Як приготувати пельмені в домашніх умовах?
Так само як борщ і пироги, пельмені є класичним представником традиційної слов'янської кухні. В основному їх роблять з досить крутого, але тонко розкачаного тіста, доповненого начинкою з яловичини, птиці або навіть дичини (все залежить від регіону). Розмір, як і спосіб подачі страви, можуть широко варіюватися. Нижче ми спробуємо розібратися з тим, як приготувати пельмені в домашніх умовах з самим різноманітним технологіям.
Почнемо з звичного і мінімалістичного рецепта дрібних пельменів з начинкою з м'ясного фаршу (свинина+яловичина). Подавати їх слід з невеликою кількістю бульйону , великою кількістю меленого перцю і сметаною.
Інгредієнти:
м'ясний фарш - 840 г;
ріпчаста цибуля - 110 г;
борошно - 480 м;
крижана вода - 240 мл;
рослинне масло - 45 мл
Приготування
Як і обіцяли, готуватися пельменний тісто, як і сама начинка, буде мінімуму інгредієнтів. Спершу з'єднайте борошно з хорошою пучкою солі, а потім влийте крижану воду. Зберіть тісто разом і добре вимісіть його до отримання тугий маси. Почніть поступово вбивати в тісто олію. Завдяки маслу тісто стане помітно більш еластичним і простим у роботі. Щоб ще більше полегшити лід і ліплення, залиште його відпочити на півгодини, накривши вологою серветкою.
Змішайте м'ясний фарш з щедрою пучкою солі і свіжозмеленого перцю, додайте подрібнену цибулю.
Розкачайте тісто і наріжте його на круги бажаного розміру. У центр кожного викладіть порцію м'ясної начинки і защепіть краю. Якщо ви не знаєте як швидко приготувати пельмені в домашніх умовах, то скористайтеся спеціальною формою для ліплення пельменів. Надсилайте пельмені варитися в киплячій воді до спливання.
Пельмені також можна заморозити про запас, попередньо повністю заморозивши їх на дошці або деку, а потім пересипавши в пакети.
Від інших сибірські пельмені відрізняються своїм розміром і складом начинки. Фарш із звичайної свинини з яловичиною можуть доповнювати лосятиною або ведмежатиною. Окрім іншого, в основу тесту із пшеничного борошна можуть підсипати трохи житнього.
Інгредієнти:
фарш (яловичина, свинина) - 690 м;
цибуля ріпчаста - 90 г;
бульйон м'ясний - 75 мл;
борошно пшеничне - 290 г;
борошно житнє - 35 г;
молочна сироватка - 185 мл
Приготування
Перед тим, як правильно приготувати пельмені в домашніх умовах, замісіть тісто, так як йому потрібен час на расстойку. З'єднайте обидва види борошна з пучкою солі і влийте молочну сироватку. Замісивши круте тісто, залиште його відпочити на півгодини, а самі прийміть за просту начинку. В ідеалі, м'ясо для начинки робиться вручну сокиркою, але для прискорення процесу використовуйте фарш. Приправивши суміш свинини з яловичиною, влийте до них м'ясний бульйон і додайте подрібнену цибулю.
Відпочиле тісто скачайте в джгут і наріжте невеликими порціями, після чого кожну окрему з них розкачайте і викладіть в центр порцію начинки. Краї зліпіть разом, заморозьте пельмені, а потім відварюйте до м'якості тесту.
Інгредієнти:
Для тіста:
кефір - 165 мл;
сметана - 10 г;
вода - 460 мл;
яйця - 2 шт.;
борошно - 840 р.
Для начинки:
курятина - 780 г;
рослинне масло - 35 мл;
ріпчаста цибуля - 130 г;
часник - 3 зубки;
жменя зелені петрушки.
Приготування
Для тіста збийте яйця зі сметаною і кефіром. Влийте воду, а потім рідини додайте до борошна, попередньо посоливши його. Ретельно обмяв готове тісто, залиште його полежати на час підготовки начинки.
Для начинки змішайте порубану курятину з зеленню і пучкою солі. Подрібнивши цибулю, спасеруйте його і додайте пюрированный часник. Через півхвилини зніміть засмажку з вогню і з'єднайте з фаршем.
Прискорити ліплення пельменів будинку допоможе спеціальна форма. Після, заморозьте їх і відварюйте.
