Суп «М'ясна збірна солянка» – рецепт
Важливість перших страв у раціоні – давно доведений факт. Різні супи, борщі – дуже бажані страви на нашому столі. Як приготувати суп-м'ясну солянку збірну, читайте нижче.
Інгредієнти:
яловича вирізка – 800 г;
стебла селери – 2 шт.;
копченості – 300 г;
маслини без кісточок – 10 шт.;
паста томатна – 50 г;
цибуля – 300 г;
морква – 200 г;
лимон – половинка;
каперси – 30 г;
огірки солоні (без оцту) – 3 шт.;
перець чорний горошком;
лавровий лист – 1 шт.;
сіль;
сметана для подачі.
Приготування
М'ясо миємо, ріжемо на шматочки і заливаємо водою. Після закипання даний відвар зливаємо, заливаємо свіжою водою, кладемо цілу очищену цибулину, селеру, моркву і даємо закипіти, знімаємо піну і варимо до готовності. Приблизно за чверть години до готовності кладемо лавровий лист. М'ясо виймаємо, а бульйон проціджують. Цибулю, що залишилася, дрібненько шаткуємо і пасеруємо до прозорості. Додаємо копченості, нарізані соломкою і трохи протушиваем. Потім кладемо томат і всі разом тушкуємо ще хвилини 3. Додаємо 100 мл бульйону, розмішуємо і тушкуємо півгодинки. Солоні огірки шаткуємо тонкою соломкою. Оливки нарізаємо. Варене м'ясо ріжемо кубиками. Бульйон доводимо до кипіння, кладемо м'ясо, додаємо заправку з лука з копченостями, томатною пастою і огірки. Варимо 10 хвилин на малому вогні. В кінці додаємо каперси, солимо за смаком, якщо потрібно. Вогонь вимикаємо і даємо настоятися хвилин 20. Збірну м'ясну суп-солянку наливаємо по порціях, кладемо оливки і тоненькі часточки лимона. Притрушиваем подрібненою зеленню. Сметану можна порційно покласти в тарілки, а можна налити її в соусник.
Приготування
бульйон – 2 літри;
шинка – 180 г;
мариновані шампіньйони – 300 г;
ковбаса варена – 150 г;
цибуля – 1 шт.;
огірки солоні бочкові – 2 шт.;
лимон – половина;
маслини – 10 шт.;
томат – 50 г;
каперси – 30 г;
сметана;
зелень петрушки;
свіжі помідори – 2 шт.;
сіль;
перець.
Приготування
Копченості ріжемо шматочками і трохи обсмажуємо. Пасеруємо додаємо подрібнену цибулю і томат. Обсмажуємо все разом хвилини 2. Ріжемо шматочками огірки, смажимо їх на маслі, а потім вливаємо трохи рідини і тушкуємо чверть години. По порційним горщикам розподіляємо обсмажені копченості, цибуля і огірки з томатом. Додаємо гриби і заливаємо підсоленим бульйоном. Накриваємо горщики кришками і при 180 градусах готуємо годину. При подачі кладемо в солянку каперси, маслини, скибочки помідорів, лимона і зелень. Сметану в солянку кладемо за бажанням.
Інгредієнти:
яловичина на кістці – 300 г;
ковбаса варено-копчена – 300 г;
бочкові солоні огірки – 3 шт.;
морква – 150 г;
копчене м'ясо – 250 г;
копчені сосиски – 5 шт.;
картопля – 350 г;
цибуля – 150 г;
маслини без кісточок – 100 г;
лимон – половинка;
томат – 50 г;
зелень;
сіль.
Приготування
Відварюємо яловичину на кістці, нарізаємо шматочками і кладемо назад в бульйон. Дрібненько шаткуємо цибулю нарізаємо кубиками огірки. Морква пропускаємо через тертку. Пасеруємо На олії овочі, кладемо солоні огірки, томат і обсмажуємо все разом, а потім виливаємо в бульйон. Соломкою ріжемо копченості. Потім обсмажуємо їх до рум'яності. Картоплю нарізаємо шматочками і відправляємо в бульйон. Лимон ріжемо шматочками, подрібнюємо зелень. Кладемо в суп копченості та ковбаси і доводимо до готовності на малому вогні. Практично в самому кінці кладемо маслини і вливаємо розсіл з них, додаємо шматочки лимона і подрібнену зелень. Перед подачею даємо солянці настоятися. Всім приємного апетиту!
