Вернуться назад Распечатать

Рибна солянка - рецепт приготування

Рибна солянка - рецепт приготування
Любителі рибних страв по достоїнству оцінять запропоновані нижче рецепти приготування неймовірно смачної рибної солянки. Таку страву вразить вас незрівнянним ароматом і насиченістю і стане фаворитом у вашій кулінарній записної .

Як приготувати смачну збірну рибну солянку?


Інгредієнти:

  • філе будь-якої свіжої риби (краще кількох сортів) – 550 г;

  • філе будь копченої риби – 260 г;

  • бульйон рибний – 22 л;

  • ріпчасті цибулини – 2 шт.;

  • огірки солоні і чи каперси – 160 або 60 г;

  • паста томатна – 90 г;

  • олія рослинна без аромату – 55 мл;

  • маслини і оливки – за смаком;

  • свіжий лимон – за смаком;

  • нежирна сметана – за смаком;

  • свіжа зелень кропу – за смаком;

  • лаврове листя – 1-2 шт.;

  • свіжозмелену чорний перець – за смаком;

  • кухонна сіль – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування рибної солянки можна взяти філе абсолютно будь-якої риби. Головне, щоб воно було без домішки дрібних кісточок і не мало різкого запаху, як наприклад у оселедця. В іншому можна покладатися на свій смак і наявність продукту. Обов'язково в такому блюді також присутність копченої рибки. Необхідну кількість свіжого і копченого рибного філе нарізаємо невеликими скибочками, а очищені цибулини шаткуємо дрібненькими кубиками. Прогріваємо в сковороді рослинне масло без аромату і закладаємо в нього лук. Пасеруємо овоч до м'якості, а потім закладаємо томатну пасту і витримуємо на вогні ще пару хвилин, помішуючи. Подрібнюємо дрібненькими кубиками або пропускаємо через тертку солоні огірочки, заливаємо їх невеликою порцією бульйону і припускаємо в сотейнику до м'якості протягом приблизно п'яти хвилин.
    Прогріваємо в каструлі рибний бульйон до кипіння і опускаємо в нього підготовлені свіжі та копчені рибні скибочки. Через три хвилинки додаємо цибульну піджарку з томатом, огірки або каперси і проварюємо все разом протягом п'яти хвилин. Доводимо страву до смаку кухонною сіллю, свежесмолотым перчиком, кидаємо лаврові листочки і свіжу зелень укропчика, прикриваємо посудину кришкою і даємо настоятися протягом п'ятнадцяти хвилин.
    При подачі в кожну тарілку кладемо сметану, скибочки лимона, оливки і маслини.

    Як зварити вдома смачну рибну солянку з сьомги?


    Інгредієнти:

  • філе сьомги – 350 г;

  • голова сьомги – 1 шт.;

  • вода фільтрована – 28 л;

  • ріпчасті цибулини – 3 шт.;

  • морква – 80 г;

  • каперси – 55 г;

  • помідори свіжі або томатна паста – 250 або 90 г;

  • олія рослинна без аромату – 55 мл;

  • маслини або оливки – 160 г;

  • свіжий лимон – за смаком;

  • нежирна сметана – за смаком;

  • будь-яка свіжа зелень – за смаком;

  • лаврове листя – 1-2 шт.;

  • горошини запашного перцю – 3-4 шт.;

  • свіжозмелену чорний перець – за смаком;

  • кухонна сіль – за смаком.


  • Приготування
    Голову сьомги заливаємо фільтрованою водою, додаємо очищену моркву і цибулину цілком, кидаємо після закипання горошки перцю запашного і лаврові листочки і варимо вміст протягом сорока-п'ятдесяти хвилин. Після цього бульйон проціджуємо, а овочі викидаємо.
    Очищені і нарізані кубиками ріпчасті цибулини пасеруємо на рослинній олії без аромату, а потім додаємо перетерті свіжі помідори
    Рибна солянка - рецепт приготування
    або томатну пасту, каперси і тушкуємо на повільному спеці протягом семи хвилин.
    Готовий рибний бульйон знову прогріваємо до кипіння, викладаємо в нього піджарку, нарізане скибочками філе сьомги і проварюємо протягом п'яти хвилин. Після цього додаємо за смаком сіль, перець, маслини або оливки, нарізавши їх при бажанні кільцями, проварюємо солянку ще пару хвилин, а потім вимикаємо плиту і залишаємо страву ще хвилин на десять настоюватися, приправивши перед цим нарубаної свіжої зеленню.
    При подачі в кожну тарілку кладемо скибочки лимона і сметану за бажанням.