» » Пельмені в мультиварці

Пельмені в мультиварці

Пельмені в мультиварці
Класикою вважаються відварені пельмені, який кожен звик є по-своєму: дехто доповнювати їх оцтом і олією, інші подають зі сметаною, а треті в компанії ароматного бульйону і великої кількості зелені. Ми, зрозуміло, приділимо увагу автентичного способу приготування пельменів, але на цьому не зупинимося, адже готувати нам доведеться в мультиварці, а значить, в нашому розпорядженні десятки режимів і стільки ж можливостей приготувати смачну трапезу.

Як приготувати пельмені в мультиварці?


Інгредієнти:

  • білий цибулю - 70 г;

  • крижана вода - 240 мл;

  • борошно - 480 м;

  • рослинна олія - 30 мл;

  • м'ясний фарш (свинина+яловичина) - 15 кг.


  • Приготування
    Просіваємо дві склянки борошна і з'єднуємо їх з хорошою пучкою солі. Перемішавши, робимо в борошняній гірці поглиблення, в яке вливаємо олію і крижану воду. Замішуємо м'яке тісто і залишаємо його на півгодини. Далі просіваємо до тесту ще склянку борошна, знову перемішуємо і даємо відпочити аналогічний період часу. Тепер починаємо підсипати борошно і місити тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Розуміємо, що це втомлює, але залиште його ще на півгодини під плівкою або рушником, у результаті тісто вийде надзвичайно еластичним, тонким і ніжним, але при цьому не буде розвалюватися під час варіння.
    М'ясний фарш змішуємо з нарубаним цибулею і з'єднуємо зі спеціями. Базовий набір з солі і перцю обов'язковий, але крім нього можна доповнити м'ясо зеленню і сушеним часником.
    Тісто розкачуємо, вирізаємо з нього гуртки рівного діаметра і кладемо в центр кожного порцію фаршу. Краї тіста защепляем між собою і викладаємо готові пельмені на подпыленную борошном поверхню. Якщо у вас є спеціальна форма для ліплення великої кількості пельменів одночасно – скористайтеся нею, а якщо часу не вистачає, то можете приготувати і ліниві пельмені в мультиварці, розподіливши фарш з раскатанному пласту тонким шаром, звернувши тісто в рулет і нарізавши на порції поперек. Пельмені можна заморозити про запас, а можна відразу приступити до варіння.
    Пельмені в мультиварці можна готувати на пару (особливо якщо вони приготований ледачим способом). Для цього розкладіть їх на решітці кошика для варіння на пару і додайте над киплячою водою, 20 хвилин в режимі «Мультиповар» або «Варка на пару» повинно вистачити для повного приготування тіста середньої товщини. Якщо ж ви будете варити пельмені в воді, то тривалість 10-15 хвилин в режимі «Гасіння».

    Запіканка з пельменів в мультиварці


    Інгредієнти:

  • заморожені пельмені (див. попередній рецепт) - 500 г;

  • білий цибулю - 70 г;

  • гриби - 500 г;

  • вершкове масло - 40 г;

  • вершки - 480 мл;

  • тертий сир.


  • Приготування
    Розтопивши в чаші масло, обсмажте на ньому цибулю з грибами, до повного випаровування надлишків вологи використовуючи режим «Смаження» або «Випічка». Поверх засмажки розкладіть пельмені навіть не розморожуючи їх, а потім залийте блюдо вершками, сумішшю вершків і
    Пельмені в мультиварці
    молока або просто молоком. Продовжіть приготування вже під кришкою ще півгодини, а за 7 хвилин до закінчення приготування посипте запечені пельмені в мультиварці сиром і дайте йому розплавитися.

    Смажені пельмені в мультиварці


    Якщо ви хочете посмажити пельмені, то заповніть чашу мультиварки маслом так, щоб при зануренні пельменів вони були повністю покриті їм, словом, як на фритюр. Розігрійте масло так, щоб воно не диміло, тобто не було надто гарячим, інакше м'ясо всередині залишиться сирим. Покладіть пельмені в масло і обсмажуйте на «Смаження» або «Випікання» до красивої золотистої скоринки. Далі перекладіть пельмешки на серветки, а самі приготуйте соус. Основою соусу може стати класичне поєднання сметани/майонез із зеленню, мікс з масла і оцту або гострий соус за мотивами східної кухні.
    Додав: admin | 14-09-2015, 21:34
    Переглядів: 525