Суп-солянка м'ясна збірна – рецепт класичний
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо миємо, ріжемо на шматочки і заливаємо водою. Після закипання даний відвар зливаємо, заливаємо свіжою водою, кладемо цілу очищену цибулину, селеру, моркву і даємо закипіти, знімаємо піну і варимо до готовності. Приблизно за чверть години до готовності кладемо лавровий лист. М'ясо виймаємо, а бульйон проціджують. Цибулю, що залишилася, дрібненько шаткуємо і пасеруємо до прозорості. Додаємо копченості, нарізані соломкою і трохи протушиваем. Потім кладемо томат і всі разом тушкуємо ще хвилини 3. Додаємо 100 мл бульйону, розмішуємо і тушкуємо півгодинки. Солоні огірки шаткуємо тонкою соломкою. Оливки нарізаємо. Варене м'ясо ріжемо кубиками. Бульйон доводимо до кипіння, кладемо м'ясо, додаємо заправку з лука з копченостями, томатною пастою і огірки. Варимо 10 хвилин на малому вогні. В кінці додаємо каперси, солимо за смаком, якщо потрібно. Вогонь вимикаємо і даємо настоятися хвилин 20. Збірну м'ясну суп-солянку наливаємо по порціях, кладемо оливки і тоненькі часточки лимона. Притрушиваем подрібненою зеленню. Сметану можна порційно покласти в тарілки, а можна налити її в соусник.
Приготування супу-солянки, збірної м'ясної
Приготування
Приготування
Копченості ріжемо шматочками і трохи обсмажуємо. Пасеруємо додаємо подрібнену цибулю і томат. Обсмажуємо все разом хвилини 2. Ріжемо шматочками огірки, смажимо їх на маслі, а потім вливаємо трохи рідини і тушкуємо чверть години. По порційним горщикам розподіляємо обсмажені копченості, цибуля і огірки з томатом. Додаємо гриби і заливаємо підсоленим бульйоном. Накриваємо горщики кришками і при 180 градусах готуємо годину. При подачі кладемо в солянку каперси, маслини, скибочки помідорів, лимона і зелень. Сметану в солянку кладемо за бажанням.
Суп-солянка м'ясна збірна - рецепт з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо яловичину на кістці, нарізаємо шматочками і кладемо назад в бульйон. Дрібненько шаткуємо цибулю нарізаємо кубиками огірки. Морква пропускаємо через тертку. Пасеруємо На олії овочі, кладемо солоні огірки, томат і обсмажуємо все разом, а потім виливаємо в бульйон. Соломкою ріжемо копченості. Потім обсмажуємо їх до рум'яності. Картоплю нарізаємо шматочками і відправляємо в бульйон. Лимон ріжемо шматочками, подрібнюємо зелень. Кладемо в суп копченості та ковбаси і доводимо до готовності на малому вогні. Практично в самому кінці кладемо маслини і вливаємо розсіл з них, додаємо шматочки лимона і подрібнену зелень. Перед подачею даємо солянці настоятися. Всім приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Простий рецепт солянки
Солянка пізнавана своїм насиченим смаком, непередаваним ароматом і багатою на м'ясні продукти складом. Бюджетним це блюдо складно назвати, але ми
Рецепт смачною солянки
Під назвою «солянка» сьогодні розуміють два абсолютно різних страви. Перший - це капуста, томлена з м'ясом і соліннями в складі. Але є ще суп
Як приготувати солянку з ковбасою?
Солянка - страва відносно нове і вже має безліч різних варіантів приготування. Незмінним залишається лише те, що в основному складі обов'язково має
Збірна м'ясна солянка з картоплею – рецепт
Збірна солянка - відносно молоде блюдо, проте вже встигло обрости деякими варіаціями. Традиційно страва готується з великої кількості різних м'ясних
Збірна солянка - рецепт
Існує багато рецептів збірної солянки, проте кожен день її готувати не у всіх вийде. Це зовсім не просте блюдо і назвати його бюджетним не можна,
Солянка збірна м'ясна
М'ясна збірна солянка - улюблене багатьма перше блюдо. І його є за що любити! Цей суп зібрав в собі безліч смачних інгредієнтів, які роблять його