Креветки, мабуть, найпопулярніший продукт на наших столах. І це не тільки завдяки тому, що їх простіше всього купити. Креветки ще і дуже прості в приготуванні, смачні і корисні. Нижче ми докладно описали 3 способи їх приготування на грилі.
Як приготувати тигрові креветки на грилі?
Краще всього підійдуть свіжі неочищені креветки, оскільки більша частина смаку укладена в панцирі, тобто хітині.
Інгредієнти: часник сухий – 10 г; лимон – 1 шт.; соєвий соус – 150 мл; кріп – 3 гілочки; часник свіжий – 6 зубочки; креветки свіжі – 1 кг; оливкова олія – 70 мл; перець. Приготування Чистити від панцира ми не будемо, але кишечник варто прибрати, оскільки там можуть бути камені і пісок. Для цього придавлюємо креветку до дошки і надрізаємо спинку або робимо це ножицями, для того щоб витягнути вінка, зручніше скористатися зубочисткою.
Тепер приготуємо маринад для креветок на грилі. Від лимона нам знадобиться половинка соку і вся цедра. Всі інгредієнти змішуємо подрібнюємо блендером або вручну і перемішуємо. Заливаємо креветки соусом і так вони повинні постояти хоча б 30 хвилин. На такий же час замочуємо у воді бамбукові палички, щоб вони не згоріли, потім нанизуємо на них креветки. Решітку гриля змащуємо маслом і викладаємо шашлички. Готуємо близько семи хвилин.
Рецепт креветок на сковороді-гриль
Для цього варіанту можна брати будь креветки тигрові, і звичайні, і свіжі, морожені. Якщо ви хочете приготувати таким способом заморожені і вже готові креветки, вибирайте найбільш рожеві з усіх. Це говорить про те, що вони не размораживались кілька разів. В іншому разі вони стають практично білими.
Інгредієнти: часник свіжий – 3 зубки; лимон сік – 20 мл; вино біле сухе – 15 мл оливкова олія – 115 мл; базилік зелений – 8 листочків; перець; креветки – 04 кг Приготування Для маринаду приготуємо ароматне масло. Змішаємо В блендері всі інгредієнти і перетворимо їх на пюре. Креветки очистимо від панцира, якщо це тигрові, то і кишкову вінка не забудемо видалити. Заливаємо їх соусом і даємо постояти третину години. Сковороду гриль дуже добре розігріваємо і викладаємо по одній креветці. Важливо не вивалити всі їх разом з соусом, інакше вони будуть гаситися. Головне в приготуванні не пересмажити, інакше морепродукт стане гумовим. Якщо це свіжі креветки то, як тільки вони почервоніли з одного боку, перевертаємо на інший, всього близько двох хвилин. Якщо це вже готовий продукт, то вистачить і однієї хвилини.
Креветки-гриль в духовці в соусі теріякі
Інгредієнти: креветки – 05 кг; оливкова олія – 55 мл; імбир – 10 г; перець мелений, або суміш – 5 г; соус теріякі – 80 мл; часник – 3 зубки; майоран – 1 ч. ложка; лайм – 1/2 . Приготування Очищаємо імбир і часник, в знімаємо цедру лайма і видавлюємо сік. Всі продукти подрібнюємо і змішуємо, можна блендером. Креветки покласти в маринад на годинку. Духовку розігріваємо до 210 градусів, креветки можна одягнути на шпажки, а можна викласти по одній на решітку, готуємо 7-10 хвилин. При поїданні модно вмочати в залишився маринад.