Суп-солянка - рецепт
Існує маса рецептів приготування супу-солянки. Від класичних і традиційних варіантів до більш оригінальних і суттєво відрізняються за смаком і наявності інгредієнтів. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати швидку солянку з ковбасою по простому рецептом, а також запропонуємо рецепт страви з грибною основою.
Інгредієнти:
ковбаса копчена – 200 г;
ковбаса варена – 150 г;
ковбаски мисливські – 100 г;
шинка – 220 г;
куряче філе – 220 г;
помідори – 520 г;
цибуля ріпчаста – 150 г;
огірки мариновані – 220 г;
маслини – 100 г;
часник – 2-3 зубчики;
рослинна рафінована олія – 75 мл;
очищена вода – 3 л;
лаврове листя – 2 шт.;
горошини запашного перцю – 3-5 шт.;
сіль;
мелений чорний перець;
Для подачі:
маслини;
часточки лимона;
свіжа зелень петрушки і базиліка;
сметана.
Приготування
Куряче філе промиваємо, закладаємо в каструлю з очищеною водою і відварюємо до повної готовності.
Поки м'ясо вариться, нарізаємо шинку, а також варену і копчену ковбасу кубиками, мисливські ковбаски шаткуємо гуртками і пропускаємо через тертку мариновані огірочки. Закладаємо подрібнені копченості в прогріту сковороду з рослинним маслом і підрум'янюємо п'ять хвилин. Потім кидаємо дрібно порізану цибулю і часник і витримуємо на середньому вогні ще п'ять хвилин. Помідорчики ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку, шаткуємо дрібними кубиками або натираємо на тертці і закладаємо в сковороду разом з підготовленими огірками. Протушиваем всі разом під кришкою десять хвилин.
За цей час вже зварилася куряче філе, виймаємо його з бульйону, нарізаємо невеликими кубиками і повертаємо в каструлю. Туди ж перекладаємо вміст сковороди, приправляємо за смаком сіллю і меленим чорним перцем, додаємо половину оливок, попередньо нарізавши їх кружками, листя лавра і горошини запашного перцю і варимо на повільному вогні ще сім хвилин.
Готовий суп-солянку знімаємо з вогню й даємо йому настоятися протягом десяти хвилин. Потім розливаємо духмяне страву по тарілках. У кожну з них кладемо столову ложку сметани, часточку лимона, кілька цілих оливок і свіжі листочки петрушки і базиліка.
Інгредієнти:
лісові гриби (свіжі або заморожені) – 220 г;
печериці свіжі – 320 г;
морква – 95 г;
ріпчаста цибуля – 95 г;
огірки, мариновані або солоні – 195 г;
маслини і оливки (порівну) – 60 г;
картопля – 180 г;
болгарський перець – 50 г;
паста томатна – 75 г;
соняшникова, рафінована олія – 75 мл;
очищена вода – 2 л;
лаврове листя – 2-3 шт.;
горошини запашного перцю – 2-3 шт.;
сіль - 15 г або по смаку;
цукровий пісок - 5 г або по смаку;
орегано - за смаком;
базилік - за смаком;
розмарин - за смаком;
майоран - за смаком;
Для подачі:
маслини;
лимон;
свіжа зелень;
сметана.
Приготування
Якщо для приготування солянки ви будете використовувати заморожені гриби, то дістаньте завчасно їх з морозильної камери для відтавання. Можна використовувати також сушені гриби, але в такому разі їх потрібно взяти вдвічі менше за вагою, ніж заморожених і замочити в теплій воді.
Оттаявшие заморожені, набряклі сушені або свіжі лісові грибочки нарізаємо довільними скибочками, а попередньо вимиті печериці шаткуємо пластинами.
У промаслений ємність мультиварки закладаємо попередньо очищений і нарізаний дрібно цибулю і моркву і витримуємо в режимі «Смаження» або «Випічка» сім хвилин. Додаємо цукровий пісок і сіль і обсмажуємо п'ять хвилин. Кидаємо нарізаний дрібними кубиками болгарський перець, солоні огірочки і закладаємо підготовлені раніше грибочки і томатну пасту. Витримуємо ще сім хвилин, помішуючи, вливаємо гарячу воду, кидаємо нарізану кубиками картопля, маслини і оливки, попередньо подрібнивши їх кружками, і приправляємо суп спеціями і при необхідності сіллю. Перемикаємо пристрій в режим «Суп» або «Гасіння» і готуємо тридцять-сорок хвилин.
