Як приготувати смажені креветки?

Смажені креветки в панцирі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Як готувати смажені креветки? Спочатку їх потрібно обробити: відрізаємо голови, розрізаємо вздовж спинки і видаляємо кишкову вену, панцир при цьому залишається на місці. Добре промиваємо і висушуємо паперовим рушником. Креветки солимо, перчимо, посипаємо чебрецем і відставляємо в сторону.
Розігріваємо в сковороді олію, досить крупно нарізаємо часник і перець чилі, і обсмажуємо до утворення скоринки. Коли часник і перець віддадуть олії свій аромат, акуратно виловлюємо їх шумівкою і викидаємо.
Видавлюємо в сковороду сік половини лимона і лайма, перемішуємо. Тепер можна смажити креветки - з двох сторін по 2 хвилини. Викладаємо на паперовий рушник і даємо стекти зайвому маслу.
Подавати креветки краще теплими, з келихом легкого білого вина. Вживати слід неспішно (а по-іншому і не вийде - вони ж у панцирі), за дружньою бесідою.
Креветки смажені в часниковому соусі
Інгредієнти:
Приготування

Масло розігріваємо на сковорідці, додаємо дрібно нарізаний часник і обсмажуємо близько 3-х хвилин. Викладаємо в сковороду креветки, посипаємо дрібно нарізаною петрушкою і тримаємо на середньому вогні 2 хвилини. Заливаємо все вином і тушкуємо ще хвилин 5. Головне - не перетримати! При тривалій термообробці креветки стають «гуязиками». Солимо і перчимо вже перед тим, як будемо знімати з вогню.
Креветки смажені на вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Креветки розморожуємо при кімнатній температурі, сушимо паперовим рушником і очищаємо від панцира. Розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо креветки по 2 хвилини з обох сторін. Солимо, перчимо. На іншій сковороді пасеруємо подрібнений часник, вливаємо соєвий соус, вершки, перемішуємо.
На блюдо викладаємо вимиті, висушені листя салату, потім-креветки, поливаємо приготовленої заправкою. Смажені очищені креветки у вершковому соусі готові.
Смажені креветки на шпажках
Завдяки шпажкам креветки не закручуються, виглядають як з картинки кулінарного журналу і їх зручно брати за палички. Відмінний варіант для пікніків і фуршетів.
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо в мисці мелений кмин, дрібно нарізаний часник, орегано, сіль, перець, цедру і сік лайма. Додаємо очищені креветки, перемішуємо і маринуємо 15 хвилин.
Потім креветки нанизуємо на дерев'яні шампури (попередньо замочені не менше години у воді). Обсмажуємо на розпеченому грилі не більше 5 хвилин (перевертаємо тільки 1 раз!).
Креветки, смажені в паніровці
Інгредієнти:

Приготування
Очищаємо креветки від панцира, обвалюємо в борошні, занурюємо у збите з сіллю і перцем яйце, обвалюємо в сухарях. Обсмажуємо на сковороді кілька хвилин. Креветки повинні «плавати» в олії.
Хрусткі смажені креветки, приготовані за цим рецептом, відмінно підійдуть до пива.
Рекомендуємо добрі рецепти

Смажені королівські креветки
Всі ми звикли до варених креветок, адже вони так часто подаються до пива, використовуються в приготуванні канапе. Але рідко де можна спробувати

Креветки у фритюрі
Креветки у фритюрі - це швидка і смачна закуска до прохолодних напоїв і снек, який зуміє приготувати будь-яка господиня. Любителям морепродуктів

Креветки під соусом
Креветки під соусом можуть подаватися як самостійне блюдо, або стати прекрасним доповненням до картоплі або пасти. Така своєрідна закуска готуватися

Креветки в паніровці
Креветки - це смачний морепродукт. І якщо ви вирішили здивувати своїх близьких або гостей вишуканим десертом, то приготуйте їх в паніровці.

Як готувати королівські креветки?
Креветки - це делікатесний морепродукт, який широко відомий і застосовується в кулінарних традиціях багатьох народів. У ньому міститься багато

Як приготувати тигрові креветки?
Тигрові креветки стали цілком доступними делікатесом в нашій країні. Але враховуючи їх чималу ціну, хочеться щоб страва з таких креветок було гідним.