» » Суп «М'ясна збірна солянка» – рецепт

Суп «М'ясна збірна солянка» – рецепт

Суп «М'ясна збірна солянка» – рецепт
Важливість перших страв у раціоні – давно доведений факт. Різні супи, борщі – дуже бажані страви на нашому столі. Як приготувати суп-м'ясну солянку збірну, читайте нижче.

Суп-солянка м'ясна збірна – рецепт класичний


Інгредієнти:

  • яловича вирізка – 800 г;

  • стебла селери – 2 шт.;

  • копченості – 300 г;

  • маслини без кісточок – 10 шт.;

  • паста томатна – 50 г;

  • цибуля – 300 г;

  • морква – 200 г;

  • лимон – половинка;

  • каперси – 30 г;

  • огірки солоні (без оцту) – 3 шт.;

  • перець чорний горошком;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • сіль;

  • сметана для подачі.


  • Приготування
    М'ясо миємо, ріжемо на шматочки і заливаємо водою. Після закипання даний відвар зливаємо, заливаємо свіжою водою, кладемо цілу очищену цибулину, селеру, моркву і даємо закипіти, знімаємо піну і варимо до готовності. Приблизно за чверть години до готовності кладемо лавровий лист. М'ясо виймаємо, а бульйон проціджують. Цибулю, що залишилася, дрібненько шаткуємо і пасеруємо до прозорості. Додаємо копченості, нарізані соломкою і трохи протушиваем. Потім кладемо томат і всі разом тушкуємо ще хвилини 3. Додаємо 100 мл бульйону, розмішуємо і тушкуємо півгодинки. Солоні огірки шаткуємо тонкою соломкою. Оливки нарізаємо. Варене м'ясо ріжемо кубиками. Бульйон доводимо до кипіння, кладемо м'ясо, додаємо заправку з лука з копченостями, томатною пастою і огірки. Варимо 10 хвилин на малому вогні. В кінці додаємо каперси, солимо за смаком, якщо потрібно. Вогонь вимикаємо і даємо настоятися хвилин 20. Збірну м'ясну суп-солянку наливаємо по порціях, кладемо оливки і тоненькі часточки лимона. Притрушиваем подрібненою зеленню. Сметану можна порційно покласти в тарілки, а можна налити її в соусник.

    Приготування супу-солянки, збірної м'ясної


    Приготування

  • бульйон – 2 літри;

  • шинка – 180 г;

  • мариновані шампіньйони – 300 г;

  • ковбаса варена – 150 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • огірки солоні бочкові – 2 шт.;

  • лимон – половина;

  • маслини – 10 шт.;

  • томат – 50 г;

  • каперси – 30 г;

  • сметана;

  • зелень петрушки;

  • свіжі помідори – 2 шт.;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Копченості ріжемо шматочками і трохи обсмажуємо. Пасеруємо додаємо подрібнену цибулю і томат. Обсмажуємо все разом хвилини 2. Ріжемо шматочками огірки, смажимо їх на маслі, а потім вливаємо трохи рідини і тушкуємо чверть години. По порційним горщикам розподіляємо обсмажені копченості, цибуля і огірки з томатом. Додаємо гриби і заливаємо підсоленим бульйоном. Накриваємо горщики кришками і при 180 градусах готуємо годину. При подачі кладемо в солянку каперси, маслини, скибочки помідорів, лимона і зелень. Сметану в солянку кладемо за бажанням.

    Суп-солянка м'ясна збірна - рецепт з картоплею


    Інгредієнти:

  • яловичина на кістці – 300 г;

  • ковбаса варено-копчена – 300 г;

  • бочкові солоні огірки – 3 шт.;

  • морква – 150 г;

  • копчене м'ясо – 250 г;

  • копчені сосиски – 5 шт.;

  • картопля – 350 г;

  • цибуля – 150 г;

  • маслини без кісточок – 100 г;

  • лимон – половинка;

  • томат – 50 г;

  • зелень;

  • сіль.
  • Суп «М'ясна збірна солянка» – рецепт


    Приготування
    Відварюємо яловичину на кістці, нарізаємо шматочками і кладемо назад в бульйон. Дрібненько шаткуємо цибулю нарізаємо кубиками огірки. Морква пропускаємо через тертку. Пасеруємо На олії овочі, кладемо солоні огірки, томат і обсмажуємо все разом, а потім виливаємо в бульйон. Соломкою ріжемо копченості. Потім обсмажуємо їх до рум'яності. Картоплю нарізаємо шматочками і відправляємо в бульйон. Лимон ріжемо шматочками, подрібнюємо зелень. Кладемо в суп копченості та ковбаси і доводимо до готовності на малому вогні. Практично в самому кінці кладемо маслини і вливаємо розсіл з них, додаємо шматочки лимона і подрібнену зелень. Перед подачею даємо солянці настоятися. Всім приємного апетиту!
    Додав: admin | 10-04-2016, 22:10
    Переглядів: 242