Рибні котлети в духовці
Ми знаємо, що риба, та й взагалі морепродукти є дуже корисними продуктами, які належним чином зобов'язані бути присутніми в раціоні людини. Для того, щоб ви їли не тільки рибку, смажену на сковороді ми пропонуємо урізноманітнити ваше меню і приготувати її в духовці, у вигляді рибних котлет. Та й користі від такої страви ви отримаєте більше, оскільки будь-яке блюдо, приготовлене в духовці набагато смачніше і корисніше того, що готувалося в олії на сковороді. Отже, давайте приступимо до приготування рибних котлет і далі ми розповімо, як їх смачно запекти в духовці.
Інгредієнти:
готовий рибний фарш – 900 г;
білий хліб – 4-5 шматків;
вода – 100 мл;
ріпчаста цибуля (великий) – 15 шт.;
курячі яйця – 2 шт.;
оливкова олія – 3 ст. ложки;
сіль, цукор – по 2 щіпки;
пшеничне борошно – 150 г;
крохмаль (картопляний)– 1 ст. ложка.
Приготування
Готовий рибний фарш переміщаємо в мисочку, в якій буде зручно з'єднувати і перемішувати інгредієнти. Черствий білий хліб змочуємо в питній воді і тут же віджимаємо. Отримані хлібні кульки кладемо у фарш. Ріпчасту цибулю нарізаємо звичайними кубиками, який додаємо в загальну миску. Чистими руками перемішуємо сполучені інгредієнти, потім доливаємо сюди чарку води, додаємо по парі дрібок солі, цукру, свіжі яйця і оливкове масло. А тепер вимішуємо фарш протягом трьох хвилин. Відбираємо потроху фаршу долонею і надаємо йому кругленьку форму. Обвалюємо котлети в суміші з крохмалю і борошна, а після викладаємо їх в ряд на лист, покритий листом пекарської папери, добре змочений водою. Для запікання виставляємо їх по центру прогрітій до 195 градусів духовки і дістаємо вже готовими через 40 хвилин.
Інгредієнти:
тушка минтая – 800 г;
підсушений білий хліб – 3 шматка;
молоко – 120 мл;
молодий часник – 2 зубки;
ріпчаста цибуля – 2 шт.;
яйце (велике) – 1 шт.;
сіль – за смаком;
суміш перців – за смаком;
рослинне масло – 2 ст. ложки;
сухарі для панірування – 50 р.
Приготування
Знімемо з рибини шкуру і видаляємо плавці, а потім акуратно відокремлюємо філе минтая від хребта. Поміщаємо його в чашу блендера і добре перемелюємо. Звільняємо чашу і заповнюємо її очищеним цибулею і подрібнюємо його до стану маленьких шматочків. Підсушений хлібець розмочуємо в молоці, яке після віджимаємо, а хліб кладемо в миску з фаршем і цибулею. У цю ж миску, через спеціальний прес продавлюємо зубки часнику і вбиваємо сире куряче яйце. Вводимо рослинне масло, притрушиваем фарш сумішшю перців і присаливаем за смаком сіллю. Приклавши трохи зусиль, гарненько вимішуємо фарш. Скачуємо з нього кульки, а після притискаємо долонею і отримуємо котлети, які обвалюють у спеціальних сухарях і компактно розкладаємо по широкій формі з жаростійкого скла. Ставимо форму в духовку, прогрітий до 190-градусної температури. Запікаємо смачні котлетки з минтая близько 35-40 хвилин.
Інгредієнти:
Для фаршу:
філе щуки – 600 г;
м'якуш білого підсушеного хліба – 150 г;
вершкове масло – 70 г;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
часник – 2 зубки;
яйце (велике) – 1 шт.;
перець, сіль – за смаком.
Для соусу:
рослинна олія – 40 г;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
борошно – 1 ст. ложка;
сметана – 300 мл;
нарізана зелень кропу – 2 ст. ложки.
Приготування
Пропускаємо Через м'ясорубку філе щуки, змочений в простій воді і добре віджатий м'якушка хліба, вершкове масло, невеликі зубчики часнику, ріпчасту цибулю. Отриману суміш присипаємо за смаком перцем і присаливаем дрібною сіллю. Потім додаємо сюди сире куряче яйце і ретельно перемішуємо фарш. З нього ліпимо котлетки і викладаємо їх у форму. Ставимо в духовку, вже прогріту до 185 градусів на 13-15 хвилин.
На рослинному, прогрітому маслі обсмажуємо до м'якості подрібнений кубиками цибулю. Додаємо до нього пшеничне борошно і часто помішуючи, смажимо ще 2 а то і 3 хвилини. Виливаємо в сковороду сметану і також, не забуваючи помішувати, варимо соус 9-10 хвилин на слабенькому вогні. За 3 хвилини до готовності додаємо зелень кропу.