Готового супу-солянці даємо настоятися протягом десяти хвилин і подаємо зі сметаною, лимоном, маслинами і свіжою зеленню.
Як зварити суп-солянку з ковбасою - простий рецепт?
Інгредієнти:
Для подачі:
Приготування
Куряче філе промиваємо, закладаємо в каструлю з очищеною водою і відварюємо до повної готовності.
Поки м'ясо вариться, нарізаємо шинку, а також варену і копчену ковбасу кубиками, мисливські ковбаски шаткуємо гуртками і пропускаємо через тертку мариновані огірочки. Закладаємо подрібнені копченості в прогріту сковороду з рослинним маслом і підрум'янюємо п'ять хвилин. Потім кидаємо дрібно порізану цибулю і часник і витримуємо на середньому вогні ще п'ять хвилин. Помідорчики ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку, шаткуємо дрібними кубиками або натираємо на тертці і закладаємо в сковороду разом з підготовленими огірками. Протушиваем всі разом під кришкою десять хвилин.
За цей час вже зварилася куряче філе, виймаємо його з бульйону, нарізаємо невеликими кубиками і повертаємо в каструлю. Туди ж перекладаємо вміст сковороди, приправляємо за смаком сіллю і меленим чорним перцем, додаємо половину оливок, попередньо нарізавши їх кружками, листя лавра і горошини запашного перцю і варимо на повільному вогні ще сім хвилин.
Готовий суп-солянку знімаємо з вогню й даємо йому настоятися протягом десяти хвилин. Потім розливаємо духмяне страву по тарілках. У кожну з них кладемо столову ложку сметани, часточку лимона, кілька цілих оливок і свіжі листочки петрушки і базиліка.
Грибний суп-солянка - рецепт в мультиварці
Інгредієнти:
Для подачі:
Приготування
Якщо для приготування солянки ви будете використовувати заморожені гриби, то дістаньте завчасно їх з морозильної камери для відтавання. Можна використовувати також сушені гриби, але в такому разі їх потрібно взяти вдвічі менше за вагою, ніж заморожених і замочити в теплій воді.
Оттаявшие заморожені, набряклі сушені або свіжі лісові грибочки нарізаємо довільними скибочками, а попередньо вимиті печериці шаткуємо пластинами.
У промаслений ємність мультиварки закладаємо попередньо очищений і нарізаний дрібно цибулю і моркву і витримуємо в режимі «Смаження» або «Випічка» сім хвилин. Додаємо цукровий пісок і сіль і обсмажуємо п'ять хвилин. Кидаємо нарізаний дрібними кубиками болгарський перець, солоні огірочки і закладаємо підготовлені раніше грибочки і томатну пасту. Витримуємо ще сім хвилин, помішуючи, вливаємо гарячу воду, кидаємо нарізану кубиками картопля, маслини і оливки, попередньо подрібнивши їх кружками, і приправляємо суп спеціями і при необхідності сіллю. Перемикаємо пристрій в режим «Суп» або «Гасіння» і готуємо тридцять-сорок хвилин.
Готового супу-солянці даємо настоятися протягом десяти хвилин і подаємо зі сметаною, лимоном, маслинами і свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Простий рецепт солянки
Солянка пізнавана своїм насиченим смаком, непередаваним ароматом і багатою на м'ясні продукти складом. Бюджетним це блюдо складно назвати, але ми
Рецепт класичної солянки з картоплею
Існує безліч варіантів приготування м'ясної солянки і кожен можна назвати класичним. Проте їх все об'єднує велику кількість м'ясних складових, солінь
Збірна солянка - рецепт
Існує багато рецептів збірної солянки, проте кожен день її готувати не у всіх вийде. Це зовсім не просте блюдо і назвати його бюджетним не можна,
Рецепт класичної солянки
Класична солянка - це приголомшливо ароматний і смачний супчик, головними інгредієнтами якого є солоні огірки і м'ясо. Але навіть якщо у вас немає
Солянка з фрикадельками
Солянка - являє собою густий суп на рибному, м'ясному або грибному бульйоні з додаванням маслин, солоних огірків, лимона. І зараз ми розповімо, як
Рецепт солянки в мультиварці
Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам