Як приготувати солянку в домашніх умовах?
Солянка – страва російської кухні, що представляє собою суп, зварений на м'ясному, рибному або грибному бульйоні з гострими спеціями і приправами. Таку страву різноманітить ваше меню, а як приготувати суп солянку в домашніх умовах ми вам зараз розповімо.
Інгредієнти:
картопля – 3 шт.;
вода – 25 л;
цибулина – 1 шт.;
морква – 2 шт.;
солоний огірок – 3 шт.;
кисла капуста – 200 г;
масло рослинне – 30 мл;
спеції;
лимон – 05 шт.;
маслини;
оливки – 10 шт;
каперси – за смаком;
томатна паста домашня– 2 ст. ложки.
Приготування
Картоплю чистимо, нарізаємо соломкою і акуратно опускаємо в киплячу воду. Цибулину обробляємо, шаткуємо дрібними кубиками, а моркву подрібнюємо на тертці. Солоні огірки кришимо маленькими скибочками, а кислу капусту промиваємо і злегка віджимаємо. Тепер наливаємо у сковороду трохи масла, розігріваємо його і викладаємо цибульку з морквою. Пасеруємо овочі кілька хвилин, додаємо капусту, огірки, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин. Заправляємо овочеву обжарку томатною пастою і перекладаємо вміст сковорідки в каструлю. Приправляємо суп спеціями, накриваємо кришкою і варимо до готовності. Перед подачею прикрашаємо солянку часточкою лимона, свіжою зеленню і маслинами.
Інгредієнти:
м'якоть яловичини – 700 г;
копчені реберця – 300 г;
копчена ковбаса – 200 г;
шинка – 200 г;
цибулина – 2 шт.;
солоний огірок – 3 шт.;
оливки – 100 г;
каперси – 50 г;
томатна паста домашня– 2 ст. ложки;
масло рослинне – 1 ст. ложка;
масло вершкове – 1 ст. ложка;
лимон – 1 шт.;
сметана для подачі.
Приготування
Реберця і м'ясо заливаємо водою і доводимо до кипіння. Чистимо цибулину і разом зі спеціями і лавровим листом додаємо в каструлю. Варимо бульйон 2 години, а потім проціджуємо. Відварне м'ясо, ковбасу і шинку нарізаємо тонкою соломкою. Огірки шаткуємо точно також, викладаємо в сковороду з олією і тушкуємо 5 хвилин. Цибулю чистимо, подрібнюємо, додаємо до огірків і обсмажуємо до м'якості. Потім заправляємо томатом і перекладаємо в каструлю разом з м'ясом, копченостями і оливками. Варимо солянку 15 хвилин, кладемо каперси, спеції і закриваємо кришкою. Перед подачею прикрашаємо блюдо лимонної часточкою і сметаною.
Інгредієнти:
свіжі гриби – 300 г;
сухі гриби – 50 г;
цибулина – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
спеції;
зелень;
олія рослинна;
маслини;
борошно – 1 ст. ложка.
Приготування
Сухі гриби заздалегідь замочуємо і через кілька годин відварюємо. Цибулину очистити, шаткуємо кубиками і пасеруємо в маслечко до напівпрозорості. Моркву натираємо на терочке і додаємо до цибулі. Підрум'янюємо все до м'якості, а потім всипаємо борошно, додаємо томатну пасту і вливаємо трохи води. Тушкуємо 5 хвилин, і перекладаємо вміст в каструлю. Додаємо подрібнені огірки, нарізані пластинами свіжі і сухі гриби, заливаємо водою, приправляємо спеціями і варимо суп 10 хвилин. У самому кінці додаємо маслини, прикрашаємо солянку зеленню і лимонними скибочками.
Інгредієнти:
риба червона – 500 г;
філе кальмарів – 500 г;
картопля – 5 шт.;
цибулина – 3 шт.;
солоний огірок – 3 шт.;
лимон;
спеції;
свіжа зелень;
томатна паста домашня– 3 ст. ложки.
Приготування
З риби варимо бульйон, а потім проціджуємо його через ситечко. В отриману основу кладемо нарізану соломкою картоплю, подрібнену цибулину і рибу, оброблену на шматочки. Солоні огірки шаткуємо смужками, тушкуємо 5 хвилин на сковороді і викладаємо в каструлю. Приправляємо суп спеціями, томатною пастою, кидаємо подрібнені кальмари і варимо солянку 15 хвилин. Перед подачею прикрашаємо блюдо часточкою лимона і зеленню.
