Тісто на вареники з картоплею

Особливої уваги заслуговує процес створення тесту. Від вибору рецептури та способу його приготування залежить пишність вареників. Для тих, хто віддає перевагу багато начинки в поєднанні з тонким шаром м'якого прісного тіста, пріоритетним буде рецепт на воді або варіант заварного тіста. Для пишного результату використовують дріжджове тісто або готують його на кефірі з додаванням соди або розпушувача.
Як зробити заварне тісто для вареників з картоплею?
Інгредієнти:
Приготування
Половину порції (приблизно півтори склянки) пшеничного борошна просіваємо в глибоку миску, додаємо сіль, вливаємо олію, киплячу воду і перемішуємо. Залишаємо на п'ять хвилин, щоб маса трохи охолола. Потім вбиваємо яйце, додаємо в приготовлену раніше суміш, перемішуємо і додаємо другу половину порції борошна, попередньо її просіявши. Замішуємо м'яке і досить щільне тісто, консистенцією, як на пельмені і залишаємо в мисці, прикритої зволоженим рушником на одну годину.
Після закінчення часу-тісто готове до формування вареників з картоплею. Розкачуємо його качалкою в тонкий пласт, вирізаємо коржі, наповнюємо їх начинкою і защипуємо вироби.
Таке заварне тісто можна успішно використовувати для приготування виробів з іншими наповнювачами або застосовувати його як основу для пельменів .
Пісне тісто на вареники з картоплею на воді
Інгредієнти:
Приготування
У глибоку ємність просіваємо борошно пшеничне і змішуємо її з сіллю і рослинним маслом. Потім вливаємо воду і заводимо м'яке, але не липнущее тісто. Залишаємо його під плівкою або прикривши мискою приблизно на одну годину.
Після закінчення часу дозріле тісто можна застосувати за призначенням і приготувати смачні варенички з картоплею. Для цього розкачуємо його в тонкий пласт, вирізаємо склянкою коржики, які і будуть основою страви. Залишилося тільки наповнити їх начинкою і запечатати краю.
Рецепт тіста для вареників з картоплею на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Просіваємо борошно пшеничне, з'єднуємо з гашеного оцтом харчовою содою, кидаємо сіль, додаємо кефір і замішуємо тісто. Воно повинно вийти досить м'яким, але добре відлипати від рук і стін посуду. Даємо йому постояти двадцять-тридцять хвилин, а потім формуємо з нього ковбаски і розрізаємо її на брусочки. Розпластуємо їх за допомогою пальців рук в коржик, яка і буде основою вареників.
Дріжджове тісто для вареників з картоплею?
Інгредієнти:

Приготування
В підігрітій до п'ятдесяти градусів воді розчиняємо дріжджі, додаємо цукровий пісок, додаємо сіль, вливаємо кефір і рослинне масло. Все перемішуємо і, додаючи потроху просіяне борошно, домагаємося консистенції негустий сметани. Розміщуємо ємність з тістом в тепле місце на тридцять хвилин.
Коли активізуються дріжджі і приготована опара візьметься шапкою, всипаємо ще просіяне борошно і заводимо однорідне м'яке і пластичне тісто. Формуємо з нього коржики будь-яким зручним способом, наповнюємо їх начинкою і ліпимо варенички.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як зробити тісто для вареників?
Приготувати смачні вареники - дуже відповідальне заняття. Підібрати наповнення для страви нескладно - все залежить лише від ваших побажань. А з

Як варити вареники з вишнею?
Вареники з вишнею всі люблять і пам'ятають з дитинства. Якщо ви хочете здивувати рідних і знайомих стравою з дитинства, смачним і простим у

Вареники з картоплею та грибами
Вареники з картоплею і грибами - самий популярний, і, безсумнівно, дуже смачний варіант приготування цієї страви. Кожна господиня, звичайно ж, готує

Вареники з сиром
Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми

Заварне тісто для вареників
Вареники роблять з різними начинками: сиром, картоплею, сиром, капустою, рибою, ягодами. І сьогодні ми детально розберемо, як приготувати заварне

Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили