Любителі рибних страв по достоїнству оцінять запропоновані нижче рецепти приготування неймовірно смачної рибної солянки. Таку страву вразить вас незрівнянним ароматом і насиченістю і стане фаворитом у вашій кулінарній записної .
Як приготувати смачну збірну рибну солянку?
Інгредієнти: філе будь-якої свіжої риби (краще кількох сортів) – 550 г; філе будь копченої риби – 260 г; бульйон рибний – 22 л; ріпчасті цибулини – 2 шт.; огірки солоні і чи каперси – 160 або 60 г; паста томатна – 90 г; олія рослинна без аромату – 55 мл; маслини і оливки – за смаком; свіжий лимон – за смаком; нежирна сметана – за смаком; свіжа зелень кропу – за смаком; лаврове листя – 1-2 шт.; свіжозмелену чорний перець – за смаком; кухонна сіль – за смаком. Приготування Для приготування рибної солянки можна взяти філе абсолютно будь-якої риби. Головне, щоб воно було без домішки дрібних кісточок і не мало різкого запаху, як наприклад у оселедця. В іншому можна покладатися на свій смак і наявність продукту. Обов'язково в такому блюді також присутність копченої рибки. Необхідну кількість свіжого і копченого рибного філе нарізаємо невеликими скибочками, а очищені цибулини шаткуємо дрібненькими кубиками. Прогріваємо в сковороді рослинне масло без аромату і закладаємо в нього лук. Пасеруємо овоч до м'якості, а потім закладаємо томатну пасту і витримуємо на вогні ще пару хвилин, помішуючи. Подрібнюємо дрібненькими кубиками або пропускаємо через тертку солоні огірочки, заливаємо їх невеликою порцією бульйону і припускаємо в сотейнику до м'якості протягом приблизно п'яти хвилин.
Прогріваємо в каструлі рибний бульйон до кипіння і опускаємо в нього підготовлені свіжі та копчені рибні скибочки. Через три хвилинки додаємо цибульну піджарку з томатом, огірки або каперси і проварюємо все разом протягом п'яти хвилин. Доводимо страву до смаку кухонною сіллю, свежесмолотым перчиком, кидаємо лаврові листочки і свіжу зелень укропчика, прикриваємо посудину кришкою і даємо настоятися протягом п'ятнадцяти хвилин.
При подачі в кожну тарілку кладемо сметану, скибочки лимона, оливки і маслини.
Як зварити вдома смачну рибну солянку з сьомги?
Інгредієнти: філе сьомги – 350 г; голова сьомги – 1 шт.; вода фільтрована – 28 л; ріпчасті цибулини – 3 шт.; морква – 80 г; каперси – 55 г; помідори свіжі або томатна паста – 250 або 90 г; олія рослинна без аромату – 55 мл; маслини або оливки – 160 г; свіжий лимон – за смаком; нежирна сметана – за смаком; будь-яка свіжа зелень – за смаком; лаврове листя – 1-2 шт.; горошини запашного перцю – 3-4 шт.; свіжозмелену чорний перець – за смаком; кухонна сіль – за смаком. Приготування Голову сьомги заливаємо фільтрованою водою, додаємо очищену моркву і цибулину цілком, кидаємо після закипання горошки перцю запашного і лаврові листочки і варимо вміст протягом сорока-п'ятдесяти хвилин. Після цього бульйон проціджуємо, а овочі викидаємо.
Очищені і нарізані кубиками ріпчасті цибулини пасеруємо на рослинній олії без аромату, а потім додаємо перетерті свіжі помідори
або томатну пасту, каперси і тушкуємо на повільному спеці протягом семи хвилин.
Готовий рибний бульйон знову прогріваємо до кипіння, викладаємо в нього піджарку, нарізане скибочками філе сьомги і проварюємо протягом п'яти хвилин. Після цього додаємо за смаком сіль, перець, маслини або оливки, нарізавши їх при бажанні кільцями, проварюємо солянку ще пару хвилин, а потім вимикаємо плиту і залишаємо страву ще хвилин на десять настоюватися, приправивши перед цим нарубаної свіжої зеленню.
При подачі в кожну тарілку кладемо скибочки лимона і сметану за бажанням.