Після закінчення часу дістаємо форму з рибними котлетами, заливаємо їх готовим сметанним соусом і знову ставимо все назад ще на 20 хвилин.
Котлети з рибного фаршу, запечені в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Готовий рибний фарш переміщаємо в мисочку, в якій буде зручно з'єднувати і перемішувати інгредієнти. Черствий білий хліб змочуємо в питній воді і тут же віджимаємо. Отримані хлібні кульки кладемо у фарш. Ріпчасту цибулю нарізаємо звичайними кубиками, який додаємо в загальну миску. Чистими руками перемішуємо сполучені інгредієнти, потім доливаємо сюди чарку води, додаємо по парі дрібок солі, цукру, свіжі яйця і оливкове масло. А тепер вимішуємо фарш протягом трьох хвилин. Відбираємо потроху фаршу долонею і надаємо йому кругленьку форму. Обвалюємо котлети в суміші з крохмалю і борошна, а після викладаємо їх в ряд на лист, покритий листом пекарської папери, добре змочений водою. Для запікання виставляємо їх по центру прогрітій до 195 градусів духовки і дістаємо вже готовими через 40 хвилин.
Рецепт рибних котлет з минтая в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Знімемо з рибини шкуру і видаляємо плавці, а потім акуратно відокремлюємо філе минтая від хребта. Поміщаємо його в чашу блендера і добре перемелюємо. Звільняємо чашу і заповнюємо її очищеним цибулею і подрібнюємо його до стану маленьких шматочків. Підсушений хлібець розмочуємо в молоці, яке після віджимаємо, а хліб кладемо в миску з фаршем і цибулею. У цю ж миску, через спеціальний прес продавлюємо зубки часнику і вбиваємо сире куряче яйце. Вводимо рослинне масло, притрушиваем фарш сумішшю перців і присаливаем за смаком сіллю. Приклавши трохи зусиль, гарненько вимішуємо фарш. Скачуємо з нього кульки, а після притискаємо долонею і отримуємо котлети, які обвалюють у спеціальних сухарях і компактно розкладаємо по широкій формі з жаростійкого скла. Ставимо форму в духовку, прогрітий до 190-градусної температури. Запікаємо смачні котлетки з минтая близько 35-40 хвилин.
Рецепт дуже смачних рибних котлет в духовці з соусом
Інгредієнти:
Для фаршу:
Для соусу:
Приготування
Пропускаємо Через м'ясорубку філе щуки, змочений в простій воді і добре віджатий м'якушка хліба, вершкове масло, невеликі зубчики часнику, ріпчасту цибулю. Отриману суміш присипаємо за смаком перцем і присаливаем дрібною сіллю. Потім додаємо сюди сире куряче яйце і ретельно перемішуємо фарш. З нього ліпимо котлетки і викладаємо їх у форму. Ставимо в духовку, вже прогріту до 185 градусів на 13-15 хвилин.
На рослинному, прогрітому маслі обсмажуємо до м'якості подрібнений кубиками цибулю. Додаємо до нього пшеничне борошно і часто помішуючи, смажимо ще 2 а то і 3 хвилини. Виливаємо в сковороду сметану і також, не забуваючи помішувати, варимо соус 9-10 хвилин на слабенькому вогні. За 3 хвилини до готовності додаємо зелень кропу.
Після закінчення часу дістаємо форму з рибними котлетами, заливаємо їх готовим сметанним соусом і знову ставимо все назад ще на 20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні котлети з минтая
Урізноманітнити домашнє рибне меню можна незвичайно смачними котлетами, цікаві рецепти яких детально описані далі. Розповімо, як зробити чудово
Рибні котлети на пару в мультиварці
Будь-яке блюдо з риби можна назвати корисним, але якщо продукт подати у вигляді котлет, та ще й приготованих на пару - безсумнівно, користь такої
Рибні котлети з пікші
Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
Котлети з минтая
Котлети з минтая - смачне і досить просте у приготуванні блюдо. Їх можна подати з будь-яким гарніром, відварною картоплею, рисом, гречкою і т. д.
Котлети з щуки з салом
Сьогодні ми з вами поговоримо про рибні котлетки, зокрема мова піде про смачні котлети з щуки з салом. Вони виходять низькокалорійними і чудово
Рибні котлети в мультиварці
Котлети з риби - корисне і смачне блюдо, яке сподобається і дорослим, і дітям. Приготувати їх досить просто, а ще більше процес дозволить спростити