Як зробити смачні пельмені будинку?
Почнемо з звичного і мінімалістичного рецепта дрібних пельменів з начинкою з м'ясного фаршу (свинина+яловичина). Подавати їх слід з невеликою кількістю бульйону , великою кількістю меленого перцю і сметаною.
Інгредієнти:
Приготування
Як і обіцяли, готуватися пельменний тісто, як і сама начинка, буде мінімуму інгредієнтів. Спершу з'єднайте борошно з хорошою пучкою солі, а потім влийте крижану воду. Зберіть тісто разом і добре вимісіть його до отримання тугий маси. Почніть поступово вбивати в тісто олію. Завдяки маслу тісто стане помітно більш еластичним і простим у роботі. Щоб ще більше полегшити лід і ліплення, залиште його відпочити на півгодини, накривши вологою серветкою.
Змішайте м'ясний фарш з щедрою пучкою солі і свіжозмеленого перцю, додайте подрібнену цибулю.
Розкачайте тісто і наріжте його на круги бажаного розміру. У центр кожного викладіть порцію м'ясної начинки і защепіть краю. Якщо ви не знаєте як швидко приготувати пельмені в домашніх умовах, то скористайтеся спеціальною формою для ліплення пельменів. Надсилайте пельмені варитися в киплячій воді до спливання.
Пельмені також можна заморозити про запас, попередньо повністю заморозивши їх на дошці або деку, а потім пересипавши в пакети.
Як приготувати сибірські пельмені в домашніх умовах?
Від інших сибірські пельмені відрізняються своїм розміром і складом начинки. Фарш із звичайної свинини з яловичиною можуть доповнювати лосятиною або ведмежатиною. Окрім іншого, в основу тесту із пшеничного борошна можуть підсипати трохи житнього.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як правильно приготувати пельмені в домашніх умовах, замісіть тісто, так як йому потрібен час на расстойку. З'єднайте обидва види борошна з пучкою солі і влийте молочну сироватку. Замісивши круте тісто, залиште його відпочити на півгодини, а самі прийміть за просту начинку. В ідеалі, м'ясо для начинки робиться вручну сокиркою, але для прискорення процесу використовуйте фарш. Приправивши суміш свинини з яловичиною, влийте до них м'ясний бульйон і додайте подрібнену цибулю.
Відпочиле тісто скачайте в джгут і наріжте невеликими порціями, після чого кожну окрему з них розкачайте і викладіть в центр порцію начинки. Краї зліпіть разом, заморозьте пельмені, а потім відварюйте до м'якості тесту.
Як смачно приготувати пельмені будинку?
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для тіста збийте яйця зі сметаною і кефіром. Влийте воду, а потім рідини додайте до борошна, попередньо посоливши його. Ретельно обмяв готове тісто, залиште його полежати на час підготовки начинки.
Для начинки змішайте порубану курятину з зеленню і пучкою солі. Подрібнивши цибулю, спасеруйте його і додайте пюрированный часник. Через півхвилини зніміть засмажку з вогню і з'єднайте з фаршем.
Прискорити ліплення пельменів будинку допоможе спеціальна форма. Після, заморозьте їх і відварюйте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити тісто для пельменів?
Рецептів вдалого тіста для пельменів досить багато і вибрати ідеальне можна лише спробувавши зробити кілька варіантів. У цій статті описано базові
Пельмені в мультиварці
Приготувати пельмені звичайним способом, зваривши в каструлі може кожен, а от зробити з них що-небудь оригінальне і з новим смаком фантазії вистачить
Як приготувати пельмені?
Пельмені - одне з найулюбленіших страв сучасних чоловіків. Звичайно, зараз їх можна купити в будь-якому супермаркеті, прийти додому, зварити і подати
Пельмені з грибами
Пельмені з грибами - незвичайне і дуже смачне блюдо, яке припаде до душі кожному. Рецепти їх приготування ви знайдете в цій статті. А ще ми
Пельмені в горщиках - рецепт
Пельмені - це традиційне російське блюдо, варіантів приготування яке існує безліч. Їх варять, готують на пару, смажать, а також запікають. Ось про
Пельмені в пароварці
Пельмені можна смажити, варити, або навіть запікати в духовці, але зручніше всього готувати пельмені на пару, адже вони виходять такими ж ніжними, як