Рецепт тіста на домашні пельмені

Класичне тісто для домашніх пельменів - рецепт на воді
Почати пропонуємо з простою класики, інгредієнти для приготування якої вже напевно знайдуться у вас під рукою.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити тісто на домашні пельмені, рекомендуємо очистити борошно від будь-якого можливого сміття шляхом попереднього просіювання. Після, з'єднайте борошно з пучкою солі і перемішайте, влийте олію і теплу воду. Температура останньої дозволить ниткам глютену розслабитися і зробить готове тісто еластичним. Перед початком розкочування тесту неодмінно слід полежати під вологою серветкою не менше півгодини, а можна і зовсім замісити його завчасно і залиште в холодильнику, попередньо обернувши плівкою.
Тісто для домашніх пельменів – рецепт на молоці
Ніжність цього тесту неможливо передати словами, а все не тільки завдяки основі з молока, але і із-за додавання одного картопляного бульби. Саме картопля робить оболонку пельменя делікатною.
Інгредієнти:
Приготування
Основа для такого тесту готується незвично. Молоко підігрівають з шматочком масла, а потім кладуть до нього бульба картоплі і розминають в пюре. Таке картопляне пюре змішують з борошном до утворення однорідного тіста, після чого тісто залишають повністю охолонути, розгортають на присипаному борошном столі і приступають до формування пельменів .
Заварне тісто для домашніх пельменів
Заварювання тесту допомагає зробити звичайне тісто помітно більш м'яким. Текстура у такого тесту досить в'язка, але в нарізаному вигляді з ним зручно працювати, а тому випробувати такий спосіб приготування слід неодмінно.
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте борошно з хорошою пучкою солі. Воду доведіть до кипіння і змішайте окріп з обома видами масла. Влийте окріп з маслом до борошні і замісіть тісто з допомогою ложки, поки воно не збереться разом. Коли грудки тіста охолонуть до комфортної температури, зберіть їх разом і вимісіть руками разом. Готове тісто залиште на півгодини, а потім приступайте до розкочуванні, нарізці і формуванні.
Тісто для домашніх пельменів з яйцем
Якщо хочете приготувати щільне тісто, яке добре утримувало б навіть саму водянисту начинку , то доповніть стандартну суміш інгредієнтів яйцем. Яйце, як відмінний зв'язуючий компонент, допоможе не тільки з легкістю ліпити пельмені, але і варити їх не боячись перетворити тісто в кашу.

Інгредієнти:
Приготування
Яйця збийте з пучкою солі. До борошна влити крижану воду і збиті яйця. Перемішайте всі інгредієнти разом прямо руками. Спершу буде здаватися, що тісто вийшло надмірно крутим, але варто добре вимішати і дати відлежатися з півгодини при кімнатній температурі, як воно стане м'яким і простим у розминці. Приготування тіста для пельменів в домашніх умовах закінчено, а тому можна приступати до його нарізці і формуванні.
Рекомендуємо добрі рецепти

Тісто для пельменів на мінеральній воді
Напевно всі знають, що ідеальним тісто для домашніх пельменів виходить саме на основі води. Пропонуємо не відступати від правильної рецептури, але

Ніжне тісто для пельменів
Тісто для чудових домашніх пельменів має бути неодмінно тонким, проте досить міцним, здатним утримати смачну, соковиту начинку. Але головне, оболонка

Як приготувати пельмені в домашніх умовах?
Напевно, найпопулярнішим блюдом можна назвати пельмені - їх точно готують в кожному будинку. І далі поговоримо про те, як зробити їх самостійно і

Тісто на пельмені - класичний рецепт
Важливою умовою успіху в приготуванні домашніх пельменів є правильне тісто. Оболонка виробу повинна бути досить тонкою й досить міцною, щоб витримати

Як зробити тісто для пельменів?
Рецептів вдалого тіста для пельменів досить багато і вибрати ідеальне можна лише спробувавши зробити кілька варіантів. У цій статті описано базові

Рецепт тіста для пельменів
Всі ми з вами любимо пельмені, їх, звісно, можна купити в магазині і просто зварити. Але найсмачніші пельмені, звичайно ж, домашні. І в нашій статті