Вернуться назад Распечатать

Як приготувати пельмені в домашніх умовах?

Як приготувати пельмені в домашніх умовах?
Так само як борщ і пироги, пельмені є класичним представником традиційної слов'янської кухні. В основному їх роблять з досить крутого, але тонко розкачаного тіста, доповненого начинкою з яловичини, птиці або навіть дичини (все залежить від регіону). Розмір, як і спосіб подачі страви, можуть широко варіюватися. Нижче ми спробуємо розібратися з тим, як приготувати пельмені в домашніх умовах з самим різноманітним технологіям.

Як зробити смачні пельмені будинку?


Почнемо з звичного і мінімалістичного рецепта дрібних пельменів з начинкою з м'ясного фаршу (свинина+яловичина). Подавати їх слід з невеликою кількістю бульйону , великою кількістю меленого перцю і сметаною.
Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 840 г;

  • ріпчаста цибуля - 110 г;

  • борошно - 480 м;

  • крижана вода - 240 мл;

  • рослинне масло - 45 мл


  • Приготування
    Як і обіцяли, готуватися пельменний тісто, як і сама начинка, буде мінімуму інгредієнтів. Спершу з'єднайте борошно з хорошою пучкою солі, а потім влийте крижану воду. Зберіть тісто разом і добре вимісіть його до отримання тугий маси. Почніть поступово вбивати в тісто олію. Завдяки маслу тісто стане помітно більш еластичним і простим у роботі. Щоб ще більше полегшити лід і ліплення, залиште його відпочити на півгодини, накривши вологою серветкою.
    Змішайте м'ясний фарш з щедрою пучкою солі і свіжозмеленого перцю, додайте подрібнену цибулю.
    Розкачайте тісто і наріжте його на круги бажаного розміру. У центр кожного викладіть порцію м'ясної начинки і защепіть краю. Якщо ви не знаєте як швидко приготувати пельмені в домашніх умовах, то скористайтеся спеціальною формою для ліплення пельменів. Надсилайте пельмені варитися в киплячій воді до спливання.
    Пельмені також можна заморозити про запас, попередньо повністю заморозивши їх на дошці або деку, а потім пересипавши в пакети.

    Як приготувати сибірські пельмені в домашніх умовах?


    Від інших сибірські пельмені відрізняються своїм розміром і складом начинки. Фарш із звичайної свинини з яловичиною можуть доповнювати лосятиною або ведмежатиною. Окрім іншого, в основу тесту із пшеничного борошна можуть підсипати трохи житнього.
    Інгредієнти:

  • фарш (яловичина, свинина) - 690 м;

  • цибуля ріпчаста - 90 г;

  • бульйон м'ясний - 75 мл;

  • борошно пшеничне - 290 г;

  • борошно житнє - 35 г;

  • молочна сироватка - 185 мл


  • Приготування
    Перед тим, як правильно приготувати пельмені в домашніх умовах, замісіть тісто, так як йому потрібен час на расстойку. З'єднайте обидва види борошна з пучкою солі і влийте молочну сироватку. Замісивши круте тісто, залиште його відпочити на півгодини, а самі прийміть за просту начинку. В ідеалі, м'ясо для начинки робиться вручну сокиркою, але для прискорення процесу використовуйте фарш. Приправивши суміш свинини з яловичиною, влийте до них м'ясний бульйон і додайте подрібнену цибулю.
    Відпочиле тісто скачайте в джгут і наріжте невеликими порціями, після чого кожну окрему з них розкачайте і викладіть в центр порцію начинки. Краї зліпіть разом, заморозьте пельмені, а потім відварюйте до м'якості тесту.

    Як смачно приготувати пельмені будинку?


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • кефір - 165 мл;

  • сметана - 10 г;

  • вода - 460 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 840 р.
  • Як приготувати пельмені в домашніх умовах?


    Для начинки:

  • курятина - 780 г;

  • рослинне масло - 35 мл;

  • ріпчаста цибуля - 130 г;

  • часник - 3 зубки;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування
    Для тіста збийте яйця зі сметаною і кефіром. Влийте воду, а потім рідини додайте до борошна, попередньо посоливши його. Ретельно обмяв готове тісто, залиште його полежати на час підготовки начинки.
    Для начинки змішайте порубану курятину з зеленню і пучкою солі. Подрібнивши цибулю, спасеруйте його і додайте пюрированный часник. Через півхвилини зніміть засмажку з вогню і з'єднайте з фаршем.
    Прискорити ліплення пельменів будинку допоможе спеціальна форма. Після, заморозьте їх і відварюйте.