Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тісто на пельмені - класичний рецепт

Тісто на пельмені - класичний рецепт

30-01-2016, 14:26
905
Тісто на пельмені - класичний рецепт
Запорукою успіху при приготуванні пельменів є вдале тісто. Тільки правильні пропорції, якісні продукти і бездоганне дотримання встановленого алгоритму його замісу дозволить отримати прекрасний результат.
Існує маса рецептів приготування класичного тесту на пельмені , основні з яких ми запропонуємо нижче в нашому матеріалі. Кожен з варіантів має свої переваги і особливості, і ви зможете підібрати для себе найбільш підходящий.

Класичне тісто для домашніх пельменів - рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 420-500 г;

  • фільтрована вода – 260 мл;

  • одне велике куряче яйце;

  • сіль – 5 р.


  • Приготування
    Для приготування самого простого класичного тіста для пельменів по цьому рецепту просіваємо в миску пшеничне борошно гіркою, додаємо сіль, вбиваємо яйце і, підливаючи воду, замішуємо поступово м'яке, але не липке тісто. Кількість борошна для замісу може значно змінюватись в залежності від її початкової щільності і вологості. Загорнути тісто харчовою плівкою і залишаємо для визрівання на тридцять-сорок хвилин. Після закінчення часу можемо приступати до формування пельменів.

    Заварне тісто на пельмені - класичний рецепт без яєць


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 480-520 г;

  • фільтрована вода – 290 мл;

  • олія рафінована рослинна – 50 мл;

  • сіль – 10 р.


  • Приготування
    У миску просіваємо борошно, додаємо сіль, вливаємо рослинне рафіноване масло і перемішуємо. Потім тоненькою цівкою вливаємо підігріту практично до кипіння очищену воду і замішуємо тісто. Спочатку перемішуємо масу за допомогою ложки, а потім викладаємо її на стіл з борошном і завершуємо заміс руками. Готова текстура тіста схожа з м'яким пластиліном і зовсім не липка. Після того, як борошняний ком повністю охолоне, можна приступати до формування пельменів.
    З таким тестом дуже легко працювати, воно чудово ліпиться, не рветься, а в готовому блюді виходить дуже ніжним і м'яким.

    Тісто на пельмені на молоці - класичний рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 480-520 г;

  • молоко – 120 мл;

  • фільтрована вода – 40 мл;

  • одне велике куряче яйце;

  • олія рафінована рослинна – 5-10 мл;

  • сіль – 5 р.


  • Приготування
    Для приготування тіста на пельмені на молоці просіваємо в широку миску гіркою дві склянки борошна, формуємо в ній поглиблення і вбиваємо одне велике куряче яйце. В окремій мисці з'єднуємо ледь теплу воду і молочко, розчиняємо в суміші сіль і, потроху вливаючи рідку масу до яйцю в борошно, поступово вимішуємо тісто, при необхідності додаючи ще борошно. Після того, як буде досягнута не липка текстура тіста, додаємо рослинне масло без запаху і ще раз гарненько вимішуємо. Після цього прикриваємо борошняний ком чистим рушником або тканинним відрізу і даємо підійти протягом сорока хвилин. Готове визріли тісто добре ліпиться, розкочується і не пружинить.

    Рецепт класичного тіста для пельменів в хлібопічці


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 3 склянки;

  • фільтрована вода – 40 мл;

  • одне куряче яйце;
  • Тісто на пельмені - класичний рецепт

  • олія рафінована рослинна – 1 ст. ложка;

  • сіль – 10 р.


  • Приготування
    У склянку вбиваємо яйце і доливаємо до країв фільтровану воду. Виливаємо отриману рідку основу для тесту в чашу хлібопічки , додаємо рослинне рафінована олія, сіль і всипаємо три склянки попередньо просіяного борошна. Вибираємо пристрої режим «Тісто» і залишаємо до завершення програми.
    Після цього дістаємо пружне, пластичне і вистояла тісто, яке повністю готове для формування пельменів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт домашніх пельменів
    Рецепт домашніх пельменів
    Будь-яке блюдо, приготовлене на домашній кухні, виходить особливо смачною. Наприклад, пельмені, зроблені з любов'ю, в рази смачніше покупного
    Листкове дріжджове тісто - рецепт
    Листкове дріжджове тісто - рецепт
    Безперечно, листкове тісто простіше придбати в будь-якому магазині. Хоча, чому б не спробувати зробити його самостійно? Адже процес нескладний і
    Заварне тісто для вареників і пельменів
    Заварне тісто для вареників і пельменів
    В правильних вареники або пельмені провідну роль відіграє вдалий тісто. Адже головне, щоб надалі страва не разварилось в процесі варіння і не
    Рецепт тіста для пельменів
    Рецепт тіста для пельменів
    Всі ми з вами любимо пельмені, їх, звісно, можна купити в магазині і просто зварити. Але найсмачніші пельмені, звичайно ж, домашні. І в нашій статті
    Пельмені в пароварці
    Пельмені в пароварці
    Пельмені можна смажити, варити, або навіть запікати в духовці, але зручніше всього готувати пельмені на пару, адже вони виходять такими ж ніжними, як
    Пельменний тісто в хлібопічці
    Пельменний тісто в хлібопічці
    Пельмені - це те блюдо, яке люблять усі. Кожна сім'я буде рада побачити домашні пельмені на своєму столі, а тому і всі хозяюіки повинні знати рецепти