Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заварне тісто для вареників і пельменів

Заварне тісто для вареників і пельменів

2-11-2015, 18:34
752
Заварне тісто для вареників і пельменів
Незважаючи на велику кількість самих різноманітних страв, вареники і пельмені залишаються безперечними лідерами по популярності у слов'янській кухні. Кулінарні книги та сайти рясніють рецептами приготування кращого тесту і варіацій начинки. І кожна господиня, безсумнівно, вибрала для себе підходящий варіант. Але, як мовиться, немає межі досконалості. Ми завжди прагнемо до кращого, і завжди шукаємо для себе більш легкі і правильні шляхи для створення ідеальних страв.
Навіть якщо ви давно вірні традиційною рецептурою, рекомендуємо вам обов'язково спробувати варіант заварного тіста для вареників і пельменів. Воно дуже просто готується і набагато полегшує роботу з формування виробів. Таке тісто дуже пластично, не прилипає до рук, не рветься і перетворює процес приготування в суцільне задоволення.
Вареники і пельмені з заварного тіста швидше варяться і мають відмінний смак. Достатньо всього кілька хвилин проварити їх після закипання - і страва готова. Такі вироби можна заморозити про запас і використовувати за потреби.

Заварне тісто для пельменів - рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 500 г;

  • рослинна олія – 60 мл;

  • гаряча вода – 350 мл;

  • сіль – 5 р.


  • Приготування
    Пшеничне борошно просіваємо в глибоку миску, додаємо сіль, рослинне масло і тонкою цівкою вливаємо підігріту до кипіння воду, безперервно заважаючи. Перекладаємо тісто на посипану борошном поверхню і вимішуємо його до еластичності. Якщо занадто гаряче, можна дати масі трохи охолонути, а потім приступити до замішування руками.
    Поміщаємо борошняний ком в миску, даємо йому настоятися протягом години і можемо приступати до формування пельменів.
    При роботі з правильно приготованим заварним тістом не потрібно подпыление поверхні рук і борошном. Воно абсолютно не прилипає і добре розкочується.

    Заварне тісто на вареники - рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 1 кг;

  • гаряча вода – 07 л;

  • яйце – 2 шт.;

  • рослинне масло – 100 мл;

  • сіль – 10 р.


  • Приготування
    Три склянки пшеничного борошна просіваємо в широку і глибоку ємність, додаємо сіль, рослинне масло без запаху, вливаємо підігріту до кипіння воду і гарненько перемішуємо. Даємо отриманої масі трохи охолонути і через п'ять-сім хвилин додаємо розхитані в окремій мисці яйця і додаємо решту просіяне борошно. Замішуємо щільне, еластичне і не липнущее до рук тісто. Поміщаємо його в миску, прикриваємо трохи вологим рушником і залишаємо для набухання клейковини мінімум на одну годину.
    Після закінчення відведеного часу заварне тісто на вареники готове до подальшого застосування і формування виробів. Можна розкачати його тонким шаром, вирізати склянкою коржики або розрізати на частини, сформувати ковбаски, розділити їх на фрагменти і пальцями рук або качалкою перетворити їх у коржі.

    Універсальне заварне тісто для вареників, пельменів і чебуреків - рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 05 кг;

  • гаряча вода – 025 л;

  • яйце – 1 шт.;

  • рослинне масло – 20 мл;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Заварне тісто для вареників і пельменів

    Розбиваємо яйце, додаємо дрібку солі і збовтуємо виделкою або вінчиком. Додаємо попередньо просіяне борошно, рослинне масло, перемішуємо і вливаємо підігріту до кипіння воду. Вимішуємо масу спочатку за допомогою ложки, потім викладаємо на присипаний борошном стіл і замішуємо руками еластичне тісто. При необхідності підсипаємо ще трохи борошна.
    Після того, як тісто відпочине протягом години в мисці, прикритої чистою вологою тканиною або рушником, воно повністю буде готовий до формування вареників, пельменів або чебуреків . Крім того, його успішно використовують для приготування мантів і листкових коржів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тісто на вареники з картоплею
    Тісто на вареники з картоплею
    Запорукою смачних вареників є аж ніяк не наповнення, а вдале тісто. Якісно приготовлена основа виходить пишною і особливо ніжною. Існує кілька
    Як зробити тісто для вареників?
    Як зробити тісто для вареників?
    Приготувати смачні вареники - дуже відповідальне заняття. Підібрати наповнення для страви нескладно - все залежить лише від ваших побажань. А з
    Заварне тісто для пельменів
    Заварне тісто для пельменів
    Для пельменів зазвичай готують саме просте тісто, на воді з борошном. Але якщо вже готувати пельмені самим, то й тісто бажано зробити найкраще, щоб
    Рецепт тіста для вареників
    Рецепт тіста для вареників
    Вареники - це досить популярне блюдо в українській і російській кухнях. Його подають як у будні дні, так і свята. Варіантів приготування тіста і
    Рецепт тіста для пельменів
    Рецепт тіста для пельменів
    Всі ми з вами любимо пельмені, їх, звісно, можна купити в магазині і просто зварити. Але найсмачніші пельмені, звичайно ж, домашні. І в нашій статті
    Заварне тісто для вареників
    Заварне тісто для вареників
    Вареники роблять з різними начинками: сиром, картоплею, сиром, капустою, рибою, ягодами. І сьогодні ми детально розберемо, як приготувати заварне