Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити тісто для пельменів?

Як зробити тісто для пельменів?

30-01-2016, 11:08
904
Як зробити тісто для пельменів?
Смачними пельмені робить не тільки якісна м'ясна начинка, але і правильно тісто: досить тонка, але при цьому добре утримує форму, м'яке, але не разваривающееся в кашу, легке у ліпленні і приготуванні. На ділі, технологій приготування такого тесту існує маса і деякі з них ми маємо намір розібрати нижче.

Найкраще тісто для пельменів


Для замішування такого тіста найкраще використовувати повноцінний кухонний комбайн , так як з його допомогою можна отримати дійсно гладкий і однорідний продукт. Якщо ж комбайна в розпорядженні немає, то замініть його звичайною дерев'яною лопаткою.
Інгредієнти:

  • кефір - 165 г;

  • сметана - 25 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • вода - 460 мл;

  • борошно - 805 р.


  • Приготування
    Змішайте між собою першу трійку інгредієнтів і додайте щедру пучку солі. Краще всього використовувати молочні продукти кімнатної температури, так тісто буде легше вымешиваться згодом. Далі поступово влийте воду, перемішуючи все віночком або лопаткою. Рідини влийте до борошні і почніть замішування тіста з допомогою спеціальної насадки-гака або все тією ж лопатки. Вимішування повинно тривати не менше 5 хвилин, після чого еластичне тісто залиште відпочити на час приготування начинки.
    Не слід робити занадто тонке тісто для пельменів, за цим рецептом воно виходить дуже м'яким і може легко розваритися.

    Як зробити правильне тісто для пельменів?


    Правильним можна назвати круте тісто, що добре утримує свою форму навіть під час варіння у воді. Подібні властивості воно отримує за рахунок наявності великої кількості яєць в складі.
    Інгредієнти:

  • яйця - 5 шт.;

  • борошно - 570 г;

  • вода - 115 мл


  • Приготування
    Яйця збийте з крижаною водою і пучкою солі. Влийте рідини до борошна і змішати до утворення великої крихти. Зберіть борошняну крихту разом і зліпіть в єдиний ком. Готовий ком ретельно вимісіть, покладіть в пакет і залиште в холодильнику як мінімум на півгодини.

    Як зробити тісто на пельмені без яєць?


    Ще більш крутим і щільним виходить тісто без додавання яєць. Щоб зробити таке пісне тісто м'яким, господині пристосувалися заварювати окропом борошно, щоб клейковина в її складі швидко розбухала і тісто ставало податливі.
    Інгредієнти:

  • борошно - 340 г;

  • вода - 230 мл;

  • рослинна олія - 15 мл


  • Приготування
    Перед тим, як зробити заварне тісто для пельменів, з'єднайте борошно з пучкою солі. Склянку води доведіть до кипіння і влийте окріп до борошна. Перемішайте все ложкою до утворення комковатого і в'язкого тесту, а потім прямо в такому вигляді залиште на півгодини. Влийте рослинне масло, зберіть тісто разом і вимісіть його близько хвилини, після чого відразу приступайте до приготування.

    Як зробити тісто на домашні пельмені?


    Якщо ви не знаєте, як зробити тісто на пельмені м'яким, то просто додайте в його склад молочні продукти. У нашому випадку ніжним тісто зробить велика кількість вершкового масла і розглянута вище технологія заварювання борошна.
    Інгредієнти:

  • вода - 475 мл;
  • Як зробити тісто для пельменів?

  • вершкове масло - 135 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 680 р.


  • Приготування
    Воду і вершкове масло покладіть в каструльку і залиште дійти до кипіння. Посоліть отриману емульсію, а потім влийте її до борошна. Перемішавши рідини з борошном разом, ви отримаєте м'яку пасту, яку тепер необхідно залишити охолонути до теплого. Коли паста охолоне, введіть яйця по одному. Готове тісто вийде досить пружним, тому його необхідно буде залишити відпочити в прохолоді, принаймні на час підготовки начинки. Після, воно не буде грудкуватим і стане помітно простіше розкачуватись.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тісто на пельмені - класичний рецепт
    Тісто на пельмені - класичний рецепт
    Важливою умовою успіху в приготуванні домашніх пельменів є правильне тісто. Оболонка виробу повинна бути досить тонкою й досить міцною, щоб витримати
    Тісто на біляші з м'ясом
    Тісто на біляші з м'ясом
    Приготувати справжні біляші не складно, головне-визначити для себе відповідний спосіб їх втілення. І, якщо з начинкою все цілком зрозуміло, то
    Пісне тісто для пиріжків
    Пісне тісто для пиріжків
    Багато хто помилково вважають, що пісне меню несмачне і одноманітне. Існує таке неймовірне кількість страв, що часом можна розгубитися. Пропонуємо
    Заварне тісто для пельменів
    Заварне тісто для пельменів
    Для пельменів зазвичай готують саме просте тісто, на воді з борошном. Але якщо вже готувати пельмені самим, то й тісто бажано зробити найкраще, щоб
    Рецепт тіста для пельменів
    Рецепт тіста для пельменів
    Всі ми з вами любимо пельмені, їх, звісно, можна купити в магазині і просто зварити. Але найсмачніші пельмені, звичайно ж, домашні. І в нашій статті
    Пельменний тісто в хлібопічці
    Пельменний тісто в хлібопічці
    Пельмені - це те блюдо, яке люблять усі. Кожна сім'я буде рада побачити домашні пельмені на своєму столі, а тому і всі хозяюіки повинні знати рецепти