Ми знаємо, що риба, та й взагалі морепродукти є дуже корисними продуктами, які належним чином зобов'язані бути присутніми в раціоні людини. Для того, щоб ви їли не тільки рибку, смажену на сковороді ми пропонуємо урізноманітнити ваше меню і приготувати її в духовці, у вигляді рибних котлет. Та й користі від такої страви ви отримаєте більше, оскільки будь-яке блюдо, приготовлене в духовці набагато смачніше і корисніше того, що готувалося в олії на сковороді. Отже, давайте приступимо до приготування рибних котлет і далі ми розповімо, як їх смачно запекти в духовці.
Котлети з рибного фаршу, запечені в духовці
Інгредієнти: готовий рибний фарш – 900 г; білий хліб – 4-5 шматків; вода – 100 мл; ріпчаста цибуля (великий) – 15 шт.; курячі яйця – 2 шт.; оливкова олія – 3 ст. ложки; сіль, цукор – по 2 щіпки; пшеничне борошно – 150 г; крохмаль (картопляний)– 1 ст. ложка. Приготування Готовий рибний фарш переміщаємо в мисочку, в якій буде зручно з'єднувати і перемішувати інгредієнти. Черствий білий хліб змочуємо в питній воді і тут же віджимаємо. Отримані хлібні кульки кладемо у фарш. Ріпчасту цибулю нарізаємо звичайними кубиками, який додаємо в загальну миску. Чистими руками перемішуємо сполучені інгредієнти, потім доливаємо сюди чарку води, додаємо по парі дрібок солі, цукру, свіжі яйця і оливкове масло. А тепер вимішуємо фарш протягом трьох хвилин. Відбираємо потроху фаршу долонею і надаємо йому кругленьку форму. Обвалюємо котлети в суміші з крохмалю і борошна, а після викладаємо їх в ряд на лист, покритий листом пекарської папери, добре змочений водою. Для запікання виставляємо їх по центру прогрітій до 195 градусів духовки і дістаємо вже готовими через 40 хвилин.
Рецепт рибних котлет з минтая в духовці
Інгредієнти: тушка минтая – 800 г; підсушений білий хліб – 3 шматка; молоко – 120 мл; молодий часник – 2 зубки; ріпчаста цибуля – 2 шт.; яйце (велике) – 1 шт.; сіль – за смаком; суміш перців – за смаком; рослинне масло – 2 ст. ложки; сухарі для панірування – 50 р. Приготування Знімемо з рибини шкуру і видаляємо плавці, а потім акуратно відокремлюємо філе минтая від хребта. Поміщаємо його в чашу блендера і добре перемелюємо. Звільняємо чашу і заповнюємо її очищеним цибулею і подрібнюємо його до стану маленьких шматочків. Підсушений хлібець розмочуємо в молоці, яке після віджимаємо, а хліб кладемо в миску з фаршем і цибулею. У цю ж миску, через спеціальний прес продавлюємо зубки часнику і вбиваємо сире куряче яйце. Вводимо рослинне масло, притрушиваем фарш сумішшю перців і присаливаем за смаком сіллю. Приклавши трохи зусиль, гарненько вимішуємо фарш. Скачуємо з нього кульки, а після притискаємо долонею і отримуємо котлети, які обвалюють у спеціальних сухарях і компактно розкладаємо по широкій формі з жаростійкого скла. Ставимо форму в духовку, прогрітий до 190-градусної температури. Запікаємо смачні котлетки з минтая близько 35-40 хвилин.
Рецепт дуже смачних рибних котлет в духовці з соусом
Інгредієнти: Для фаршу:
філе щуки – 600 г; м'якуш білого підсушеного хліба – 150 г; вершкове масло – 70 г; цибуля ріпчаста – 1 шт.; часник – 2 зубки; яйце (велике) – 1 шт.; перець, сіль – за смаком. Для соусу:
рослинна олія – 40 г; цибуля ріпчаста – 1 шт.; борошно – 1 ст. ложка; сметана – 300 мл; нарізана зелень кропу – 2 ст. ложки. Приготування Пропускаємо Через м'ясорубку філе щуки, змочений в простій воді і добре віджатий м'якушка хліба, вершкове масло, невеликі зубчики часнику, ріпчасту цибулю. Отриману суміш присипаємо за смаком перцем і присаливаем дрібною сіллю. Потім додаємо сюди сире куряче яйце і ретельно перемішуємо фарш. З нього ліпимо котлетки і
викладаємо їх у форму. Ставимо в духовку, вже прогріту до 185 градусів на 13-15 хвилин.
На рослинному, прогрітому маслі обсмажуємо до м'якості подрібнений кубиками цибулю. Додаємо до нього пшеничне борошно і часто помішуючи, смажимо ще 2 а то і 3 хвилини. Виливаємо в сковороду сметану і також, не забуваючи помішувати, варимо соус 9-10 хвилин на слабенькому вогні. За 3 хвилини до готовності додаємо зелень кропу.
Після закінчення часу дістаємо форму з рибними котлетами, заливаємо їх готовим сметанним соусом і знову ставимо все назад ще на 20 хвилин.