Як приготувати солянку в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо, нарізаємо соломкою і акуратно опускаємо в киплячу воду. Цибулину обробляємо, шаткуємо дрібними кубиками, а моркву подрібнюємо на тертці. Солоні огірки кришимо маленькими скибочками, а кислу капусту промиваємо і злегка віджимаємо. Тепер наливаємо у сковороду трохи масла, розігріваємо його і викладаємо цибульку з морквою. Пасеруємо овочі кілька хвилин, додаємо капусту, огірки, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин. Заправляємо овочеву обжарку томатною пастою і перекладаємо вміст сковорідки в каструлю. Приправляємо суп спеціями, накриваємо кришкою і варимо до готовності. Перед подачею прикрашаємо солянку часточкою лимона, свіжою зеленню і маслинами.
Як приготувати збірну солянку в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Реберця і м'ясо заливаємо водою і доводимо до кипіння. Чистимо цибулину і разом зі спеціями і лавровим листом додаємо в каструлю. Варимо бульйон 2 години, а потім проціджуємо. Відварне м'ясо, ковбасу і шинку нарізаємо тонкою соломкою. Огірки шаткуємо точно також, викладаємо в сковороду з олією і тушкуємо 5 хвилин. Цибулю чистимо, подрібнюємо, додаємо до огірків і обсмажуємо до м'якості. Потім заправляємо томатом і перекладаємо в каструлю разом з м'ясом, копченостями і оливками. Варимо солянку 15 хвилин, кладемо каперси, спеції і закриваємо кришкою. Перед подачею прикрашаємо блюдо лимонної часточкою і сметаною.
Як приготувати грибну солянку в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Сухі гриби заздалегідь замочуємо і через кілька годин відварюємо. Цибулину очистити, шаткуємо кубиками і пасеруємо в маслечко до напівпрозорості. Моркву натираємо на терочке і додаємо до цибулі. Підрум'янюємо все до м'якості, а потім всипаємо борошно, додаємо томатну пасту і вливаємо трохи води. Тушкуємо 5 хвилин, і перекладаємо вміст в каструлю. Додаємо подрібнені огірки, нарізані пластинами свіжі і сухі гриби, заливаємо водою, приправляємо спеціями і варимо суп 10 хвилин. У самому кінці додаємо маслини, прикрашаємо солянку зеленню і лимонними скибочками.
Як приготувати рибну солянку в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
З риби варимо бульйон, а потім проціджуємо його через ситечко. В отриману основу кладемо нарізану соломкою картоплю, подрібнену цибулину і рибу, оброблену на шматочки. Солоні огірки шаткуємо смужками, тушкуємо 5 хвилин на сковороді і викладаємо в каструлю. Приправляємо суп спеціями, томатною пастою, кидаємо подрібнені кальмари і варимо солянку 15 хвилин. Перед подачею прикрашаємо блюдо часточкою лимона і зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Простий рецепт солянки
Солянка пізнавана своїм насиченим смаком, непередаваним ароматом і багатою на м'ясні продукти складом. Бюджетним це блюдо складно назвати, але ми
Як приготувати солянку в мультиварці?
Традиційна м'ясна солянка - це густий, наваристий суп з додаванням великої кількості м'ясних компонентів. Назвати його бюджетним не можна, та й
Солянка збірна м'ясна
М'ясна збірна солянка - улюблене багатьма перше блюдо. І його є за що любити! Цей суп зібрав в собі безліч смачних інгредієнтів, які роблять його
Рецепт класичної солянки
Класична солянка - це приголомшливо ароматний і смачний супчик, головними інгредієнтами якого є солоні огірки і м'ясо. Але навіть якщо у вас немає
Солянка з фрикадельками
Солянка - являє собою густий суп на рибному, м'ясному або грибному бульйоні з додаванням маслин, солоних огірків, лимона. І зараз ми розповімо, як
Овочева солянка з грибами - рецепт
Солянка овочева - чудове ситне блюдо, яке сподобається всім, в тому числі і вегетаріанцям. Варіантів її створення з додаванням різних інгредієнтів