Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Креветки на грилі

Креветки на грилі

10-04-2016, 22:05
1 194
Креветки на грилі
Креветки, мабуть, найпопулярніший продукт на наших столах. І це не тільки завдяки тому, що їх простіше всього купити. Креветки ще і дуже прості в приготуванні, смачні і корисні. Нижче ми докладно описали 3 способи їх приготування на грилі.

Як приготувати тигрові креветки на грилі?


Краще всього підійдуть свіжі неочищені креветки, оскільки більша частина смаку укладена в панцирі, тобто хітині.
Інгредієнти:

  • часник сухий – 10 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • соєвий соус – 150 мл;

  • кріп – 3 гілочки;

  • часник свіжий – 6 зубочки;

  • креветки свіжі – 1 кг;

  • оливкова олія – 70 мл;

  • перець.


  • Приготування
    Чистити від панцира ми не будемо, але кишечник варто прибрати, оскільки там можуть бути камені і пісок. Для цього придавлюємо креветку до дошки і надрізаємо спинку або робимо це ножицями, для того щоб витягнути вінка, зручніше скористатися зубочисткою.
    Тепер приготуємо маринад для креветок на грилі. Від лимона нам знадобиться половинка соку і вся цедра. Всі інгредієнти змішуємо подрібнюємо блендером або вручну і перемішуємо. Заливаємо креветки соусом і так вони повинні постояти хоча б 30 хвилин. На такий же час замочуємо у воді бамбукові палички, щоб вони не згоріли, потім нанизуємо на них креветки. Решітку гриля змащуємо маслом і викладаємо шашлички. Готуємо близько семи хвилин.

    Рецепт креветок на сковороді-гриль


    Для цього варіанту можна брати будь креветки тигрові, і звичайні, і свіжі, морожені. Якщо ви хочете приготувати таким способом заморожені і вже готові креветки, вибирайте найбільш рожеві з усіх. Це говорить про те, що вони не размораживались кілька разів. В іншому разі вони стають практично білими.
    Інгредієнти:

  • часник свіжий – 3 зубки;

  • лимон сік – 20 мл;

  • вино біле сухе – 15 мл

  • оливкова олія – 115 мл;

  • базилік зелений – 8 листочків;

  • перець;

  • креветки – 04 кг


  • Приготування
    Для маринаду приготуємо ароматне масло. Змішаємо В блендері всі інгредієнти і перетворимо їх на пюре. Креветки очистимо від панцира, якщо це тигрові, то і кишкову вінка не забудемо видалити. Заливаємо їх соусом і даємо постояти третину години. Сковороду гриль дуже добре розігріваємо і викладаємо по одній креветці. Важливо не вивалити всі їх разом з соусом, інакше вони будуть гаситися. Головне в приготуванні не пересмажити, інакше морепродукт стане гумовим. Якщо це свіжі креветки то, як тільки вони почервоніли з одного боку, перевертаємо на інший, всього близько двох хвилин. Якщо це вже готовий продукт, то вистачить і однієї хвилини.

    Креветки-гриль в духовці в соусі теріякі


    Інгредієнти:

  • креветки – 05 кг;

  • оливкова олія – 55 мл;

  • імбир – 10 г;

  • перець мелений, або суміш – 5 г;

  • соус теріякі – 80 мл;
  • Креветки на грилі

  • часник – 3 зубки;

  • майоран – 1 ч. ложка;

  • лайм – 1/2 .


  • Приготування
    Очищаємо імбир і часник, в знімаємо цедру лайма і видавлюємо сік. Всі продукти подрібнюємо і змішуємо, можна блендером. Креветки покласти в маринад на годинку. Духовку розігріваємо до 210 градусів, креветки можна одягнути на шпажки, а можна викласти по одній на решітку, готуємо 7-10 хвилин. При поїданні модно вмочати в залишився маринад.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як посмажити креветки на сковороді?
    Як посмажити креветки на сковороді?
    З маси варіацій приготування креветок ми зібрали способи їх смаження на сковороді. Далі розповімо, як правильно смажити ракоподібних, доповнивши
    Смажені креветки з часником
    Смажені креветки з часником
    Існує чимало способів приготування креветок. Ми ж з вами поговоримо про те, як посмажити креветки з часником. Комусь таке поєднання на перший погляд
    Як приготувати смажені креветки?
    Як приготувати смажені креветки?
    Смажені креветки - дуже цікаве і яскраве блюдо. Його можна подати як закуску до будь-якого святкового столу, або просто до келиху вина або пива. Тому
    Креветки під соусом
    Креветки під соусом
    Креветки під соусом можуть подаватися як самостійне блюдо, або стати прекрасним доповненням до картоплі або пасти. Така своєрідна закуска готуватися
    Креветки в паніровці
    Креветки в паніровці
    Креветки - це смачний морепродукт. І якщо ви вирішили здивувати своїх близьких або гостей вишуканим десертом, то приготуйте їх в паніровці.
    Маринад для креветок
    Маринад для креветок
    Маринування - це відмінний спосіб отримати ніжне і тане в роті м'ясо морепродуктів. Витримані в маринаді вони більш корисні і поживні. Сьогодні ми