Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суп-солянка - рецепт

Суп-солянка - рецепт

2-11-2015, 20:19
616
Суп-солянка - рецепт
Існує маса рецептів приготування супу-солянки. Від класичних і традиційних варіантів до більш оригінальних і суттєво відрізняються за смаком і наявності інгредієнтів. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати швидку солянку з ковбасою по простому рецептом, а також запропонуємо рецепт страви з грибною основою.

Як зварити суп-солянку з ковбасою - простий рецепт?


Інгредієнти:

  • ковбаса копчена – 200 г;

  • ковбаса варена – 150 г;

  • ковбаски мисливські – 100 г;

  • шинка – 220 г;

  • куряче філе – 220 г;

  • помідори – 520 г;

  • цибуля ріпчаста – 150 г;

  • огірки мариновані – 220 г;

  • маслини – 100 г;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • рослинна рафінована олія – 75 мл;

  • очищена вода – 3 л;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • горошини запашного перцю – 3-5 шт.;

  • сіль;

  • мелений чорний перець;


  • Для подачі:

  • маслини;

  • часточки лимона;

  • свіжа зелень петрушки і базиліка;

  • сметана.


  • Приготування
    Куряче філе промиваємо, закладаємо в каструлю з очищеною водою і відварюємо до повної готовності.
    Поки м'ясо вариться, нарізаємо шинку, а також варену і копчену ковбасу кубиками, мисливські ковбаски шаткуємо гуртками і пропускаємо через тертку мариновані огірочки. Закладаємо подрібнені копченості в прогріту сковороду з рослинним маслом і підрум'янюємо п'ять хвилин. Потім кидаємо дрібно порізану цибулю і часник і витримуємо на середньому вогні ще п'ять хвилин. Помідорчики ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку, шаткуємо дрібними кубиками або натираємо на тертці і закладаємо в сковороду разом з підготовленими огірками. Протушиваем всі разом під кришкою десять хвилин.
    За цей час вже зварилася куряче філе, виймаємо його з бульйону, нарізаємо невеликими кубиками і повертаємо в каструлю. Туди ж перекладаємо вміст сковороди, приправляємо за смаком сіллю і меленим чорним перцем, додаємо половину оливок, попередньо нарізавши їх кружками, листя лавра і горошини запашного перцю і варимо на повільному вогні ще сім хвилин.
    Готовий суп-солянку знімаємо з вогню й даємо йому настоятися протягом десяти хвилин. Потім розливаємо духмяне страву по тарілках. У кожну з них кладемо столову ложку сметани, часточку лимона, кілька цілих оливок і свіжі листочки петрушки і базиліка.

    Грибний суп-солянка - рецепт в мультиварці


    Інгредієнти:

  • лісові гриби (свіжі або заморожені) – 220 г;

  • печериці свіжі – 320 г;

  • морква – 95 г;

  • ріпчаста цибуля – 95 г;

  • огірки, мариновані або солоні – 195 г;

  • маслини і оливки (порівну) – 60 г;

  • картопля – 180 г;

  • болгарський перець – 50 г;

  • паста томатна – 75 г;

  • соняшникова, рафінована олія – 75 мл;

  • очищена вода – 2 л;

  • лаврове листя – 2-3 шт.;

  • горошини запашного перцю – 2-3 шт.;

  • сіль - 15 г або по смаку;

  • цукровий пісок - 5 г або по смаку;

  • орегано - за смаком;

  • базилік - за смаком;

  • розмарин - за смаком;

  • майоран - за смаком;


  • Для подачі:

  • маслини;

  • лимон;

  • свіжа зелень;

  • сметана.


  • Приготування
    Якщо для приготування солянки ви будете використовувати заморожені гриби, то дістаньте завчасно їх з морозильної камери для відтавання. Можна використовувати також сушені гриби, але в такому разі їх потрібно взяти вдвічі менше за вагою, ніж заморожених і замочити в теплій воді.
    Оттаявшие заморожені, набряклі сушені або свіжі лісові грибочки нарізаємо довільними скибочками, а попередньо вимиті печериці шаткуємо пластинами.
    У промаслений ємність мультиварки закладаємо попередньо очищений і нарізаний дрібно цибулю і моркву і витримуємо в режимі «Смаження» або «Випічка» сім хвилин. Додаємо цукровий пісок і сіль і
    Суп-солянка - рецепт
    обсмажуємо п'ять хвилин. Кидаємо нарізаний дрібними кубиками болгарський перець, солоні огірочки і закладаємо підготовлені раніше грибочки і томатну пасту. Витримуємо ще сім хвилин, помішуючи, вливаємо гарячу воду, кидаємо нарізану кубиками картопля, маслини і оливки, попередньо подрібнивши їх кружками, і приправляємо суп спеціями і при необхідності сіллю. Перемикаємо пристрій в режим «Суп» або «Гасіння» і готуємо тридцять-сорок хвилин.
    Готового супу-солянці даємо настоятися протягом десяти хвилин і подаємо зі сметаною, лимоном, маслинами і свіжою зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Простий рецепт солянки
    Простий рецепт солянки
    Солянка пізнавана своїм насиченим смаком, непередаваним ароматом і багатою на м'ясні продукти складом. Бюджетним це блюдо складно назвати, але ми
    Рецепт класичної солянки з картоплею
    Рецепт класичної солянки з картоплею
    Існує безліч варіантів приготування м'ясної солянки і кожен можна назвати класичним. Проте їх все об'єднує велику кількість м'ясних складових, солінь
    Збірна солянка - рецепт
    Збірна солянка - рецепт
    Існує багато рецептів збірної солянки, проте кожен день її готувати не у всіх вийде. Це зовсім не просте блюдо і назвати його бюджетним не можна,
    Рецепт класичної солянки
    Рецепт класичної солянки
    Класична солянка - це приголомшливо ароматний і смачний супчик, головними інгредієнтами якого є солоні огірки і м'ясо. Але навіть якщо у вас немає
    Солянка з фрикадельками
    Солянка з фрикадельками
    Солянка - являє собою густий суп на рибному, м'ясному або грибному бульйоні з додаванням маслин, солоних огірків, лимона. І зараз ми розповімо, як
    Рецепт солянки в мультиварці
    Рецепт солянки в мультиварці
    Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам