Якщо ви вирішили урізноманітнити раціон стравами з риби, то, ймовірно, перше, що прийде вам в голову – приготувати рибні котлети. Вони прості у приготуванні, можуть робитися з будь-якого виду риби і при цьому різноманітність рецептів не поступається аналогам з м'яса. Про наших улюблених рецепти приготування рибних котлет детальніше розповімо в цьому матеріалі.
Рецепт приготування рибних котлет з тріски
Тріска відрізняється високою диетичностью, а її ніжне біле м'ясо легко пересихає, тому до приготування котлет з такої риби слід підходити з розумом.
Інгредієнти: хлібна паніровка - 125 г; філе тріски - 760 г; ріпчаста цибуля - 95 г; сметана - 45 г; гострий перець - за смаком; жменя зелені петрушки; лимонний сік - 25 мл Приготування Очистіть філе тріски від дрібних кісточок і подрібніть. З останньою метою можна використовувати не тільки м'ясорубку або блендер, але і гострий ніж, так шматки риби в страві помітно більш відчутні.
Коли рибний фарш буде готовий, додайте до нього сметану, рубаний цибулю, гострий перець, зелень, цитрусовий сік, сіль і свіжу хлібну панірування. Добре вимісіть інгредієнти, бажано прямо руками, щоб напевно з'єднати їх між собою, після чого сформуйте порції маси котлетки і обсмажуйте до зарум'янювання, приготування рибних котлет не займає багато часу.
Рибні котлети з кети – рецепт приготування
Як і інші лососеві риби-кета відрізняється жирністю, але навіть не дивлячись на це, для більш ніжного смаку і соковитості ми додаємо у фарш трохи м'якого масла.
Інгредієнти: вершкове масло - 35 г; яєчний білок - 1 шт.; філе кети - 460 м; майонез - 65 г; крохмаль - 45 г; лимонний сік - 10 мл Приготування Перекрутіть рибне філе і добре приправте його, а потім доповніть цитрусовим соком. Додайте до фаршу білок яйця і крохмаль, ретельно змішайте всі прямо руками. Покладіть шматочки м'якого масла і видавіть трохи майонезу, після чого повторно розмішайте. Приготування рибного фаршу для котлет закінчено, тепер залиште його в прохолоді на 15 хвилин для полегшення формування, а потім ліпіть порції фаршу і обсмажуйте до зарум'янювання.
Рецепт приготування рубаних рибних котлет
Інгредієнти: рибне філе - 540 г; яйце - 1 шт.; борошно - 85 м; жменя зелені петрушки, базиліка; цибуля ріпчаста - 35 г; часник - 2 зубки. Приготування Почніть з очищення рибного філе та його подрібнення. Коли шматочки риби будуть нарізані, приправте їх і доповніть зеленню. Подрібніть цибулю і перетріть в пасту часникові зубки. Додайте всі до рибного фаршу, слідом вбийте яйце і всипте борошно. Ще раз перемішавши всі разом, сформуйте з маси котлети, а потім обсмажте на сковороді з добре розігрітою олією до зарум'янювання.
Рецепт приготування рибних котлет в домашніх умовах
Навіть м'ясні котлети не рідко змішують з добавками начебто круп і овочів для збільшення загального обсягу страви на виході. Ми вирішили доповнити котлетну масу з червоної риби картоплею з тією ж метою, а також для того, щоб готові котлети вийшли більш ніжними.
Інгредієнти: філе лосося - 320 г; картопля - 270 г; молоко - 115 мл; борошно - 35 г; медова гірчиця - 15 г; зелень петрушки - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 55 г; яйце - 1 шт.; панірувальні сухарі. Приготування Почати слід з приготування пюре з відварної картоплі, для якого бульби спочатку відварюють, потім злегка охолоджують і розтирають в пюре разом з молоком. До готової суміші потім додають кріп і медову гірчицю, всипають борошно і кладуть подрібнену цибулю. Коли суміш буде готова, залишиться сформовать з неї котлети, занурити їх у збите яйце і обсипати в паніровці. Фінальний етап – обсмажування до зарум'янювання, після чого котлети можна подавати.