Тісто на пельмені - класичний рецепт
Запорукою успіху при приготуванні пельменів є вдале тісто. Тільки правильні пропорції, якісні продукти і бездоганне дотримання встановленого алгоритму його замісу дозволить отримати прекрасний результат.
Існує маса рецептів приготування класичного тесту на пельмені , основні з яких ми запропонуємо нижче в нашому матеріалі. Кожен з варіантів має свої переваги і особливості, і ви зможете підібрати для себе найбільш підходящий.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 420-500 г;
фільтрована вода – 260 мл;
одне велике куряче яйце;
сіль – 5 р.
Приготування
Для приготування самого простого класичного тіста для пельменів по цьому рецепту просіваємо в миску пшеничне борошно гіркою, додаємо сіль, вбиваємо яйце і, підливаючи воду, замішуємо поступово м'яке, але не липке тісто. Кількість борошна для замісу може значно змінюватись в залежності від її початкової щільності і вологості. Загорнути тісто харчовою плівкою і залишаємо для визрівання на тридцять-сорок хвилин. Після закінчення часу можемо приступати до формування пельменів.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 480-520 г;
фільтрована вода – 290 мл;
олія рафінована рослинна – 50 мл;
сіль – 10 р.
Приготування
У миску просіваємо борошно, додаємо сіль, вливаємо рослинне рафіноване масло і перемішуємо. Потім тоненькою цівкою вливаємо підігріту практично до кипіння очищену воду і замішуємо тісто. Спочатку перемішуємо масу за допомогою ложки, а потім викладаємо її на стіл з борошном і завершуємо заміс руками. Готова текстура тіста схожа з м'яким пластиліном і зовсім не липка. Після того, як борошняний ком повністю охолоне, можна приступати до формування пельменів.
З таким тестом дуже легко працювати, воно чудово ліпиться, не рветься, а в готовому блюді виходить дуже ніжним і м'яким.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 480-520 г;
молоко – 120 мл;
фільтрована вода – 40 мл;
одне велике куряче яйце;
олія рафінована рослинна – 5-10 мл;
сіль – 5 р.
Приготування
Для приготування тіста на пельмені на молоці просіваємо в широку миску гіркою дві склянки борошна, формуємо в ній поглиблення і вбиваємо одне велике куряче яйце. В окремій мисці з'єднуємо ледь теплу воду і молочко, розчиняємо в суміші сіль і, потроху вливаючи рідку масу до яйцю в борошно, поступово вимішуємо тісто, при необхідності додаючи ще борошно. Після того, як буде досягнута не липка текстура тіста, додаємо рослинне масло без запаху і ще раз гарненько вимішуємо. Після цього прикриваємо борошняний ком чистим рушником або тканинним відрізу і даємо підійти протягом сорока хвилин. Готове визріли тісто добре ліпиться, розкочується і не пружинить.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 3 склянки;
фільтрована вода – 40 мл;
одне куряче яйце;
олія рафінована рослинна – 1 ст. ложка;
сіль – 10 р.
Приготування
У склянку вбиваємо яйце і доливаємо до країв фільтровану воду. Виливаємо отриману рідку основу для тесту в чашу хлібопічки , додаємо рослинне рафінована олія, сіль і всипаємо три склянки попередньо просіяного борошна. Вибираємо пристрої режим «Тісто» і залишаємо до завершення програми.
Після цього дістаємо пружне, пластичне і вистояла тісто, яке повністю готове для формування пельменів.
Існує маса рецептів приготування класичного тесту на пельмені , основні з яких ми запропонуємо нижче в нашому матеріалі. Кожен з варіантів має свої переваги і особливості, і ви зможете підібрати для себе найбільш підходящий.
Класичне тісто для домашніх пельменів - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування самого простого класичного тіста для пельменів по цьому рецепту просіваємо в миску пшеничне борошно гіркою, додаємо сіль, вбиваємо яйце і, підливаючи воду, замішуємо поступово м'яке, але не липке тісто. Кількість борошна для замісу може значно змінюватись в залежності від її початкової щільності і вологості. Загорнути тісто харчовою плівкою і залишаємо для визрівання на тридцять-сорок хвилин. Після закінчення часу можемо приступати до формування пельменів.
Заварне тісто на пельмені - класичний рецепт без яєць
Інгредієнти:
Приготування
У миску просіваємо борошно, додаємо сіль, вливаємо рослинне рафіноване масло і перемішуємо. Потім тоненькою цівкою вливаємо підігріту практично до кипіння очищену воду і замішуємо тісто. Спочатку перемішуємо масу за допомогою ложки, а потім викладаємо її на стіл з борошном і завершуємо заміс руками. Готова текстура тіста схожа з м'яким пластиліном і зовсім не липка. Після того, як борошняний ком повністю охолоне, можна приступати до формування пельменів.
З таким тестом дуже легко працювати, воно чудово ліпиться, не рветься, а в готовому блюді виходить дуже ніжним і м'яким.
Тісто на пельмені на молоці - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування тіста на пельмені на молоці просіваємо в широку миску гіркою дві склянки борошна, формуємо в ній поглиблення і вбиваємо одне велике куряче яйце. В окремій мисці з'єднуємо ледь теплу воду і молочко, розчиняємо в суміші сіль і, потроху вливаючи рідку масу до яйцю в борошно, поступово вимішуємо тісто, при необхідності додаючи ще борошно. Після того, як буде досягнута не липка текстура тіста, додаємо рослинне масло без запаху і ще раз гарненько вимішуємо. Після цього прикриваємо борошняний ком чистим рушником або тканинним відрізу і даємо підійти протягом сорока хвилин. Готове визріли тісто добре ліпиться, розкочується і не пружинить.
Рецепт класичного тіста для пельменів в хлібопічці
Інгредієнти:
Приготування
У склянку вбиваємо яйце і доливаємо до країв фільтровану воду. Виливаємо отриману рідку основу для тесту в чашу хлібопічки , додаємо рослинне рафінована олія, сіль і всипаємо три склянки попередньо просіяного борошна. Вибираємо пристрої режим «Тісто» і залишаємо до завершення програми.
Після цього дістаємо пружне, пластичне і вистояла тісто, яке повністю готове для формування пельменів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт домашніх пельменів
Будь-яке блюдо, приготовлене на домашній кухні, виходить особливо смачною. Наприклад, пельмені, зроблені з любов'ю, в рази смачніше покупного
Листкове дріжджове тісто - рецепт
Безперечно, листкове тісто простіше придбати в будь-якому магазині. Хоча, чому б не спробувати зробити його самостійно? Адже процес нескладний і
Заварне тісто для вареників і пельменів
В правильних вареники або пельмені провідну роль відіграє вдалий тісто. Адже головне, щоб надалі страва не разварилось в процесі варіння і не
Рецепт тіста для пельменів
Всі ми з вами любимо пельмені, їх, звісно, можна купити в магазині і просто зварити. Але найсмачніші пельмені, звичайно ж, домашні. І в нашій статті
Пельмені в пароварці
Пельмені можна смажити, варити, або навіть запікати в духовці, але зручніше всього готувати пельмені на пару, адже вони виходять такими ж ніжними, як
Пельменний тісто в хлібопічці
Пельмені - це те блюдо, яке люблять усі. Кожна сім'я буде рада побачити домашні пельмені на своєму столі, а тому і всі хозяюіки повинні знати рецепти