Важливість перших страв у раціоні – давно доведений факт. Різні супи, борщі – дуже бажані страви на нашому столі. Як приготувати суп-м'ясну солянку збірну, читайте нижче.
Суп-солянка м'ясна збірна – рецепт класичний
Інгредієнти: яловича вирізка – 800 г; стебла селери – 2 шт.; копченості – 300 г; маслини без кісточок – 10 шт.; паста томатна – 50 г; цибуля – 300 г; морква – 200 г; лимон – половинка; каперси – 30 г; огірки солоні (без оцту) – 3 шт.; перець чорний горошком; лавровий лист – 1 шт.; сіль; сметана для подачі. Приготування М'ясо миємо, ріжемо на шматочки і заливаємо водою. Після закипання даний відвар зливаємо, заливаємо свіжою водою, кладемо цілу очищену цибулину, селеру, моркву і даємо закипіти, знімаємо піну і варимо до готовності. Приблизно за чверть години до готовності кладемо лавровий лист. М'ясо виймаємо, а бульйон проціджують. Цибулю, що залишилася, дрібненько шаткуємо і пасеруємо до прозорості. Додаємо копченості, нарізані соломкою і трохи протушиваем. Потім кладемо томат і всі разом тушкуємо ще хвилини 3. Додаємо 100 мл бульйону, розмішуємо і тушкуємо півгодинки. Солоні огірки шаткуємо тонкою соломкою. Оливки нарізаємо. Варене м'ясо ріжемо кубиками. Бульйон доводимо до кипіння, кладемо м'ясо, додаємо заправку з лука з копченостями, томатною пастою і огірки. Варимо 10 хвилин на малому вогні. В кінці додаємо каперси, солимо за смаком, якщо потрібно. Вогонь вимикаємо і даємо настоятися хвилин 20. Збірну м'ясну суп-солянку наливаємо по порціях, кладемо оливки і тоненькі часточки лимона. Притрушиваем подрібненою зеленню. Сметану можна порційно покласти в тарілки, а можна налити її в соусник.
Приготування супу-солянки, збірної м'ясної
Приготування бульйон – 2 літри; шинка – 180 г; мариновані шампіньйони – 300 г; ковбаса варена – 150 г; цибуля – 1 шт.; огірки солоні бочкові – 2 шт.; лимон – половина; маслини – 10 шт.; томат – 50 г; каперси – 30 г; сметана; зелень петрушки; свіжі помідори – 2 шт.; сіль; перець. Приготування Копченості ріжемо шматочками і трохи обсмажуємо. Пасеруємо додаємо подрібнену цибулю і томат. Обсмажуємо все разом хвилини 2. Ріжемо шматочками огірки, смажимо їх на маслі, а потім вливаємо трохи рідини і тушкуємо чверть години. По порційним горщикам розподіляємо обсмажені копченості, цибуля і огірки з томатом. Додаємо гриби і заливаємо підсоленим бульйоном. Накриваємо горщики кришками і при 180 градусах готуємо годину. При подачі кладемо в солянку каперси, маслини, скибочки помідорів, лимона і зелень. Сметану в солянку кладемо за бажанням.
Суп-солянка м'ясна збірна - рецепт з картоплею
Інгредієнти: яловичина на кістці – 300 г; ковбаса варено-копчена – 300 г; бочкові солоні огірки – 3 шт.; морква – 150 г; копчене м'ясо – 250 г; копчені сосиски – 5 шт.; картопля – 350 г; цибуля – 150 г; маслини без кісточок – 100 г; лимон – половинка; томат – 50 г; зелень; сіль. Приготування Відварюємо яловичину на кістці, нарізаємо шматочками і кладемо назад в бульйон. Дрібненько шаткуємо цибулю нарізаємо кубиками огірки. Морква пропускаємо через тертку. Пасеруємо На олії овочі, кладемо солоні огірки, томат і обсмажуємо все разом, а потім виливаємо в бульйон. Соломкою ріжемо копченості. Потім обсмажуємо їх до рум'яності. Картоплю нарізаємо шматочками і відправляємо в бульйон. Лимон ріжемо шматочками, подрібнюємо зелень. Кладемо в суп копченості та ковбаси і доводимо до готовності на малому вогні. Практично в самому кінці кладемо маслини і вливаємо розсіл з них, додаємо шматочки лимона і подрібнену зелень. Перед подачею даємо солянці настоятися. Всім приємного апетиту!