Простий рецепт солянки
Солянка по праву вважається символом російської кухні. Цей суп подають зі сметаною і основним його компонентом є ковбаса. Існує безліч рецептів її приготування, і ми розповімо вам, як просто зварити суп солянку.
Інгредієнти:
копчена ковбаса – 400 г;
солоні огірки – 2 шт.;
сало – 50 г;
цибулина – 1 шт.;
картопля – 3 шт.;
морква – 1 шт.;
спеції;
оливки – за смаком;
паста томатна – 30 мл
Приготування
Отже, спочатку готуємо всі інгредієнти: ковбасу нарізаємо кубиками, картоплю чистимо і розрізаємо соломкою. Кладемо картоплю в каструлю, заливаємо водою і варимо до напівготовності. Потім кидаємо ковбасу, закриваємо кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин при слабкому кипінні. Не гаючи часу, обсмажуємо в сковороді сало, викладаємо дрібно нашатковану цибулю, терту моркву і додаємо томатну пасту. Видавлюємо в обжарку часник, заливаємо кількома ложками бульйону і кладемо солоні огірки, нарізані тонкою соломкою. Тушкуємо кілька хвилин і відправляємо все в каструлю. У самому кінці додаємо рубану зелень, кип'ятимо і розливаємо суп по тарілках. Кожну порцію солянки прикрашаємо оливками і половинками лимона. Ці інгредієнти посилять смак страви і додадуть йому пікантності.
Інгредієнти:
кисла капуста – 200 г;
масло рослинне – 30 г;
картопля – 3 шт.;
цибулина – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
солоні огірки – 2 шт.;
паста томатна – 2 ст. ложки;
вода – 25 л;
спеції;
чорні маслини – за смаком.
Приготування
Картоплю чистимо, нарізаємо шматочками і акуратно викладаємо в киплячу воду. Цибулину і моркву обробляємо, дрібно шаткуємо і викладаємо в сковороду з олією. Тушкуємо овочі 5 хвилин, а потім кидаємо огірки, порубані кубиками і злегка промиту квашену капусту. Доливаємо трохи бульйону з каструлі і тушкуємо ще 5 хвилин. В самому кінці кладемо томатну пасту, перемішуємо і відправляємо обжарку в каструлю. Кидаємо туди ж лавровий листочок, підсолюємо, перчимо солянку, накриваємо кришкою і готуємо ще хвилин 10. Потім кладемо порізану зелень, кип'ятимо солянку, знімаємо з вогню і розливаємо по тарілках. При подачі в кожну порцію кидаємо кілька маслин і ложку сметани.
Інгредієнти:
м'ясо на кістці – 500 г;
сосиска – 2 шт.;
шинка – 50 г;
солонина – 1 кг;
морква – 1 шт.;
томатна паста – 2 ст. ложки;
мариновані огірки – 3 шт.;
маслини – 50 г;
каперси – за смаком;
лимон – 1 шт.;
олія рослинна;
сметана;
спеції.
Приготування
З м'яса варимо бульйон. Моркву і цибулю чистимо, шаткуємо і пасеруємо в сковороді з маслом. Потім викладаємо томат, нарізані кубиками огірки і всі ковбасні продукти. Після цього перекладаємо обжарку в бульйон, додаємо маслини, каперси, проварюємо солянку 15 хвилин, і розливаємо по тарілках. Прикрашаємо кожну порцію зеленню, додаємо лимон і сметану.
Простий рецепт солянки з ковбасою
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку готуємо всі інгредієнти: ковбасу нарізаємо кубиками, картоплю чистимо і розрізаємо соломкою. Кладемо картоплю в каструлю, заливаємо водою і варимо до напівготовності. Потім кидаємо ковбасу, закриваємо кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин при слабкому кипінні. Не гаючи часу, обсмажуємо в сковороді сало, викладаємо дрібно нашатковану цибулю, терту моркву і додаємо томатну пасту. Видавлюємо в обжарку часник, заливаємо кількома ложками бульйону і кладемо солоні огірки, нарізані тонкою соломкою. Тушкуємо кілька хвилин і відправляємо все в каструлю. У самому кінці додаємо рубану зелень, кип'ятимо і розливаємо суп по тарілках. Кожну порцію солянки прикрашаємо оливками і половинками лимона. Ці інгредієнти посилять смак страви і додадуть йому пікантності.
Простий рецепт домашньої солянки
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо, нарізаємо шматочками і акуратно викладаємо в киплячу воду. Цибулину і моркву обробляємо, дрібно шаткуємо і викладаємо в сковороду з олією. Тушкуємо овочі 5 хвилин, а потім кидаємо огірки, порубані кубиками і злегка промиту квашену капусту. Доливаємо трохи бульйону з каструлі і тушкуємо ще 5 хвилин. В самому кінці кладемо томатну пасту, перемішуємо і відправляємо обжарку в каструлю. Кидаємо туди ж лавровий листочок, підсолюємо, перчимо солянку, накриваємо кришкою і готуємо ще хвилин 10. Потім кладемо порізану зелень, кип'ятимо солянку, знімаємо з вогню і розливаємо по тарілках. При подачі в кожну порцію кидаємо кілька маслин і ложку сметани.
Простий рецепт збірної солянки
Інгредієнти:
Приготування
З м'яса варимо бульйон. Моркву і цибулю чистимо, шаткуємо і пасеруємо в сковороді з маслом. Потім викладаємо томат, нарізані кубиками огірки і всі ковбасні продукти. Після цього перекладаємо обжарку в бульйон, додаємо маслини, каперси, проварюємо солянку 15 хвилин, і розливаємо по тарілках. Прикрашаємо кожну порцію зеленню, додаємо лимон і сметану.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати солянку в домашніх умовах?
Солянка - дуже смачне перше блюдо, яке традиційно готують з великої кількості м'яса. Хоча сьогодні існує кілька варіантів цієї страви, яке наповнюють
Рецепт смачною солянки
Під назвою «солянка» сьогодні розуміють два абсолютно різних страви. Перший - це капуста, томлена з м'ясом і соліннями в складі. Але є ще суп
Солянка збірна м'ясна
М'ясна збірна солянка - улюблене багатьма перше блюдо. І його є за що любити! Цей суп зібрав в собі безліч смачних інгредієнтів, які роблять його
Рецепт класичної солянки
Класична солянка - це приголомшливо ароматний і смачний супчик, головними інгредієнтами якого є солоні огірки і м'ясо. Але навіть якщо у вас немає
Солянка з картоплею - рецепт
Солянка з картоплею - це поживне і ситне блюдо, яке чудово підійде не тільки для повсякденного меню, але і для святкового столу. Давайте розглянемо
Рецепт солянки в мультиварці
Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам