Вернуться назад Распечатать

Як приготувати смажені креветки?

Як приготувати смажені креветки?
Креветки - універсальна і всіма улюблена закуска. Вони смачні і корисні одночасно, а це поєднання не так часто зустрічається на нашому столі. Найчастіше креветки варять у підсоленій воді з пряними травами, але королівські і тигрові креветки краще смажити. Правильно приготовані вони будуть гарні гарячими і холодними, з пивом і без. А ще - це дуже просто!
Смажені креветки в панцирі - рецепт
Інгредієнти:

  • креветки - 500 г;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • лайм - 1/2 шт.;

  • чебрець сушений;

  • оливкова олія - для смаження;

  • сіль, перець чорний мелений.


  • Приготування
    Як готувати смажені креветки? Спочатку їх потрібно обробити: відрізаємо голови, розрізаємо вздовж спинки і видаляємо кишкову вену, панцир при цьому залишається на місці. Добре промиваємо і висушуємо паперовим рушником. Креветки солимо, перчимо, посипаємо чебрецем і відставляємо в сторону.
    Розігріваємо в сковороді олію, досить крупно нарізаємо часник і перець чилі, і обсмажуємо до утворення скоринки. Коли часник і перець віддадуть олії свій аромат, акуратно виловлюємо їх шумівкою і викидаємо.
    Видавлюємо в сковороду сік половини лимона і лайма, перемішуємо. Тепер можна смажити креветки - з двох сторін по 2 хвилини. Викладаємо на паперовий рушник і даємо стекти зайвому маслу.
    Подавати креветки краще теплими, з келихом легкого білого вина. Вживати слід неспішно (а по-іншому і не вийде - вони ж у панцирі), за дружньою бесідою.
    Креветки смажені в часниковому соусі
    Інгредієнти:

  • креветки очищені - 800 г;

  • часник - 4 зубчики;

  • сухе біле вино - 05 ст.;

  • петрушка - 1пучок;

  • оливкова олія - для смаження;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати смажені креветки?

    Масло розігріваємо на сковорідці, додаємо дрібно нарізаний часник і обсмажуємо близько 3-х хвилин. Викладаємо в сковороду креветки, посипаємо дрібно нарізаною петрушкою і тримаємо на середньому вогні 2 хвилини. Заливаємо все вином і тушкуємо ще хвилин 5. Головне - не перетримати! При тривалій термообробці креветки стають «гуязиками». Солимо і перчимо вже перед тим, як будемо знімати з вогню.
    Креветки смажені на вершковому соусі
    Інгредієнти:

  • креветки заморожені - 500 г;

  • вершки 30% - 1 ст.;

  • часник - 5 зубчиків;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • соєвий соус - 100 р;

  • салат листовий - 1 упаковка;

  • перець, сіль - за смаком.


  • Приготування
    Креветки розморожуємо при кімнатній температурі, сушимо паперовим рушником і очищаємо від панцира. Розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо креветки по 2 хвилини з обох сторін. Солимо, перчимо. На іншій сковороді пасеруємо подрібнений часник, вливаємо соєвий соус, вершки, перемішуємо.
    На блюдо викладаємо вимиті, висушені листя салату, потім-креветки, поливаємо приготовленої заправкою. Смажені очищені креветки у вершковому соусі готові.
    Смажені креветки на шпажках
    Завдяки шпажкам креветки не закручуються, виглядають як з картинки кулінарного журналу і їх зручно брати за палички. Відмінний варіант для пікніків і фуршетів.
    Інгредієнти:

  • креветки - 500 г;

  • кмин - 1/2 ч. ложка;

  • орегано - 1/2 ч. ложка;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • лайм - 1 шт.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • часник - 3 зубчики;

  • перець чорний мелений -1 щіпка.


  • Приготування
    Змішуємо в мисці мелений кмин, дрібно нарізаний часник, орегано, сіль, перець, цедру і сік лайма. Додаємо очищені креветки, перемішуємо і маринуємо 15 хвилин.
    Потім креветки нанизуємо на дерев'яні шампури (попередньо замочені не менше години у воді). Обсмажуємо на розпеченому грилі не більше 5 хвилин (перевертаємо тільки 1 раз!).
    Креветки, смажені в паніровці
    Інгредієнти:

  • креветки - 800 г;

  • борошно - 1 ст. ложка;
  • Як приготувати смажені креветки?

  • яйце - 1 шт;

  • панірувальних сухарів - 3 ст. ложки;

  • сіль.


  • Приготування
    Очищаємо креветки від панцира, обвалюємо в борошні, занурюємо у збите з сіллю і перцем яйце, обвалюємо в сухарях. Обсмажуємо на сковороді кілька хвилин. Креветки повинні «плавати» в олії.
    Хрусткі смажені креветки, приготовані за цим рецептом, відмінно підійдуть до пива.