Вернуться назад Распечатать

Простий рецепт солянки

Простий рецепт солянки
Солянка по праву вважається символом російської кухні. Цей суп подають зі сметаною і основним його компонентом є ковбаса. Існує безліч рецептів її приготування, і ми розповімо вам, як просто зварити суп солянку.

Простий рецепт солянки з ковбасою


Інгредієнти:

  • копчена ковбаса – 400 г;

  • солоні огірки – 2 шт.;

  • сало – 50 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • спеції;

  • оливки – за смаком;

  • паста томатна – 30 мл


  • Приготування
    Отже, спочатку готуємо всі інгредієнти: ковбасу нарізаємо кубиками, картоплю чистимо і розрізаємо соломкою. Кладемо картоплю в каструлю, заливаємо водою і варимо до напівготовності. Потім кидаємо ковбасу, закриваємо кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин при слабкому кипінні. Не гаючи часу, обсмажуємо в сковороді сало, викладаємо дрібно нашатковану цибулю, терту моркву і додаємо томатну пасту. Видавлюємо в обжарку часник, заливаємо кількома ложками бульйону і кладемо солоні огірки, нарізані тонкою соломкою. Тушкуємо кілька хвилин і відправляємо все в каструлю. У самому кінці додаємо рубану зелень, кип'ятимо і розливаємо суп по тарілках. Кожну порцію солянки прикрашаємо оливками і половинками лимона. Ці інгредієнти посилять смак страви і додадуть йому пікантності.

    Простий рецепт домашньої солянки


    Інгредієнти:

  • кисла капуста – 200 г;

  • масло рослинне – 30 г;

  • картопля – 3 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • солоні огірки – 2 шт.;

  • паста томатна – 2 ст. ложки;

  • вода – 25 л;

  • спеції;

  • чорні маслини – за смаком.


  • Приготування
    Картоплю чистимо, нарізаємо шматочками і акуратно викладаємо в киплячу воду. Цибулину і моркву обробляємо, дрібно шаткуємо і викладаємо в сковороду з олією. Тушкуємо овочі 5 хвилин, а потім кидаємо огірки, порубані кубиками і злегка промиту квашену капусту. Доливаємо трохи бульйону з каструлі і тушкуємо ще 5 хвилин. В самому кінці кладемо томатну пасту, перемішуємо і відправляємо обжарку в каструлю. Кидаємо туди ж лавровий листочок, підсолюємо, перчимо солянку, накриваємо кришкою і готуємо ще хвилин 10. Потім кладемо порізану зелень, кип'ятимо солянку, знімаємо з вогню і розливаємо по тарілках. При подачі в кожну порцію кидаємо кілька маслин і ложку сметани.

    Простий рецепт збірної солянки


    Інгредієнти:

  • м'ясо на кістці – 500 г;

  • сосиска – 2 шт.;

  • шинка – 50 г;

  • солонина – 1 кг;

  • морква – 1 шт.;

  • томатна паста – 2 ст. ложки;

  • мариновані огірки – 3 шт.;

  • маслини – 50 г;

  • каперси – за смаком;

  • лимон – 1 шт.;
  • Простий рецепт солянки

  • олія рослинна;

  • сметана;

  • спеції.


  • Приготування
    З м'яса варимо бульйон. Моркву і цибулю чистимо, шаткуємо і пасеруємо в сковороді з маслом. Потім викладаємо томат, нарізані кубиками огірки і всі ковбасні продукти. Після цього перекладаємо обжарку в бульйон, додаємо маслини, каперси, проварюємо солянку 15 хвилин, і розливаємо по тарілках. Прикрашаємо кожну порцію зеленню, додаємо лимон і сметану.