Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рибні котлети в духовці

Рибні котлети в духовці

10-04-2016, 22:02
3 517
Рибні котлети в духовці
Ми знаємо, що риба, та й взагалі морепродукти є дуже корисними продуктами, які належним чином зобов'язані бути присутніми в раціоні людини. Для того, щоб ви їли не тільки рибку, смажену на сковороді ми пропонуємо урізноманітнити ваше меню і приготувати її в духовці, у вигляді рибних котлет. Та й користі від такої страви ви отримаєте більше, оскільки будь-яке блюдо, приготовлене в духовці набагато смачніше і корисніше того, що готувалося в олії на сковороді. Отже, давайте приступимо до приготування рибних котлет і далі ми розповімо, як їх смачно запекти в духовці.

Котлети з рибного фаршу, запечені в духовці


Інгредієнти:

  • готовий рибний фарш – 900 г;

  • білий хліб – 4-5 шматків;

  • вода – 100 мл;

  • ріпчаста цибуля (великий) – 15 шт.;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • оливкова олія – 3 ст. ложки;

  • сіль, цукор – по 2 щіпки;

  • пшеничне борошно – 150 г;

  • крохмаль (картопляний)– 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Готовий рибний фарш переміщаємо в мисочку, в якій буде зручно з'єднувати і перемішувати інгредієнти. Черствий білий хліб змочуємо в питній воді і тут же віджимаємо. Отримані хлібні кульки кладемо у фарш. Ріпчасту цибулю нарізаємо звичайними кубиками, який додаємо в загальну миску. Чистими руками перемішуємо сполучені інгредієнти, потім доливаємо сюди чарку води, додаємо по парі дрібок солі, цукру, свіжі яйця і оливкове масло. А тепер вимішуємо фарш протягом трьох хвилин. Відбираємо потроху фаршу долонею і надаємо йому кругленьку форму. Обвалюємо котлети в суміші з крохмалю і борошна, а після викладаємо їх в ряд на лист, покритий листом пекарської папери, добре змочений водою. Для запікання виставляємо їх по центру прогрітій до 195 градусів духовки і дістаємо вже готовими через 40 хвилин.

    Рецепт рибних котлет з минтая в духовці


    Інгредієнти:

  • тушка минтая – 800 г;

  • підсушений білий хліб – 3 шматка;

  • молоко – 120 мл;

  • молодий часник – 2 зубки;

  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;

  • яйце (велике) – 1 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • суміш перців – за смаком;

  • рослинне масло – 2 ст. ложки;

  • сухарі для панірування – 50 р.


  • Приготування
    Знімемо з рибини шкуру і видаляємо плавці, а потім акуратно відокремлюємо філе минтая від хребта. Поміщаємо його в чашу блендера і добре перемелюємо. Звільняємо чашу і заповнюємо її очищеним цибулею і подрібнюємо його до стану маленьких шматочків. Підсушений хлібець розмочуємо в молоці, яке після віджимаємо, а хліб кладемо в миску з фаршем і цибулею. У цю ж миску, через спеціальний прес продавлюємо зубки часнику і вбиваємо сире куряче яйце. Вводимо рослинне масло, притрушиваем фарш сумішшю перців і присаливаем за смаком сіллю. Приклавши трохи зусиль, гарненько вимішуємо фарш. Скачуємо з нього кульки, а після притискаємо долонею і отримуємо котлети, які обвалюють у спеціальних сухарях і компактно розкладаємо по широкій формі з жаростійкого скла. Ставимо форму в духовку, прогрітий до 190-градусної температури. Запікаємо смачні котлетки з минтая близько 35-40 хвилин.

    Рецепт дуже смачних рибних котлет в духовці з соусом


    Інгредієнти:
    Для фаршу:

  • філе щуки – 600 г;

  • м'якуш білого підсушеного хліба – 150 г;

  • вершкове масло – 70 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • яйце (велике) – 1 шт.;

  • перець, сіль – за смаком.


  • Для соусу:

  • рослинна олія – 40 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • борошно – 1 ст. ложка;

  • сметана – 300 мл;

  • нарізана зелень кропу – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Пропускаємо Через м'ясорубку філе щуки, змочений в простій воді і добре віджатий м'якушка хліба, вершкове масло, невеликі зубчики часнику, ріпчасту цибулю. Отриману суміш присипаємо за смаком перцем і присаливаем дрібною сіллю. Потім додаємо сюди сире куряче яйце і ретельно перемішуємо фарш. З нього ліпимо котлетки і
    Рибні котлети в духовці
    викладаємо їх у форму. Ставимо в духовку, вже прогріту до 185 градусів на 13-15 хвилин.
    На рослинному, прогрітому маслі обсмажуємо до м'якості подрібнений кубиками цибулю. Додаємо до нього пшеничне борошно і часто помішуючи, смажимо ще 2 а то і 3 хвилини. Виливаємо в сковороду сметану і також, не забуваючи помішувати, варимо соус 9-10 хвилин на слабенькому вогні. За 3 хвилини до готовності додаємо зелень кропу.
    Після закінчення часу дістаємо форму з рибними котлетами, заливаємо їх готовим сметанним соусом і знову ставимо все назад ще на 20 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рибні котлети з минтая
    Рибні котлети з минтая
    Урізноманітнити домашнє рибне меню можна незвичайно смачними котлетами, цікаві рецепти яких детально описані далі. Розповімо, як зробити чудово
    Рибні котлети на пару в мультиварці
    Рибні котлети на пару в мультиварці
    Будь-яке блюдо з риби можна назвати корисним, але якщо продукт подати у вигляді котлет, та ще й приготованих на пару - безсумнівно, користь такої
    Рибні котлети з пікші
    Рибні котлети з пікші
    Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
    Котлети з минтая
    Котлети з минтая
    Котлети з минтая - смачне і досить просте у приготуванні блюдо. Їх можна подати з будь-яким гарніром, відварною картоплею, рисом, гречкою і т. д.
    Котлети з щуки з салом
    Котлети з щуки з салом
    Сьогодні ми з вами поговоримо про рибні котлетки, зокрема мова піде про смачні котлети з щуки з салом. Вони виходять низькокалорійними і чудово
    Рибні котлети в мультиварці
    Рибні котлети в мультиварці
    Котлети з риби - корисне і смачне блюдо, яке сподобається і дорослим, і дітям. Приготувати їх досить просто, а ще більше процес дозволить спростити