Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити вареники з вишнею?

Як варити вареники з вишнею?

22-07-2015, 21:28
784
Як варити вареники з вишнею?
Небагато зможуть відмовитися від смачних, правильно приготовлених соковитих вареників з вишнею . Тим більше, що це досить легке літнє блюдо, не містить багато калорій. Приготувати їх можна не тільки зі свіжою ягодою в сезон, але і з замороженими вишнями.
Тісто для вареників може бути задіяна як на воді, так і на кефірі з додаванням розпушувачів і без. Все залежить від ваших уподобань і того, які вареники ви більше любите, пишні та повітряні або з більш тонким тестом. Ягоди вишні краще брати стиглі без дефектів і червивости, гарненько їх перемити і видалити кісточки.
Як правильно варити вареники з вишнею, ми розповімо в рецептах нижче.

Рецепт тіста для пишних вареників з вишнею


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 07-1 кг;

  • кефір – 05 л;

  • сода харчова, погашена оцтом – 1 ч. ложка;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Просіяне борошно змішуємо з дрібкою солі і погашеної содою, додаємо кефір і замішуємо м'яке і еластичне тісто. Ділимо його на чотири або шість частин (як зручніше), присипаємо борошном, робимо з кожної подобу ковбаски товщиною до трьох сантиметрів і розрізаємо на брусочки довжиною до двох сантиметрів, кожен умочуючи в борошні. Руками формуємо коржі, які і будуть основою для майбутніх вареників.
    Вареники з вишнею, з такого тіста можна готувати на пару або відваривши у воді. У будь-якому випадку вони виходять з дуже пишною структурою. Головне не перетримати при термічній обробці, щоб вони не потемніли і не стали жорсткими. На пару вареники середнього розміру готуються приблизно п'ять хвилин, а у воді варимо поки не спливуть, і дістаємо шумівкою на блюдо. Це запорука успіху в приготуванні будь-яких вареників.
    Можна також приготувати і пельменний тісто на воді з додаванням яєць, але в цьому випадку вареники вийдуть більш щільні.

    Як приготувати вареники з вишнею?


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 08-1 кг;

  • кефір – 05 л;

  • сода харчова, погашена оцтом – 1 ч. ложка;

  • сіль – щіпка.

  • ягоди вишні – 500 г;
  • Як варити вареники з вишнею?

  • цукор – 200 г;

  • вершкове масло – 50 р.


  • Приготування
    За наведеним вище рецептом замішуємо тісто. Вишню промиваємо і видаляємо кісточки. На кожен коржик покласти ягоди, присипаємо цукром і гарненько запечатуємо. Формуємо вареники не всі, а стільки, скільки зможемо відразу ж приготувати. Відварюємо варенички в підсоленій воді до спливання, дістаємо шумівкою і викладаємо на змащене маслом блюдо. При подачі можна присипати їх цукром, приправити сметаною або вишневим сиропом. Все залежить від ваших уподобань.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тісто для вареників з вишнею
    Тісто для вареників з вишнею
    Вареники з вишнею - начебто просте блюдо, але не всі господині можуть похвалитися вдалим його виконанням. Для приготування смачних вареників важливо
    Вареники на пару
    Вареники на пару
    Час від часу всім хочеться поласувати варениками, тим більше, що начинка може бути на будь-який смак. Але ще краще вареники виходять, якщо готувати
    Вареники з замороженої вишнею - рецепт
    Вареники з замороженої вишнею - рецепт
    Якщо вам посеред зими захотілося вареників з вишнею - на виручку прийде заморожена вишня. Вареники з мороженої вишні виходять такими ж смачними і
    Вареники на кефірі
    Вареники на кефірі
    Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники
    Вареники з сиром
    Вареники з сиром
    Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
    Вареники з вишнею - рецепт
    Вареники з вишнею - рецепт
    Вареники - це смачне і ситне блюдо української кухні. Існує безліч варіацій його створення з різними начинками: сиром, грибами, картоплею, полуницею,