Існує маса рецептів приготування супу-солянки. Від класичних і традиційних варіантів до більш оригінальних і суттєво відрізняються за смаком і наявності інгредієнтів. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати швидку солянку з ковбасою по простому рецептом, а також запропонуємо рецепт страви з грибною основою.
Як зварити суп-солянку з ковбасою - простий рецепт?
Інгредієнти: ковбаса копчена – 200 г; ковбаса варена – 150 г; ковбаски мисливські – 100 г; шинка – 220 г; куряче філе – 220 г; помідори – 520 г; цибуля ріпчаста – 150 г; огірки мариновані – 220 г; маслини – 100 г; часник – 2-3 зубчики; рослинна рафінована олія – 75 мл; очищена вода – 3 л; лаврове листя – 2 шт.; горошини запашного перцю – 3-5 шт.; сіль; мелений чорний перець; Для подачі:
маслини; часточки лимона; свіжа зелень петрушки і базиліка; сметана. Приготування Куряче філе промиваємо, закладаємо в каструлю з очищеною водою і відварюємо до повної готовності.
Поки м'ясо вариться, нарізаємо шинку, а також варену і копчену ковбасу кубиками, мисливські ковбаски шаткуємо гуртками і пропускаємо через тертку мариновані огірочки. Закладаємо подрібнені копченості в прогріту сковороду з рослинним маслом і підрум'янюємо п'ять хвилин. Потім кидаємо дрібно порізану цибулю і часник і витримуємо на середньому вогні ще п'ять хвилин. Помідорчики ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку, шаткуємо дрібними кубиками або натираємо на тертці і закладаємо в сковороду разом з підготовленими огірками. Протушиваем всі разом під кришкою десять хвилин.
За цей час вже зварилася куряче філе, виймаємо його з бульйону, нарізаємо невеликими кубиками і повертаємо в каструлю. Туди ж перекладаємо вміст сковороди, приправляємо за смаком сіллю і меленим чорним перцем, додаємо половину оливок, попередньо нарізавши їх кружками, листя лавра і горошини запашного перцю і варимо на повільному вогні ще сім хвилин.
Готовий суп-солянку знімаємо з вогню й даємо йому настоятися протягом десяти хвилин. Потім розливаємо духмяне страву по тарілках. У кожну з них кладемо столову ложку сметани, часточку лимона, кілька цілих оливок і свіжі листочки петрушки і базиліка.
Грибний суп-солянка - рецепт в мультиварці
Інгредієнти: лісові гриби (свіжі або заморожені) – 220 г; печериці свіжі – 320 г; морква – 95 г; ріпчаста цибуля – 95 г; огірки, мариновані або солоні – 195 г; маслини і оливки (порівну) – 60 г; картопля – 180 г; болгарський перець – 50 г; паста томатна – 75 г; соняшникова, рафінована олія – 75 мл; очищена вода – 2 л; лаврове листя – 2-3 шт.; горошини запашного перцю – 2-3 шт.; сіль - 15 г або по смаку; цукровий пісок - 5 г або по смаку; орегано - за смаком; базилік - за смаком; розмарин - за смаком; майоран - за смаком; Для подачі:
маслини; лимон; свіжа зелень; сметана. Приготування Якщо для приготування солянки ви будете використовувати заморожені гриби, то дістаньте завчасно їх з морозильної камери для відтавання. Можна використовувати також сушені гриби, але в такому разі їх потрібно взяти вдвічі менше за вагою, ніж заморожених і замочити в теплій воді.
Оттаявшие заморожені, набряклі сушені або свіжі лісові грибочки нарізаємо довільними скибочками, а попередньо вимиті печериці шаткуємо пластинами.
У промаслений ємність мультиварки закладаємо попередньо очищений і нарізаний дрібно цибулю і моркву і витримуємо в режимі «Смаження» або «Випічка» сім хвилин. Додаємо цукровий пісок і сіль і
обсмажуємо п'ять хвилин. Кидаємо нарізаний дрібними кубиками болгарський перець, солоні огірочки і закладаємо підготовлені раніше грибочки і томатну пасту. Витримуємо ще сім хвилин, помішуючи, вливаємо гарячу воду, кидаємо нарізану кубиками картопля, маслини і оливки, попередньо подрібнивши їх кружками, і приправляємо суп спеціями і при необхідності сіллю. Перемикаємо пристрій в режим «Суп» або «Гасіння» і готуємо тридцять-сорок хвилин.
Готового супу-солянці даємо настоятися протягом десяти хвилин і подаємо зі сметаною, лимоном, маслинами і свіжою зеленню.