Вернуться назад Распечатать

Креветки на грилі

Креветки на грилі
Креветки, мабуть, найпопулярніший продукт на наших столах. І це не тільки завдяки тому, що їх простіше всього купити. Креветки ще і дуже прості в приготуванні, смачні і корисні. Нижче ми докладно описали 3 способи їх приготування на грилі.

Як приготувати тигрові креветки на грилі?


Краще всього підійдуть свіжі неочищені креветки, оскільки більша частина смаку укладена в панцирі, тобто хітині.
Інгредієнти:

  • часник сухий – 10 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • соєвий соус – 150 мл;

  • кріп – 3 гілочки;

  • часник свіжий – 6 зубочки;

  • креветки свіжі – 1 кг;

  • оливкова олія – 70 мл;

  • перець.


  • Приготування
    Чистити від панцира ми не будемо, але кишечник варто прибрати, оскільки там можуть бути камені і пісок. Для цього придавлюємо креветку до дошки і надрізаємо спинку або робимо це ножицями, для того щоб витягнути вінка, зручніше скористатися зубочисткою.
    Тепер приготуємо маринад для креветок на грилі. Від лимона нам знадобиться половинка соку і вся цедра. Всі інгредієнти змішуємо подрібнюємо блендером або вручну і перемішуємо. Заливаємо креветки соусом і так вони повинні постояти хоча б 30 хвилин. На такий же час замочуємо у воді бамбукові палички, щоб вони не згоріли, потім нанизуємо на них креветки. Решітку гриля змащуємо маслом і викладаємо шашлички. Готуємо близько семи хвилин.

    Рецепт креветок на сковороді-гриль


    Для цього варіанту можна брати будь креветки тигрові, і звичайні, і свіжі, морожені. Якщо ви хочете приготувати таким способом заморожені і вже готові креветки, вибирайте найбільш рожеві з усіх. Це говорить про те, що вони не размораживались кілька разів. В іншому разі вони стають практично білими.
    Інгредієнти:

  • часник свіжий – 3 зубки;

  • лимон сік – 20 мл;

  • вино біле сухе – 15 мл

  • оливкова олія – 115 мл;

  • базилік зелений – 8 листочків;

  • перець;

  • креветки – 04 кг


  • Приготування
    Для маринаду приготуємо ароматне масло. Змішаємо В блендері всі інгредієнти і перетворимо їх на пюре. Креветки очистимо від панцира, якщо це тигрові, то і кишкову вінка не забудемо видалити. Заливаємо їх соусом і даємо постояти третину години. Сковороду гриль дуже добре розігріваємо і викладаємо по одній креветці. Важливо не вивалити всі їх разом з соусом, інакше вони будуть гаситися. Головне в приготуванні не пересмажити, інакше морепродукт стане гумовим. Якщо це свіжі креветки то, як тільки вони почервоніли з одного боку, перевертаємо на інший, всього близько двох хвилин. Якщо це вже готовий продукт, то вистачить і однієї хвилини.

    Креветки-гриль в духовці в соусі теріякі


    Інгредієнти:

  • креветки – 05 кг;

  • оливкова олія – 55 мл;

  • імбир – 10 г;

  • перець мелений, або суміш – 5 г;

  • соус теріякі – 80 мл;
  • Креветки на грилі

  • часник – 3 зубки;

  • майоран – 1 ч. ложка;

  • лайм – 1/2 .


  • Приготування
    Очищаємо імбир і часник, в знімаємо цедру лайма і видавлюємо сік. Всі продукти подрібнюємо і змішуємо, можна блендером. Креветки покласти в маринад на годинку. Духовку розігріваємо до 210 градусів, креветки можна одягнути на шпажки, а можна викласти по одній на решітку, готуємо 7-10 хвилин. При поїданні модно вмочати в залишився маринад.