цілком, кидаємо після закипання горошки перцю запашного і лаврові листочки і варимо вміст протягом сорока-п'ятдесяти хвилин. Після цього бульйон проціджуємо, а овочі викидаємо.
Очищені і нарізані кубиками ріпчасті цибулини пасеруємо на рослинній олії без аромату, а потім додаємо перетерті свіжі помідори або томатну пасту, каперси і тушкуємо на повільному спеці протягом семи хвилин.
Готовий рибний бульйон знову прогріваємо до кипіння, викладаємо в нього піджарку, нарізане скибочками філе сьомги і проварюємо протягом п'яти хвилин. Після цього додаємо за смаком сіль, перець, маслини або оливки, нарізавши їх при бажанні кільцями, проварюємо солянку ще пару хвилин, а потім вимикаємо плиту і залишаємо страву ще хвилин на десять настоюватися, приправивши перед цим нарубаної свіжої зеленню.
При подачі в кожну тарілку кладемо скибочки лимона і сметану за бажанням.
Як приготувати смачну збірну рибну солянку?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування рибної солянки можна взяти філе абсолютно будь-якої риби. Головне, щоб воно було без домішки дрібних кісточок і не мало різкого запаху, як наприклад у оселедця. В іншому можна покладатися на свій смак і наявність продукту. Обов'язково в такому блюді також присутність копченої рибки. Необхідну кількість свіжого і копченого рибного філе нарізаємо невеликими скибочками, а очищені цибулини шаткуємо дрібненькими кубиками. Прогріваємо в сковороді рослинне масло без аромату і закладаємо в нього лук. Пасеруємо овоч до м'якості, а потім закладаємо томатну пасту і витримуємо на вогні ще пару хвилин, помішуючи. Подрібнюємо дрібненькими кубиками або пропускаємо через тертку солоні огірочки, заливаємо їх невеликою порцією бульйону і припускаємо в сотейнику до м'якості протягом приблизно п'яти хвилин.
Прогріваємо в каструлі рибний бульйон до кипіння і опускаємо в нього підготовлені свіжі та копчені рибні скибочки. Через три хвилинки додаємо цибульну піджарку з томатом, огірки або каперси і проварюємо все разом протягом п'яти хвилин. Доводимо страву до смаку кухонною сіллю, свежесмолотым перчиком, кидаємо лаврові листочки і свіжу зелень укропчика, прикриваємо посудину кришкою і даємо настоятися протягом п'ятнадцяти хвилин.
При подачі в кожну тарілку кладемо сметану, скибочки лимона, оливки і маслини.
Як зварити вдома смачну рибну солянку з сьомги?
Інгредієнти:
Приготування
Голову сьомги заливаємо фільтрованою водою, додаємо очищену моркву і цибулину цілком, кидаємо після закипання горошки перцю запашного і лаврові листочки і варимо вміст протягом сорока-п'ятдесяти хвилин. Після цього бульйон проціджуємо, а овочі викидаємо.
Очищені і нарізані кубиками ріпчасті цибулини пасеруємо на рослинній олії без аромату, а потім додаємо перетерті свіжі помідори або томатну пасту, каперси і тушкуємо на повільному спеці протягом семи хвилин.
Готовий рибний бульйон знову прогріваємо до кипіння, викладаємо в нього піджарку, нарізане скибочками філе сьомги і проварюємо протягом п'яти хвилин. Після цього додаємо за смаком сіль, перець, маслини або оливки, нарізавши їх при бажанні кільцями, проварюємо солянку ще пару хвилин, а потім вимикаємо плиту і залишаємо страву ще хвилин на десять настоюватися, приправивши перед цим нарубаної свіжої зеленню.
При подачі в кожну тарілку кладемо скибочки лимона і сметану за бажанням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп «М'ясна збірна солянка» – рецепт
Звичайно домашню збірну солянку готують з м'ясних компонентів, що залишилися з вчорашнього застілля - це, в двох словах, і весь рецепт. А докладно,
Простий рецепт солянки
Солянка пізнавана своїм насиченим смаком, непередаваним ароматом і багатою на м'ясні продукти складом. Бюджетним це блюдо складно назвати, але ми
Суп-солянка - рецепт
Рецептів солянки настільки багато, що часом можна розгубитися в достатку варіантів. Але головне, що їх об'єднує - це неймовірна кількість м'ясних
Рецепт класичної солянки з картоплею
Існує безліч варіантів приготування м'ясної солянки і кожен можна назвати класичним. Проте їх все об'єднує велику кількість м'ясних складових, солінь
Збірна солянка - рецепт
Існує багато рецептів збірної солянки, проте кожен день її готувати не у всіх вийде. Це зовсім не просте блюдо і назвати його бюджетним не можна,
Рецепт солянки в мультиварці
Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам