Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тісто на вареники з картоплею

Тісто на вареники з картоплею

14-10-2015, 18:24
3 273
Тісто на вареники з картоплею
Смак готових вареників з картоплею прямо залежить від гармонійного поєднання і якісних характеристик двох основних складових - картопляного наповнення і тіста. З начинкою все просто, достатньо відварити картоплю, перетворити його в пюре і доповнити піджаркою або іншими добавками, покладаючись на свій смак.
Особливої уваги заслуговує процес створення тесту. Від вибору рецептури та способу його приготування залежить пишність вареників. Для тих, хто віддає перевагу багато начинки в поєднанні з тонким шаром м'якого прісного тіста, пріоритетним буде рецепт на воді або варіант заварного тіста. Для пишного результату використовують дріжджове тісто або готують його на кефірі з додаванням соди або розпушувача.

Як зробити заварне тісто для вареників з картоплею?


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 05 кг;

  • гаряча вода – 035 л;

  • яйце – 1 шт.;

  • рослинна олія – 50 мл;

  • сіль – 5 р.


  • Приготування
    Половину порції (приблизно півтори склянки) пшеничного борошна просіваємо в глибоку миску, додаємо сіль, вливаємо олію, киплячу воду і перемішуємо. Залишаємо на п'ять хвилин, щоб маса трохи охолола. Потім вбиваємо яйце, додаємо в приготовлену раніше суміш, перемішуємо і додаємо другу половину порції борошна, попередньо її просіявши. Замішуємо м'яке і досить щільне тісто, консистенцією, як на пельмені і залишаємо в мисці, прикритої зволоженим рушником на одну годину.
    Після закінчення часу-тісто готове до формування вареників з картоплею. Розкачуємо його качалкою в тонкий пласт, вирізаємо коржі, наповнюємо їх начинкою і защипуємо вироби.
    Таке заварне тісто можна успішно використовувати для приготування виробів з іншими наповнювачами або застосовувати його як основу для пельменів .

    Пісне тісто на вареники з картоплею на воді


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 032 кг;

  • вода – 180 мл;

  • рослинна олія – 30 мл;

  • сіль – 5 р.


  • Приготування
    У глибоку ємність просіваємо борошно пшеничне і змішуємо її з сіллю і рослинним маслом. Потім вливаємо воду і заводимо м'яке, але не липнущее тісто. Залишаємо його під плівкою або прикривши мискою приблизно на одну годину.
    Після закінчення часу дозріле тісто можна застосувати за призначенням і приготувати смачні варенички з картоплею. Для цього розкачуємо його в тонкий пласт, вирізаємо склянкою коржики, які і будуть основою страви. Залишилося тільки наповнити їх начинкою і запечатати краю.

    Рецепт тіста для вареників з картоплею на кефірі


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 700-1000 г;

  • кефір 25 % – 500 мл;

  • сода харчова, гашене оцтом – 15 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Просіваємо борошно пшеничне, з'єднуємо з гашеного оцтом харчовою содою, кидаємо сіль, додаємо кефір і замішуємо тісто. Воно повинно вийти досить м'яким, але добре відлипати від рук і стін посуду. Даємо йому постояти двадцять-тридцять хвилин, а потім формуємо з нього ковбаски і розрізаємо її на брусочки. Розпластуємо їх за допомогою пальців рук в коржик, яка і буде основою вареників.

    Дріжджове тісто для вареників з картоплею?


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне;

  • кефір 25 % – 130 мл;

  • вода – 240 мл;

  • масло рослинне – 30-35 мл;

  • сухі дріжджі – 15 г;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • сіль – 5 р.
  • Тісто на вареники з картоплею


    Приготування
    В підігрітій до п'ятдесяти градусів воді розчиняємо дріжджі, додаємо цукровий пісок, додаємо сіль, вливаємо кефір і рослинне масло. Все перемішуємо і, додаючи потроху просіяне борошно, домагаємося консистенції негустий сметани. Розміщуємо ємність з тістом в тепле місце на тридцять хвилин.
    Коли активізуються дріжджі і приготована опара візьметься шапкою, всипаємо ще просіяне борошно і заводимо однорідне м'яке і пластичне тісто. Формуємо з нього коржики будь-яким зручним способом, наповнюємо їх начинкою і ліпимо варенички.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити тісто для вареників?
    Як зробити тісто для вареників?
    Приготувати смачні вареники - дуже відповідальне заняття. Підібрати наповнення для страви нескладно - все залежить лише від ваших побажань. А з
    Як варити вареники з вишнею?
    Як варити вареники з вишнею?
    Вареники з вишнею всі люблять і пам'ятають з дитинства. Якщо ви хочете здивувати рідних і знайомих стравою з дитинства, смачним і простим у
    Вареники з картоплею та грибами
    Вареники з картоплею та грибами
    Вареники з картоплею і грибами - самий популярний, і, безсумнівно, дуже смачний варіант приготування цієї страви. Кожна господиня, звичайно ж, готує
    Вареники з сиром
    Вареники з сиром
    Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
    Заварне тісто для вареників
    Заварне тісто для вареників
    Вареники роблять з різними начинками: сиром, картоплею, сиром, капустою, рибою, ягодами. І сьогодні ми детально розберемо, як приготувати заварне
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили