Солянка – страва російської кухні, що представляє собою суп, зварений на м'ясному, рибному або грибному бульйоні з гострими спеціями і приправами. Таку страву різноманітить ваше меню, а як приготувати суп солянку в домашніх умовах ми вам зараз розповімо.
Як приготувати солянку в домашніх умовах?
Інгредієнти: картопля – 3 шт.; вода – 25 л; цибулина – 1 шт.; морква – 2 шт.; солоний огірок – 3 шт.; кисла капуста – 200 г; масло рослинне – 30 мл; спеції; лимон – 05 шт.; маслини; оливки – 10 шт; каперси – за смаком; томатна паста домашня– 2 ст. ложки. Приготування Картоплю чистимо, нарізаємо соломкою і акуратно опускаємо в киплячу воду. Цибулину обробляємо, шаткуємо дрібними кубиками, а моркву подрібнюємо на тертці. Солоні огірки кришимо маленькими скибочками, а кислу капусту промиваємо і злегка віджимаємо. Тепер наливаємо у сковороду трохи масла, розігріваємо його і викладаємо цибульку з морквою. Пасеруємо овочі кілька хвилин, додаємо капусту, огірки, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин. Заправляємо овочеву обжарку томатною пастою і перекладаємо вміст сковорідки в каструлю. Приправляємо суп спеціями, накриваємо кришкою і варимо до готовності. Перед подачею прикрашаємо солянку часточкою лимона, свіжою зеленню і маслинами.
Як приготувати збірну солянку в домашніх умовах?
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 700 г; копчені реберця – 300 г; копчена ковбаса – 200 г; шинка – 200 г; цибулина – 2 шт.; солоний огірок – 3 шт.; оливки – 100 г; каперси – 50 г; томатна паста домашня– 2 ст. ложки; масло рослинне – 1 ст. ложка; масло вершкове – 1 ст. ложка; лимон – 1 шт.; сметана для подачі. Приготування Реберця і м'ясо заливаємо водою і доводимо до кипіння. Чистимо цибулину і разом зі спеціями і лавровим листом додаємо в каструлю. Варимо бульйон 2 години, а потім проціджуємо. Відварне м'ясо, ковбасу і шинку нарізаємо тонкою соломкою. Огірки шаткуємо точно також, викладаємо в сковороду з олією і тушкуємо 5 хвилин. Цибулю чистимо, подрібнюємо, додаємо до огірків і обсмажуємо до м'якості. Потім заправляємо томатом і перекладаємо в каструлю разом з м'ясом, копченостями і оливками. Варимо солянку 15 хвилин, кладемо каперси, спеції і закриваємо кришкою. Перед подачею прикрашаємо блюдо лимонної часточкою і сметаною.
Як приготувати грибну солянку в домашніх умовах?
Інгредієнти: свіжі гриби – 300 г; сухі гриби – 50 г; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; спеції; зелень; олія рослинна; маслини; борошно – 1 ст. ложка. Приготування Сухі гриби заздалегідь замочуємо і через кілька годин відварюємо. Цибулину очистити, шаткуємо кубиками і пасеруємо в маслечко до напівпрозорості. Моркву натираємо на терочке і додаємо до цибулі. Підрум'янюємо все до м'якості, а потім всипаємо борошно, додаємо томатну пасту і вливаємо трохи води. Тушкуємо 5 хвилин, і перекладаємо вміст в каструлю. Додаємо подрібнені огірки, нарізані пластинами свіжі і сухі гриби, заливаємо водою, приправляємо спеціями і варимо суп 10 хвилин. У самому кінці додаємо маслини, прикрашаємо солянку зеленню і лимонними скибочками.
Як приготувати рибну солянку в домашніх умовах?
Інгредієнти: риба червона – 500 г; філе кальмарів – 500 г; картопля – 5 шт.; цибулина – 3 шт.; солоний огірок – 3 шт.; лимон; спеції; свіжа зелень; томатна паста домашня– 3 ст. ложки. Приготування З риби варимо бульйон, а потім проціджуємо його через ситечко. В отриману основу кладемо нарізану соломкою картоплю, подрібнену цибулину і рибу, оброблену на шматочки. Солоні огірки шаткуємо смужками, тушкуємо 5 хвилин на сковороді і викладаємо в каструлю. Приправляємо суп спеціями, томатною пастою, кидаємо подрібнені кальмари і варимо солянку 15 хвилин. Перед подачею прикрашаємо блюдо часточкою лимона і зеленню.