Солянка по праву вважається символом російської кухні. Цей суп подають зі сметаною і основним його компонентом є ковбаса. Існує безліч рецептів її приготування, і ми розповімо вам, як просто зварити суп солянку.
Простий рецепт солянки з ковбасою
Інгредієнти: копчена ковбаса – 400 г; солоні огірки – 2 шт.; сало – 50 г; цибулина – 1 шт.; картопля – 3 шт.; морква – 1 шт.; спеції; оливки – за смаком; паста томатна – 30 мл Приготування Отже, спочатку готуємо всі інгредієнти: ковбасу нарізаємо кубиками, картоплю чистимо і розрізаємо соломкою. Кладемо картоплю в каструлю, заливаємо водою і варимо до напівготовності. Потім кидаємо ковбасу, закриваємо кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин при слабкому кипінні. Не гаючи часу, обсмажуємо в сковороді сало, викладаємо дрібно нашатковану цибулю, терту моркву і додаємо томатну пасту. Видавлюємо в обжарку часник, заливаємо кількома ложками бульйону і кладемо солоні огірки, нарізані тонкою соломкою. Тушкуємо кілька хвилин і відправляємо все в каструлю. У самому кінці додаємо рубану зелень, кип'ятимо і розливаємо суп по тарілках. Кожну порцію солянки прикрашаємо оливками і половинками лимона. Ці інгредієнти посилять смак страви і додадуть йому пікантності.
Простий рецепт домашньої солянки
Інгредієнти: кисла капуста – 200 г; масло рослинне – 30 г; картопля – 3 шт.; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; солоні огірки – 2 шт.; паста томатна – 2 ст. ложки; вода – 25 л; спеції; чорні маслини – за смаком. Приготування Картоплю чистимо, нарізаємо шматочками і акуратно викладаємо в киплячу воду. Цибулину і моркву обробляємо, дрібно шаткуємо і викладаємо в сковороду з олією. Тушкуємо овочі 5 хвилин, а потім кидаємо огірки, порубані кубиками і злегка промиту квашену капусту. Доливаємо трохи бульйону з каструлі і тушкуємо ще 5 хвилин. В самому кінці кладемо томатну пасту, перемішуємо і відправляємо обжарку в каструлю. Кидаємо туди ж лавровий листочок, підсолюємо, перчимо солянку, накриваємо кришкою і готуємо ще хвилин 10. Потім кладемо порізану зелень, кип'ятимо солянку, знімаємо з вогню і розливаємо по тарілках. При подачі в кожну порцію кидаємо кілька маслин і ложку сметани.
Простий рецепт збірної солянки
Інгредієнти: м'ясо на кістці – 500 г; сосиска – 2 шт.; шинка – 50 г; солонина – 1 кг; морква – 1 шт.; томатна паста – 2 ст. ложки; мариновані огірки – 3 шт.; маслини – 50 г; каперси – за смаком; лимон – 1 шт.; олія рослинна; сметана; спеції. Приготування З м'яса варимо бульйон. Моркву і цибулю чистимо, шаткуємо і пасеруємо в сковороді з маслом. Потім викладаємо томат, нарізані кубиками огірки і всі ковбасні продукти. Після цього перекладаємо обжарку в бульйон, додаємо маслини, каперси, проварюємо солянку 15 хвилин, і розливаємо по тарілках. Прикрашаємо кожну порцію зеленню, додаємо лимон і сметану.