Рибні котлети - рецепти приготування
Якщо ви вирішили урізноманітнити раціон стравами з риби, то, ймовірно, перше, що прийде вам в голову – приготувати рибні котлети. Вони прості у приготуванні, можуть робитися з будь-якого виду риби і при цьому різноманітність рецептів не поступається аналогам з м'яса. Про наших улюблених рецепти приготування рибних котлет детальніше розповімо в цьому матеріалі.
Тріска відрізняється високою диетичностью, а її ніжне біле м'ясо легко пересихає, тому до приготування котлет з такої риби слід підходити з розумом.
Інгредієнти:
хлібна паніровка - 125 г;
філе тріски - 760 г;
ріпчаста цибуля - 95 г;
сметана - 45 г;
гострий перець - за смаком;
жменя зелені петрушки;
лимонний сік - 25 мл
Приготування
Очистіть філе тріски від дрібних кісточок і подрібніть. З останньою метою можна використовувати не тільки м'ясорубку або блендер, але і гострий ніж, так шматки риби в страві помітно більш відчутні.
Коли рибний фарш буде готовий, додайте до нього сметану, рубаний цибулю, гострий перець, зелень, цитрусовий сік, сіль і свіжу хлібну панірування. Добре вимісіть інгредієнти, бажано прямо руками, щоб напевно з'єднати їх між собою, після чого сформуйте порції маси котлетки і обсмажуйте до зарум'янювання, приготування рибних котлет не займає багато часу.
Як і інші лососеві риби-кета відрізняється жирністю, але навіть не дивлячись на це, для більш ніжного смаку і соковитості ми додаємо у фарш трохи м'якого масла.
Інгредієнти:
вершкове масло - 35 г;
яєчний білок - 1 шт.;
філе кети - 460 м;
майонез - 65 г;
крохмаль - 45 г;
лимонний сік - 10 мл
Приготування
Перекрутіть рибне філе і добре приправте його, а потім доповніть цитрусовим соком. Додайте до фаршу білок яйця і крохмаль, ретельно змішайте всі прямо руками. Покладіть шматочки м'якого масла і видавіть трохи майонезу, після чого повторно розмішайте. Приготування рибного фаршу для котлет закінчено, тепер залиште його в прохолоді на 15 хвилин для полегшення формування, а потім ліпіть порції фаршу і обсмажуйте до зарум'янювання.
Інгредієнти:
рибне філе - 540 г;
яйце - 1 шт.;
борошно - 85 м;
жменя зелені петрушки, базиліка;
цибуля ріпчаста - 35 г;
часник - 2 зубки.
Приготування
Почніть з очищення рибного філе та його подрібнення. Коли шматочки риби будуть нарізані, приправте їх і доповніть зеленню. Подрібніть цибулю і перетріть в пасту часникові зубки. Додайте всі до рибного фаршу, слідом вбийте яйце і всипте борошно. Ще раз перемішавши всі разом, сформуйте з маси котлети, а потім обсмажте на сковороді з добре розігрітою олією до зарум'янювання.
Навіть м'ясні котлети не рідко змішують з добавками начебто круп і овочів для збільшення загального обсягу страви на виході. Ми вирішили доповнити котлетну масу з червоної риби картоплею з тією ж метою, а також для того, щоб готові котлети вийшли більш ніжними.
Інгредієнти:
філе лосося - 320 г;
картопля - 270 г;
молоко - 115 мл;
борошно - 35 г;
медова гірчиця - 15 г;
зелень петрушки - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 55 г;
яйце - 1 шт.;
панірувальні сухарі.
Приготування
Почати слід з приготування пюре з відварної картоплі, для якого бульби спочатку відварюють, потім злегка охолоджують і розтирають в пюре разом з молоком. До готової суміші потім додають кріп і медову гірчицю, всипають борошно і кладуть подрібнену цибулю. Коли суміш буде готова, залишиться сформовать з неї котлети, занурити їх у збите яйце і обсипати в паніровці. Фінальний етап – обсмажування до зарум'янювання, після чого котлети можна подавати.
Рецепт приготування рибних котлет з тріски
Тріска відрізняється високою диетичностью, а її ніжне біле м'ясо легко пересихає, тому до приготування котлет з такої риби слід підходити з розумом.
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть філе тріски від дрібних кісточок і подрібніть. З останньою метою можна використовувати не тільки м'ясорубку або блендер, але і гострий ніж, так шматки риби в страві помітно більш відчутні.
Коли рибний фарш буде готовий, додайте до нього сметану, рубаний цибулю, гострий перець, зелень, цитрусовий сік, сіль і свіжу хлібну панірування. Добре вимісіть інгредієнти, бажано прямо руками, щоб напевно з'єднати їх між собою, після чого сформуйте порції маси котлетки і обсмажуйте до зарум'янювання, приготування рибних котлет не займає багато часу.
Рибні котлети з кети – рецепт приготування
Як і інші лососеві риби-кета відрізняється жирністю, але навіть не дивлячись на це, для більш ніжного смаку і соковитості ми додаємо у фарш трохи м'якого масла.
Інгредієнти:
Приготування
Перекрутіть рибне філе і добре приправте його, а потім доповніть цитрусовим соком. Додайте до фаршу білок яйця і крохмаль, ретельно змішайте всі прямо руками. Покладіть шматочки м'якого масла і видавіть трохи майонезу, після чого повторно розмішайте. Приготування рибного фаршу для котлет закінчено, тепер залиште його в прохолоді на 15 хвилин для полегшення формування, а потім ліпіть порції фаршу і обсмажуйте до зарум'янювання.
Рецепт приготування рубаних рибних котлет
Інгредієнти:
Приготування
Почніть з очищення рибного філе та його подрібнення. Коли шматочки риби будуть нарізані, приправте їх і доповніть зеленню. Подрібніть цибулю і перетріть в пасту часникові зубки. Додайте всі до рибного фаршу, слідом вбийте яйце і всипте борошно. Ще раз перемішавши всі разом, сформуйте з маси котлети, а потім обсмажте на сковороді з добре розігрітою олією до зарум'янювання.
Рецепт приготування рибних котлет в домашніх умовах
Навіть м'ясні котлети не рідко змішують з добавками начебто круп і овочів для збільшення загального обсягу страви на виході. Ми вирішили доповнити котлетну масу з червоної риби картоплею з тією ж метою, а також для того, щоб готові котлети вийшли більш ніжними.
Інгредієнти:
Приготування
Почати слід з приготування пюре з відварної картоплі, для якого бульби спочатку відварюють, потім злегка охолоджують і розтирають в пюре разом з молоком. До готової суміші потім додають кріп і медову гірчицю, всипають борошно і кладуть подрібнену цибулю. Коли суміш буде готова, залишиться сформовать з неї котлети, занурити їх у збите яйце і обсипати в паніровці. Фінальний етап – обсмажування до зарум'янювання, після чого котлети можна подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні котлети з щуки
Блюда з річкової рибки завжди вражають своїм насиченим смаком і неповторним ароматом. Наприклад щуки можна приготувати чудові ніжні котлетки, склад
Рецепт смачних котлет з м'ясного фаршу
Рецептів різноманітних котлет неймовірне безліч - складно визначити для себе ідеальний, не спробувавши кілька. Тому далі ми зібрали самі оригінальні
Рибні котлети з пікші
Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
Котлети з тріски - рецепт
Котлети з тріски, завдяки соковитості самого рибного філе, в результаті виходять дуже ніжними всередині і покриваються хрусткою скоринкою, при
Котлети з лосося
Котлети з лосося - чудовий варіант недільного обіду або вечері. А на гарнір можна подати відварні макарони, картопляне пюре або будь-який гарнір на
Рибні котлети на пару
Рибні котлети - смачне і корисне блюдо, хоч для повсякденного, хоч святкового столу. А приготування на пару дозволити зробити їх менш жирними і